Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η ιστορία 5 σκληροτράχηλων ανθρώπων: Από τον άνθρωπο που πάλεψε με τις αρκούδες και βγήκε νικητής στον θρυλικό Simo Hayha

Στην ιστορία της ανθρωπότητας υπήρξαν χιλιάδες σκληροτράχηλοι άνθρωποι. Κάποιων από αυτούς αξίζει να μαθαίνουμε την ιστορία τους. Το Top Trending δημιούργησε ένα βίντεο όπου μας εξιστορεί την ιστορία πέντε τέτοιων ανθρώπων.








Hugh Glass
Twitter
Αφού γλιτώνει παρά τρίχα τον θάνατο μετά τη βίαιη επίθεση μιας αρκούδας στα βουνά, ο glass αφήνεται στο έλεος δύο υποτιθέμενων σωτήρων του που κλέβουν τα υπάρχοντά του και τον παρατούν όταν Ινδιάνοι λεηλατούν την κατασκήνωσή τους. Στη συνέχεια, πρέπει να ταξιδέψει 350 μίλια έως την κοντινότερη πολιτισμένη πόλη και να κρατηθεί στη ζωή μέσα σε εφιαλτικές συνθήκες.
  • Juliane Koepcke
    twitter
    Η πτήση 508 της LANSA απογειώθηκε από τη Λίμα του Περού την παραμονή των Χριστουγέννων του 1971 και έπεσε σε καταιγίδα πάνω από τον Περουβιανό Αμαζόνιο. Ένας κεραυνός χτύπησε τη μια δεξαμενή καυσίμων του αεροπλάνου, σκίζοντας το δεξί φτερό του. Καθώς το αεροπλάνο άρχισε να πέφτει, η μητέρα της 17χρονης Juliane Koepcke της λέει, "Αυτό ήταν"! Η σειρά των καθισμάτων που καθόταν η Koepcke βρέθηκε έξω από το αεροπλάνο στα 10.000 πόδια. Η Koepcke στα μισά του κενού ξαναβρήκε τις αισθήσεις της και έπεσε με το κεφάλι σε κάτι δέντρα. Ξύπνησε στο έδαφος ενός δάσους μόνο με μια διάσειση, μια σπασμένη κλείδα, μια βαθιά πληγή στο πόδι της και ένα μικρό κόψιμο στο χέρι της. Είχε χάσει τα γυαλιά της και ένα σανδάλι και φορούσε ένα ελαφρύ φόρεμα με χαλασμένο φερμουάρ. Άρχισε να περπατάει, ψάχνοντας για κανένα ρυάκι και ακολουθώντας τη ροή του, τελικά βρήκε τα συντρίμμια του αεροπλάνου και μερικά από τα θύματα. Οι υπόλοιποι 91 επιβάτες είχαν πεθάνει. Μετά από 10 μέρες περπατήματος μέσα στο δάσος, βρήκε ένα μικρό καταφύγιο με μια βάρκα και περίμενε εκεί, καθαρίζοντας τις κακοφορμισμένες πληγές της με βενζίνη. Μετά από μερικές ώρες, την βρήκαν ξυλοκόποι και μετά από 7 ώρες την μετέφεραν στον σταθμό τους με κανόε.

Simo Hayha
Aποκαλούμενος από τους Σοβιετικούς και Λευκός Θάνατος, ήταν Φινλανδός ελεύθερος σκοπευτής, ήρωας του ρωσοφινλανδικού πολέμου του '39. Οι Ρώσοι προσπάθησαν με πολλούς τρόπους να τον εξολοθρεύσουν τοποθετώντας και αυτοί ελεύθερους σκοπευτές καθώς και με τυφλές ή στοχευμένες βολές πυροβολικού. Στις 6 Μαρτίου του 1940 ο Hayha τραυματίστηκε στο σαγόνι κατά τη διάρκεια της μάχης. Βρέθηκε και διασώθηκε από συμπολεμιστές του οι οποίοι ανέφεραν αργότερα ότι "το μισό του κεφάλι έλειπε". Ο Hayha παρέμεινε αναίσθητος μέχρι τις 13 Μαρτίου, την μέρα που ουσιαστικά σταμάτησε ο πόλεμος μεταξύ Φινλανδίας και Σοβιετικής Ένωσης. Ο Hayha χρειάστηκε πολλά χρόνια για να ανανήψει από τα βαριά τραύματα που υπέστη. Η σφαίρα τού είχε σπάσει το σαγόνι και είχε διαλύσει το αριστερό του μάγουλο. Τελικώς επανήλθε και έγινε επιτυχημένος κυνηγός ταράνδων και εκτροφέας σκύλων μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Shavars Karapetyan
wikipedia commons
Ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου 1976 όταν κάνοντας μπάνιο στη λίμνη του Ερεβάν άκουσε τη συντριβή ενός τρόλεϊ στη λίμνη που έχασε τον έλεγχο έσπασε το τοίχο από το φράγμα και έπεσε μέσα σε αυτήν. Κολύμπησε σε αυτό και παρ' οτι δεν είχε ορατότητα λόγω της λάσπης έσπασε το παράθυρο με τα πόδια του και κατάφερε να σώσει τους τουλάχιστον 20 από τους 92 επιβάτες. Μετά ωστόσο από αυτό το περιστατικό τελείωσε η καριέρα του ως αθλήτρια καθώς λόγο του κρύου και των πολλαπλών τραυμάτων έμεινε αναίσθητος για 45 ημέρες. Τα επίτευγμα του Karapetyan δεν αναγνωρίστηκε αμέσως. Όλες οι σχετικές φωτογραφίες κρατήθηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα και δημοσιεύονταν μόνον δύο χρόνια αργότερα. Το όνομά του έγινε γνωστό τις 12 Οκτωβρίου 1982, όταν η Komsomolskaya Pravda δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τον άθλο του, με τίτλο "Η Υποβρύχια μάχη του πρωταθλητή".

Roy Benavidez
wikipedia commons
Στις 2 Μαΐου 1968 ένα περιπολικό των Ειδικών Δυνάμεων, ήταν περιτριγυρισμένο από ένα τάγμα Βιετκόνγκ. Ο Benavidez άκουσε τη ραδιοφωνική έκκληση για βοήθεια και επιβιβάστηκε σε ένα ελικόπτερο για να απαντήσει. Οπλισμένος μόνο με ένα μαχαίρι, πήδηξε από το ελικόπτερο. Μαζί του είχε μια ιατρική τσάντα του και έσπευσε να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου