Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΣΟΚ: Τον κρατούσαν σε ψυχιατρείο για 38 χρόνια από λανθασμένη διάγνωση



Ασθενής με σύνδρομο Τουρέτ πέρασε 38 χρόνια σε ψυχιατρείο στη Δυτική Γερμανία,
αφού είχε...


λανθασμένα διαγνωστεί με κάποια ψυχική ασθένεια. Παρόλο όμως που η διάγνωση ήταν λανθασμένη, δεν μπορεί τώρα να φύγει από την κλινική γιατί δεν είναι σε θέση να ζήσει ανεξάρτητος.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Focus ανέφερε ότι ένας άνδρας σε ηλικία 18 ετών, τώρα 56, είχε διαγνωστεί εσφαλμένα και είχε εισαχθεί σε κλινική στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, με την κατηγορία πως αποτελούσε κίνδυνο για το κοινό.

Μετά από τριάντα χρόνια, προέκυψε ότι ο άνδρας αυτός υπέφερε από το σύνδρομο Τουρέτ και πως με τη σωστή φαρμακευτική αγωγή θα μπορούσε να ζήσει πλέον μόνος του.

Μετά την εκ νέου διάγνωση, στον 56χρονο δόθηκε αποζημίωση, αλλά η ζωή του μέσα στο ψυχιατρείο τον έκανε τόσο άρρωστο που η ζωή έξω από εκεί δεν ήταν πλέον εφικτή.

Μεταφέρθηκε σε άλλη πτέρυγα της ψυχιατρικής κλινικής και τώρα εξαρτάται απόλυτα από τους φροντιστές του, αναφέρει το Focus.

Ο γιατρός που είναι υπεύθυνος για τον ασθενή στην κλινική Warstein, Έβαλτν Ραν, δήλωσε στο Focus: «Είναι τραγικό. Θα έπρεπε να του δοθεί η δυνατότητα να ζήσει μόνος του, αλλά τώρα δεν μπορεί ο ίδιος πια». Ο γιατρός χαρακτήρισε την υπόθεση ως «μοναδική».

Η έκταση της αδικίας που υπέστη παραμένει ασαφής, δεδομένου πως η διαχείριση της κλινικής διατηρεί κλειδωμένα τα ιατρικά αρχεία. Ακόμη και ο δικηγόρος του ασθενούς, Πίτερ Στέενπας, δεν έχει την δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία που θα αποκαλύψουν περισσότερα για το πώς και γιατί έγινε εσφαλμένη διάγνωση.

Όταν ο Στέενπας και ένας συνάδελφός του επισκέφθηκαν τον άνδρα στην κλινική, τον βρήκαν σε κακή κατάσταση. Δεν είχε πλυθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα , αναφέρει το Focus.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου