Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Οι 10+1 απένταροι μεγιστάνες: Ξεκίνησαν από το μηδέν και έβγαλαν ένα... καράβι χρήματα [εικόνες]

Το Forbes ανακοίνωσε τη Δευτέρα τους 400 πιο πλούσιους ανθρώπους στις ΗΠΑ. Όμως πίσω από την υπερβολική περιουσία αυτών των ανθρώπων, δεν κρύβεται μόνο μια ιστορία τύχης και ικανοτήτων, αλλά και μια κρυφή πτυχή.
Κάποιοι από αυτούς που σήμερα θεωρούνται μεγιστάνες του πλούτου και κολυμπούν ωσάν άλλοι Σκρουτζ ΜακΝτακ στο χρυσό, κάποτε δεν είχαν δεκάδα τσκιστή στις τσέπες τους. Απίστευτο και όμως αληθινό!

Οι απένταροι μεγιστάνες: Ξεκίνησαν από το μηδέν και έβγαλαν ένα... καράβι χρήματα [εικόνες]



To Business Insider παρουσιάζει τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις πλουσίων που ξεκίνησαν από το μηδέν και τώρα μπορούν να πανηγυρίζουν για την ιστορία της επιτυχίας τους.

Jan Koum

Ο CEO και συνιδρυτής της WhatsApp κάποτε τρεφόταν με κουπόνια συσσιτίων. Τα πάντα άλλαξαν το 2009. Τώρα έχει 7,7 δισ. δολάρια

Jack Ma


Ο Κινέζος της Alibaba που έκανε άνω κάτω το χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια και μετά έγινε ένας απλός δάσκαλος. Τώρα έχει 20,2 δισ. δολάρια.

Elizabeth Holmes


Στα 19 της ξεκίνησε τη διαγνωστική εταιρεία αίματος και στα 30 της έγινε πάμπλουτη. Η περιουσία της φτάνει στα 4,5 δισ. δολάρια.

Ingvar Kamprad

Ο Σουηδός που βρίσκεται πίσω από την ΙΚΕΑ ξεκίνησε τα όνειρά του στα 17 του, μέχρι τότε ζούσε μια μικροαστική ζωή στη Σουηδία. Τώρα έχει 3,9 δισ. δολάρια.

Howard Schultz

Το πρώτο του σπίτι ήταν σε μια γιγάντια πολυκατοικία για φτωχούς. Μεγαλώνοντας είχε την ιδέα των Starbucks και πλέον έχει στην κατοχή του 2,1 δισ. δολάρια.

Oprah Winfrey

Προέρχεται από πάμφτωχη οικογένεια, αλλά αυτό δεν απέτρεψε από το να γίνει μια μορφή των αμερικανικών (και όχι μόνο) μίντια. Τώρα η Όπρα έχει στον λογαριασμό της 3 δισ. δολάρια.

Paul DeJoria


Ο άστεγος με τις ελληνικές ρίζες, έμαθε από την καλή και την ανάποδη τη ζωή στους δρόμους. Τώρα έχει περιουσία στα 3,2 δισ. δολάρια.

Ralph Lauren

Ο μέγας Ραλφ Λόρεν ξεκίνησε ως απλός υπάλληλος στο κατάστημα Brooks Brothers. Τώρα είναι μια ατμομηχανή του στυλ και η περιουσία του πλησιάζει τα 7,8 δισ. δολάρια.

George Soros

Ο ούγγρος μεγιστάνας σώθηκε από τα χέρια των ναζί και της φτώχειας και πλέον είναι ένας σεβαστός επενδυτής με περιουσία που φτάνει τα 24 δισ. δολάρια.

Larry Ellison

Εφυγε νωρίς από το σχολείο, έκανε ένα σωρό δουλειές μέχρι να δημιουργήσει την Oracle και πλέον να έχει στην κατοχή του 48 δισ. δολάρια.

Roman Abramovich

Τη μητέρα του δεν την γνώρισε, πέθανε όταν ήταν 18 μηνών και ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή στα τέσσερα χρόνια του. Ο Αμπράμοβιτς πάντως άντεξε στα χτυπήματα και τώρα έχει στην κατοχή του 9,5 δισ. δολάρια.


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου