Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Αποφασισμένος να παύσει τον Διοικητή ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Αποφασισμένος να παύσει τον Διοικητή ο πρόεδρος Αναστασιάδης
Λευκωσία: Στα άκρα φαίνεται να είναι αποφασισμένη να φτάσει η κυβέρνηση για το θέμα του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, εξαντλώντας τα νομικά περιθώρια για παύση του Πανίκου Δημητριάδη. 



Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί, αλλά και των προθέσεων του Προεδρικού ήταν η σημερινή δήλωση του προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος ανέφερε ότι η νομική διαδικασία κατά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας θα συνεχιστεί.

 Η δήλωση Αναστασιάδη έγινε μετά το πέρας της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι. Ερωτηθείς κατά πόσο στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των σχέσεων κυβέρνησης και Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε λακωνικά: «Δεν συζητήσαμε θέμα Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας». 

Ωστόσο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε αρνητικά σε ερώτηση δημοσιογράφου αν οι τελευταίες αντιδράσεις από την ΕΚΤ και τον Όλι Ρεν αλλάζουν οτιδήποτε από την αρχική δημόσια δήλωση του ότι θα προωθήσει προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για παύση του Διοικητή. «Η διαδικασία θα προωθηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Αναστασιάδης. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε δηλώσει δημόσια για πρώτη φορά ότι αναζητεί νομικούς τρόπους για να παύσει τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας λόγω ανεπάρκειας στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

 Πηγή: philenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου