Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Η αλήθεια πίσω από 15 τρελές φωτογραφίες

Φωτογραφίες που όταν πρωτοκυκλοφόρησαν μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό, τόσο για τη σπανιότητά τους όσο και για το αν επρόκειτο για πραγματικές εικόνες και περιστατικά ή απλά για προϊόντα μοντάζ. Και η αλήθεια είναι πως αποδείχθηκε το δεύτερο. 

1. Η διάσωση από τα δόντια του καρχαρία
 
Όλοι γνωρίζουν πως η πάλη με έναν καρχαρία είναι τόσο δραματική και επικίνδυνη όσο φανταζόμαστε. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2001 και φημολογήθηκε ότι απέσπασε το βραβείο για τη φωτογραφία της χρονιάς από το National Geographic. Υποτίθεται η φωτογραφία είναι του εναέριου αμερικάνικού στρατού μετά από την ολοκλήρωση επικίνδυνης αποστολής.
2. Το Γιαπωνέζικο μπλε καρπούζι
 
Πριν βιαστείτε και αναφερθείτε σε ένα σπάνιο είδος καρπουζιού που υπάρχει μόνο στην Ιαπωνία, θα σας απογοητεύσουμε καθώς πρόκειται για προϊόν μοντάζ. Ο μύθος ανέφερε πως ήταν το πιο σπάνιο καρπούζι του κόσμου και το κιλό του ανερχόταν στις 200 λίρες.
3. Η φωτισμένη Ινδία
 
Αυτή η φωτισμένη εικόνα της Ινδίας από το διάστημα δεν είναι πραγματική καθώς  φωτογραφία αποτελεί μια σύνθεση όσων έχουν τραβηχτεί την τελευταία δεκαετία στη από το διαστημικό σταθμό και όχι μόνο μια λήψη.
4. Το μοτοποδήλατο που κόλλησε στο δέντρο
 
Η πραγματική ιστορία πίσω από τη φωτογραφία περιλαμβάνει ένα σκουριασμένο μοτοποδήλατο και ένα δέντρο σε συνδυασμό. Ο μύθος πίσω από τη φωτογραφία ήθελε το μοτοποδήλατο που είχε εγκαταλειφθεί μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στο δάσος να έχει εναρμονιστεί και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού περιβάλλοντος.
5. Η καταιγίδα πάνω από τη Νέα Υόρκη, εκδοχή 1η 
 
Η φωτογραφία είναι πραγματικά συγκλονιστική, μόνο που δεν είναι πραγματική αλλά πρόκειται για προϊόν μονταζ. Η ιστορία πίσω αυτή τη θέλει να είναι τραβηγμένη λίγε ς ώρες πριν ξεσπάσει ο τυφώνας Σάντυ το 2012.
6. Η καταιγίδα πάνω από τη Νέα Υόρκη, εκδοχή 2η
 
Η ιστορία πίσω από τη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι η ίδια με τη παραπάνω.
7. Η καταιγίδα πάνω από τη Νέα Υόρκη, εκδοχή 3η
 
Φαίνεται πως ο τυφώνας Σάντυ έγινε πηγή έμπνευσης για τους λάτρες του photoshop.
8. Τα χέρια του Θεού
 
Μια από τις φωτογραφίες που είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Υποτίθεται πως σε μαι συννεφιασμένη μέρα σχηματίστηκαν στον ουρανό τα χέρια του Θεού, πολλοί υποστήριξαν πως ήταν σημάδι η μήνυμα.
9.Το Ιρλανδικό Κάστρο
 
Το Ιρλανδικό κάστρο στην κορυφή ενός βράχου μέσα στη θάλασσα είναι μια από τις ωραιότερες φωτογραφίες που υπάρχουν. Αν ήταν πραγματική τότε το κάστρο θα ήταν το δίκαια το ωραιότερο του κόσμου.
10. Η πολιτική δήλωση
 
Η συγκεκριμένη φωτογραφία από τη καμπάνια του Ρόμνεϊ από τις εκλογές του 2012 προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ, καθώς αντί για το όνομα του υποψηφίου αναγράφεται η λέξη "χρήματα". Όλα αυτά, μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για μοντάζ.
11. Ο χαμένος ναός της Λυσιστράτη
 
Η φωτογραφία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, ωστόσο είναι ψεύτικη καθώς η Λυσιστράτη ήταν χαρακτήρας από την ομώνυμη κωμωδία του Αριστοφάνη. Πάντως ο ο συνδυασμός του Πανθέου της Ρώμης και του σπηλαίου Algar Seco της Πορτογαλίας είναι εντυπωσιακός.
12. Η πατούσα του τρόμου
 
Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι πολύ τρυφερή, αλλά συνάμα είναι τρομακτική. Το σίγουρο όμως είναι πως είναι ψεύτικη, καθώς κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί.
13. Το υπέροχο Σέλας
 
Εντάξει η φωτογραφία εκπληκτική, ωστόσο η πραγματική εικόνα του Σέλαος είναι η δεξιά. Παρόλα αυτά πρέπει να παραδεχτούμε πως έχει γίνει πόλη καλή δουλεία στην επεξεργασία της, τόσο που φαντάζει σχεδόν πραγματική.
14. Το μοβ δάσος
 
Το μοβ δάσος της Σκωτίας βρίσκεται στην πραγματικότητα σε ποτάμι της Νέας Ζηλανδίας και ναι δεν είναι μοβ. Στην πραγματικότητα ο φωτογράφος έχει επεξεργαστεί τα χρώματα των δέντρων και της βλάστησης.
15. Το μοναστήρι του Μπουτάν
 
Η εικόνα κόβει την ανάσα και αν ήταν πραγματική θα αποτελούσε ένα πραγματικό θαύμα. Ωστόσο στην πραγματικότητα πρόκειται για προϊόν μοντάζ που έχει απομονώσει το μοναστήρι στη κορυφή ενός βράχου στη μέση του δάσους.
(Πηγή: ViralNova)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου