Ομάδα Αμερικανών ακαδημαϊκών με αντικείμενο την Πληροφορική και το Δίκαιο έχει έρθει σε επαφή με τους Δημοκρατικούς, ζητώντας επανακαταμέτρηση ψήφων σε τρεις «αμφίρροπες» Πολιτείες που θα μπορούσαν, όπως υποστηρίζουν, να γείρουν τελικά υπέρ της Χίλαρι Κλίντον.
Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο διευθυντής του Κέντρου για την ασφάλεια του διαδικτύου του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Άλεξ Χάλντερμαν, που πιστεύει πως διαθέτει επαρκείς ενδείξεις ότι τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών σε Γουισκόνσιν, Μίσιγκαν και Πενσιλβάνια έχουν αλλοιωθεί.
Η ομάδα που έκανε τη διαπίστωση, φαίνεται πως δεν επιθυμεί προς το παρόν να μιλήσει δημόσια για το ζήτημα, ενώ επικεντρώνεται κυρίως στο να επικοινωνήσει τα στοιχεία που διαθέτει ιδιωτικά, με το στρατόπεδο των Δημοκρατικών.
Την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του New York Magazine, οι ακαδημαϊκοί επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο της προεκλογικής εκστρατείας Κλίντον, Τζον Ποντέστα και τον σύμβουλο των Δημοκρατικών Μαρκ Ελίας για την υπόθεση.
Τα ευρήματα τους δείχνουν πως στο Γουισκόνσιν η Κλίντον έλαβε 7% λιγότερες ψήφους σε εκλογικά τμήματα, όπου η διαδικασία έγινε με ηλεκτρονικό σύστημα, συγκριτικά με άλλα όπου εφαρμόστηκε η κλασική μέθοδος του ψηφοδελτίου ή του scan.
Με βάση στατιστική ανάλυση των δεδομένων, η Χίλαρι Κλίντον ενδέχεται να «έχασε» ως και 30.000 ψήφους, σε μια Πολιτεία που κρίθηκε με διαφορά 27,000 ψήφων.
Το δημοσίευμα τονίζει πως η ομάδα δεν διαθέτει στοιχεία για ενδεχόμενο χακάρισμα ή αλλοίωση, όμως, στηρίζει τη θέση της σε υποψίες που κατά την άποψή τους αξίζει να διερευνηθούν.
Ειδικά, όπως λένε αν λάβει κανείς και τις κατηγορίες του Λευκού Οίκου προς τη ρωσική κυβέρνηση να χακάρει την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών.
Η ισορροπία στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων
Όπως θα θυμάστε, ο νέος πρόεδρος εκλέγεται εξασφαλίζοντας την πλειοψηφία των εκλεκτόρων και όχι την λαϊκή ψήφο του αμερικανικού λαού – η Κλίντον κέρδισε τη λαϊκή ψήφο, με διαφορά 2 εκατομμυρίων ψήφων, σύμφωνα με τον ιστότοπο που παρακολουθεί την καταμέτρηση ψήφων Cook Political Report. – πλειοψηφία που αντιστοιχεί σε 270 εκλέκτορες.
Σε περίπτωση αντιστροφής του αποτελέσματος σε Γουισκόνσιν (10 εκλέκτορες) και Πενσιλβανία (20), η Χίλαρι θα μπορούσε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που απαιτείται για να πάρει εκείνη την προεδρία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου