Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΟΚ: Ο Αναστασιάδης κλείνει στόματα!

Είναι γεγονός ότι με την έλευση Άγγελου Αναστασιάδη στη Τούμπα υπήρξαν ανάμικτα συναισθήματα από τους φίλους του δικεφάλου. Είναι γνωστό πως ο Άγγελος με τον ιδιόρυθμο χαρακτήρα του έχει αποκτήσει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ πιστούς φίλους αλλά και αρκετούς εχθρούς.





Ο Αναστασιάδης είναι ίσως ο μοναδικός προπονητής που γνωρίζει την ιδιοσυγκρασία των θερμών οπαδών του ΠΑΟΚ τόσο καλά όσο κανένας άλλος προπονητής στην Ελλάδα. 

Αρχικά όταν ο Αναστασιάδης ανέλαβε προπονητής στο ΠΑΟΚ υπήρξε ένα αρχικό μούδιασμα στους "αντι Αγγελικούς", αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τέτοιος όρος, το οποίο μετατράπηκε σε έντονη δυσαρέσκεια αφου του καταλόγιζαν (και του καταλογίζουν) ότι ήταν ένας από τους κύριους υπεύθυνους που η ομάδα δεν ενισχύθηκε όσο χρειαζόταν.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον ΠΑΟΚ έφυγαν περισσότερο από μια εντεκάδα παικτών την περσινή χρονιά και ήρθαν στη Τούμπα μόλις πέντε! (Περέιρα, Μακ, Γκολάσα, Ρατς, Παπαδόπουλος). 

Πολλοί καταλόγισαν ευθύνες στο μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ ότι αρνείται να βάλει το χέρι στη τζέπη αλλά και στον Αναστασιάδη, που όπως υποστήριζαν, διαβεβαίωνε τον μεγαλομέτοχο ότι η ομάδα δεν χρειάζεται άλλες μεταγραφές. Η αλήθεια βεβαίως είναι κάπου στη μέση...


Η ουσία όμως είναι μία. Ο ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν, με τον πανάκριβο Χουμπ Στέφενς στο πάγκο του δικεφάλου, είχε μια πλήρως αποτυχημένη χρονιά με ένα πανάκριβο ρόστερ. Φέτος ο ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στο ΠΑΟΚ είχε ένα άσχημο ξεκίνημα στο Κισινάου, αφού ηττήθηκε με 1-0 από την ημιεπαγγελματική ομάδα της Ζίμπρου για τα προκριματικά του Europa league και στην συνέχεια έφερε ισοπαλία με την Καλλονή στη Τούμπα στην πρεμιέρα του Ελληνικού πρωταθλήματος. Στην συνέχεια όμως το κουμπί γύρισε και ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Ζίμπρου με 4-0, καθάρισε τον Πλατανιά στη Κρήτη με 0-4, νίκησε 3-0 στη Τούμπα την Νίκη Βόλου και ισοπέδωσε την καλύτερη ομάδα της Λευκορωσίας στη πρεμιέρα του Europa League με 6-1.

Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία 4 παιχνίδια σημείωσε 17 γκολ και δέχτηκε μόλις 1, μια απόδοση που δεν θυμάμαι ειλικρινά αν έχει ξανα πετύχει ο ΠΑΟΚ. Με αυτή την απόδοση λοιπόν ο ΠΑΟΚ και ο Άγγελος Αναστασιάδης έκλεισαν τα στόματα στους κακεντρεχείς αδαείς δημοσιογραφίσκους της Θεσσαλονίκης που έψαχναν την ευκαιρία να "πάρουν το κεφάλι" του Άγγελου.

Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αποδυναμώθηκε αρκετά την φετινή χρονιά σε σχέση με πέρσι διότι βλέποντας τον ΠΑΟΚ να μην ενισχύετε το πρωτάθλημα το θεωρούσε και το θεωρεί σίγουρο. Θα μου πείτε οτι ο φετινός Ολυμπιακός νίκησε την πρωταθλήτρια Ισπανίας Αθλέτικο Μαδρίτης. Ναι αλλά αν θυμάστε ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα έξυπνο παιχνίδι αντεπιθέσεων που μπορεί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια να είναι το ιδανικότερο με τέτοιας εμβέλειας ομάδες, όμως είναι γεγονός ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να παίξει αυτού του είδους παιχνιδιού, όταν οι αντίπαλοι αμύνονται κατα κράτος και αυτό φάνηκε με τον Παναιτωλικό.

Αν ο ΠΑΟΚ είχε βάθος στο φετινό ρόστερ είμαι σίγουρος ότι με την εικόνα του μέχρι στιγμής, θα μπορούσε να διεκδικήσει ισάξια το πρωτάθλημα. Δεν είμαι σίγουρος όμως τι θα συμβεί αν τραυματιστεί ένας εκ των Ρατς, Περέιρα, Αθανασιάδη και Κάτσε που φέτος είναι τα πρώτα βιολιά του δικεφάλου. 

Είμαι σίγουρος πως αν ο ΠΑΟΚ τα πάει πολύ καλά μέχρι τον Ιανουάριο και είναι κοντά με τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, τότε θα πεισθεί ο Ιβάν Σαββίδης να βάλει βαθειά το χέρι στη τζέπη και να φέρει παικταράδες στη ομάδα για να διεκδικήσουν Κύπελλο και πρωτάθλημα. Αν όχι τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος ο Σαββίδης να διατηρήσει την ίδια λιτή πολιτική σε μελλοντικές μεταγραφικές περιόδους.

365days-2blog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου