Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Κύπρος: Γαλαζοκίτρινο κύπελλο, αμαυρωμένος τελικός

Την κατάκτηση του κυπέλλου πανηγυρίζει το ΑΠΟΕΛ, που επικράτησε με σκορ 4-2 της ΑΕΛ σε ένα τελικό που αμαυρώθηκε με μεγάλης έκτασης επεισόδια από οπαδούς της ΑΕΛ, που προκάλεσαν περίπου 40 λεπτά διακοπή του αγώνα μετά το τέταρτο γκολ του ΑΠΟΕΛ.
Γαλαζοκίτρινο κύπελλο, αμαυρωμένος τελικός


Δυστυχώς οι ανεγκέφαλοι κατάφεραν και πάλι να είναι στο επίκεντρο, θέμα συζήτησης σε ποδοσφαιρόφιλους και μη. Μόνο που κάθε άλλο παρά μαγκιά αποτελούν οι πράξεις τους. Οι πράξεις βίας κατέστρεψαν ένα αγώνα γιορτή, ενώ τα ρεζιλίκια τους τα είδαν και στο εξωτερικό, αφού ο αγώνας έπαιξε τηλεοπτικά σε Ελλάδα και Αγγλία.
Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με πολλά προβλήματα, όμως το τελικό σφύριγμα βρήκε τους γαλαζοκίτρινους να πανηγυρίζουν την 21η κατάκτηση του κυπέλλου στην ιστορία της ομάδας.  
Όσον αφορά τον αγώνα, κρίθηκε ουσιαστικά στα αμυντικά λάθη της ΑΕΛ και την εμφάνιση του Καρίμ Φεγκρούς, που δέχθηκε εύκολα τέρματα, που προκάλεσαν και την έκρηξη θυμού από την εξέδρα της ΑΕΛ.
Η λεμεσιανή ομάδα προηγήθηκε στο 11’ όταν ο Μπεμπέ εκτέλεσε φάουλ, ο Σέμα εκμεταλλεύθηκε την άστοχη έξοδος του Χιώτη, και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΛ συνέχισε να έχει καλές ευκαιρίες, στο 15' με φαλτσαριστό σουτ του Μπεμπέ και στο 17’ με την κεφαλιά του Σέμα.
Στο 31’ ισοφάρισε το ΑΠΟΕΛ όταν ο Ντε Βινσέντι επιχείρησε φάουλ από μακριά, η μπάλα πήρε ψηλοκρεμαστή πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Φεγκρούς, ο οποίος έκανε λανθασμένη εκτίμηση.
Η ΑΕΛ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 41' με τον Καλό, ο οποίος μετά από σέντρα του Ελευθερίου επιχείρησε από πολύ κοντά το σουτ, αλλά ο Χιώτης απέκρουσε ασταθώς και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι. Ο νεαρός Πορτογάλος είχε ευκαιρία και στην επαναφορά, αλλά το σουτ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Το γκολ ήρθε για το ΑΠΟΕΛ 45+1’ όταν από μπαλιά του Αλωνεύτη και αδράνεια στην άμυνα της ΑΕΛ, ο Εφραίμ με διπλή προσπάθεια από πολύ κοντά έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού (2-1).
Στο ξεκίνημα της επανάληψης κρίθηκε ο αγώνας, όταν στο 53' ο Εφραίμ με πλασέ εκτός περιοχής και με τον Φεγκρούς εκτός εστίας, διαμόρφωσε το 3-1, ενώ στο 60' ο Ρίισε με ευθύβολο απευθείας φάουλ, τρύπησε το τείχος της ΑΕΛ και έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Φεγκρούς και μετά στα δίχτυα.
Ακολούθησαν σκηνές βίας και διακοπή, και ο αγώνας απλά τυπικά ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να σκοράρει στο 90'  με κεφαλιά του Σιέλη.
ΑΠΟΕΛ (Μαρίνος Σατσιάς): Χιώτης, Σέρζιο, Καρλάο, Αμορίν, Ρίισε, Εφραίμ (65' Χαραλαμπίδης), Μοράις, Λάνιγκ, Αλωνεύτης (70' Γκόμες), Ντε Βινσέντι (86' Αλεξάνδρου), Τζιμπούρ.
ΑΕΛ (Χριστάκης Χριστοφόρου): Φεγκρούς, Ελευθερίου, Σαμπού, Σιέλης, Καρλίτος (81' Εντμάρ), Καλό, Σατσέτι (57' Ταγκμπατζούμι), Γκιντιλεγιέ, Σαρδινέρο, Μπεμπέ, Σέμα (81' Οχένε).

shootandgoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου