Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-0

Ο Ατρόμητος ήταν ο μεγάλος νικητής στο σημαντικότερο παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, απέναντι στον Ολυμπιακό. 

Έμεινε στον... (Τ)άσο!




Οι Περιστεριώτες, στο ντεμπούτο του Ρικάρντο Σα Πίντο στο πάγκο της ομάδας, επικράτησαν 1-0 των ερυθρολεύκων με πρωταγωνιστή τον Καραμάνο! 

Ο νεαρός άσος, ο οποίος αγωνίζεται στους κυανόλευκους ως δανεικός από τους ερυθρολεύκους, ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα το οποίο σημειώθηκε στο 30ο λεπτό! 

Το παιχνίδι 

Ο Ολυμπιακός ξεκινώντας με την 11άδα του αγώνα της Ατλέτικο, θύμισε την εικόνα που είχε στο Καραϊσκάκη, μόνο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης του Περιστερίου. 

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν απειλητικοί στο ματς, και με τον Μαζουάκου να προωθείται πολλές φορές δημιούργησε απειλές στην άμυνα του Ατρομήτου. 

Η εικόνα αυτή όμως άλλαξε από το 20ο λεπτό. Οι παίκτες του Ατρόμητου προσαρμόστηκαν στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων, με την ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού να μην είναι καλή. 

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού και δημιούργησαν τρεις πολύ καλές στιγμές στην εστία του Ρομπέρτο. Ο Καραμάνος μπορεί να έχασε τις δύο πρώτες καλές στιγμές που είχε την ευκαιρία να κάνει την τελική προσπάθεια, αλλά στην τρίτη βρήκε στόχο. 

Ο Καραμάνος είδε την μπάλα να έρχεται μπροστά του, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Παπάζογλου να γυρίσει και να σουτάρει στην άμυνα του Ολυμπιακού και πλάσαρε στη γωνία του Ρομπέρτο ανοίγοντας στο σκορ. 

Ο Ατρόμητος πήρε αυτό που άξιζε από την εικόνα του στο παιχνίδι σκοράροντας ένα τέρμα. Οι Περιστεριώτες διαμαρτύρονται για ένα μαρκάρισμα του Μποτία στον Ναπολεόνι, στο οποίο ο Ισπανός αμυντικός έκοψε αντικανονικά τον άσο του Ατρομήτου. 

Ξεκάθαρη η επιθυμία του Ατρομήτου να κρατήσει το υπέρ του σκορ στο δεύτερο μέρος. Οι Περιστεριώτες πρόσεξαν πάρα πολύ την άμυνά τους, καλύπτοντας τους κενούς χώρους που μάταια προσπαθούσαν να βρουν οι παίκτες του Ολυμπιακού. 

Ο Μίτσελ θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του ακόμη περισσότερο. Πέρασε αρχικά τον Ντουρμάζ στη θέση του Ντομίνγκες για να αποκτήσει πλάτος η ομάδα του στο γήπεδο, στη συνέχεια πέρασε τον Μπενίτες (αντί του Κασάμι) δίπλα στον Μήτρογλου. 

Ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε την μπάλα καλύτερα. Έφτανε στην μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου αλλά δύσκολα οι παίκτες του κατάφερναν να βρουν κενό χώρο για την τελική πάσα. 

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη μέχρι το τέλος του αγώνα. Έτσι ο Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, την στιγμή που ο Ατρόμητος πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη στην «πρώτη» του Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο του. 

Οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα για το πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη στον Αφελάι λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου. 

Οι ενδεκάδες: 

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Τσεναμο, Νάστος, Κοντοές, Ταυλαρίδης, Παπάζογλου, Φυτανίδης, Δημούτσος (61’ Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Καραμάνος (82’ Λαζαρίδης) 

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Γκορμπούνοφ, Γεωργίου, Λαζαρίδης, Τάτος, Κούρος, Φάμπιο, Μπάλλας. 

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ομάρ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Κασάμι (70’ Μπενίτες), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (82’ Φορτούνης), Αφελάι, Ντομίνγκες (61’ Ντουρμάζ), Μήτρογλου. 

Στον πάγκο: Μέγιερι, Εντινγκά, Ντουρμάζ, Μπενίτες, Αυλωνίτης, Φορτούνης, Γιαννούλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου