Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Τα 4 αρχαιότερα πλάσματα στον κόσμο!

perierga.gr - 4 αρχαιότερα πλάσματα στον κόσμο!Σύμφωνα με το Science Daily αρκετά ζώα ζουν στη γη πολλά χρόνια πριν και θεωρούνται από τα παλαιότερα είδη, αλλά τα 4 που θα δέιτε στη συνέχεια διατηρούν τα ηνία της μακροβιότητας σε αυτό τον πλανήτη!


Καρχαρίες
perierga.gr - 4 αρχαιότερα πλάσματα στον κόσμο!
Σύμφωνα με το αμερικανικό Ίδρυμα Ερευνών οι καρχαρίες χρονολογούνται ότι πρωτοεμφανίστηκαν στη γη πάνω από 400 με 450.000.000 χρόνια πριν. Σε αυτό το διάστημα έχουν επιβιώσει τέσσερις παγκόσμιες μαζικές εξαφανίσεις και έχουν διαφοροποιηθεί σε πάνω από 470 είδη.
Ναυτίλοι
perierga.gr - 4 αρχαιότερα πλάσματα στον κόσμο!
Μισό δισεκατομμύριο χρόνια, περισσότερο από το διπλάσιο του χρόνου που περιπλανιόταν οι πρώτοι δεινόσαυροι στη Γη, τα οστρακοφόρα αυτά ζουν στον πλανήτη. Σύμφωνα με τον Peter Ward, καθηγητή βιολογίας, αποτελούν «ζωντανά απολιθώματα».
Καβούρια
perierga.gr - 4 αρχαιότερα πλάσματα στον κόσμο!
Τα καβούρια ξεκίνησαν τη ζωή τους στη γη πριν από 450.000.000 χρόνια. Σύμφωνα με το Science Daily, το 2008, μια ομάδα Καναδών επιστημόνων ανακάλυψε απολιθώματα από τόσο παλιά στην κεντρική και βόρεια Μανιτόμπα.
Μέδουσες
perierga.gr - 4 αρχαιότερα πλάσματα στον κόσμο!
Πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρόνια ζουν στη γη. Απολιθώματά τους βρέθηκαν σε βράχους και χρονολογούνται πάνω από 500 εκατομμύρια χρόνια πριν. Σήμερα, οι μέδουσες έχουν εξελιχθεί σε περίπου 2.000 διαφορετικά είδη.

perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου