Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί έγραψε ο Τσιτσάνης το τραγούδι "Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα";

Γιατί έγραψε ο Τσιτσάνης το τραγούδι "Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα";
Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ο Τσιτσάνης και η Νίνου έγιναν και ζευγάρι στη ζωή παρά το γεγονός ότι ήταν παντρεμένος.


Η Νίνου φαίνεται ότι προσπαθούσε να  τον αποτραβήξει από την γυναίκα του, αλλά εκείνος δεν ήθελε με κανέναν τρόπο να αφήσει την οικογένεια του.

Για τον Τσιτσάνη η σχέση είχε ημερομηνία λήξης, ενώ η Νίνου ενεργούσε σαν να παρέκαμπτε τον Τσιτσάνη ακόμα και στα επαγγελματικά τους.

Ο Τσιτσάνης είχε αρχίσει να ηχογραφεί τα καινούργια του τραγούδια με τη Νίνου και οι επιτυχίες διαδέχονταν η μια την άλλη. Η Νίνου κάποια στιγμή άρχισε να ζητά αποκλειστικότητα και στα τραγούδια, ενώ ο Τσιτσάνης προσπαθούσε να της εξηγήσει ότι δεν μπορεί να τραγουδά τα πάντα.

Το Μάρτιο του 1954 ο Τσιτσάνης έδωσε στην Νίνου να πει ένα τραγούδι που λεγόταν Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώραΗ Νίνου κατάλαβε οτι οι στίχοι απευθύνονταν σε εκείνη, και ήταν τέτοια η θλίψη της που δεν μπόρεσε να το ηχογραφήσει εκείνη τη στιγμή.  Η ηχογράφηση έγινε λίγο αργότερα.

Οι πρωτότυποι στίχοι του τραγουδιού γράφτηκαν από τον Γεράσιμο Τσάκαλο κατόπιν παραγγελίας του Τσιτσάνη, ο οποίος έκανε τις τελικές διορθώσεις.

piraeuspress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου