Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Aπόλλων-ΑΕΛ 0-1: Δικαιοσύνη στο φινάλε!

Η ΑΕΛ πήρε την υπερπολύτιμη νίκη επικρατώντας στο μεγάλο ντέρμπι του Απόλλωνα με τέρμα του Μοντέιρο στο 89ο λεπτό. Κατά κράτος καλύτεροι οι γαλαζοκίτρινοι, ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Υστέρησε σημαντικά ο Απόλλωνας ο οποίος πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση.




Υπεροχή της ΑΕΛ, χωρίς γκολΜε τον Γκαστόν Σανγκόι στον πάγκο, άρχισε το ντέρμπι στο Τσίρειο Στάδιο, ένα πρώτο ημίχρονο που ανήκε δικαιωματικά στην ΑΕΛ, αφού ο Απόλλωνας ήταν “εκτός” αγώνα.

Από καθαρά και μόνο τύχη, οι τυπικά γηπεδούχοι κατάφεραν να πάνε στο αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0, αφού όπως προαναφέραμε, η ΑΕΛ ήταν σαφώς καλύτερα, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα, που δεν έκανε ούτε και μια ευκαιρία

Μεσοεπιθετικά ο Απόλλωνας ήταν ανύπαρκτος, σε αντίθεση με τους παίκτες του Πέτεφ, που είχαν μάλιστα και έντεκα κόρνερ. Ανεκμετάλλευτα βέβαια, αλλά σημασία έχει ότι οι “γαλαζοκίτρινοι” της Λεμεσού, υπερίσχυαν του ντέρμπι, και αυτό ήταν φανερό.


Αρκετά ανήσυχος ο Χριστάκης Χριστοφόρου στον πάγκο, που έβλεπε την ομάδα του να μην προσπαθεί… Στο 26’ καταγράψαμε την πρώτη καλή ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Μοντέιρο. Ο Εντμάρ επιχείρησε την σέντρα, ο Μοντεϊρό κατέβασε την μπάλα εντός μικρής περιοχής, αλλά το τελείωμα του ήταν εντελώς άστοχο, αφού η στρογγυλή “θεά”, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Βάλε.

Στο 30’ o Bασιλείου, έδιωξε προ του Σα ένα μακρινό σουτ, στην προσπάθεια του Πορτογάλου  για να ανοίξει το σκορ στο Τσίρειο.

Έξι λεπτά αργότερα ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΛ έκανε ένα μακρινό όμορφο σουτ, ο Βάλε όμως έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος του ντέρμπι, που ανήκε επαναλαμβάνουμε δικαιωματικά στην ΑΕΛ, έστω και αν δεν πέτυχε κάποιο γκολ



Ο Μοντέιρο έδωσε τη λύση
Η ΑΕΛ συνέχισε να έχει την υπεροχή όπως και στο πρώτο ημίχρονο σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που συνέχισε να παραμένει μεσοεπιθετικά ανύπαρκτος.

Στο πρώτο λεπτό της επανάληψης η ΑΕΛ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο. Εκτελέστηκε δύο λεπτά αργότερα με τον Μπεμπέ με με τεχνική εκτέλεση ανάγκασε τον Μπρούνο Βάλε να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η ΑΕΛ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια καλή φάση στο επόμενο δεκάλεπτο.

Ο Απόλλωνας απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 57' όταν ο Βασιλείου έβγαλε τη σέντρα ωστόσο ο Φεγκρούζ μάζεψε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Στο 60' ο Αϊρόσα έβγαλε την επικίνδυνη χαμηλή σέντρα ωστόσο ο Μερκής έδιωξε σε κόρνερ. Αυτό ήταν το 13ο κόρνερ για τους "γαλαζοκίτρινους" σε 60 λεπτά παιχνιδιού.

Την επόμενη επικίνδυνη κατάσταση δημιούργησε στο 77ο λεπτό ο Μοντέιρο ο οποίος αν και είχε καλές προϋποθέσεις όντας μέσα στην περιοχή, ολιγώρησε με αποτέλεσμα να χάσει τη μπάλα.

Στο 84' η ΑΕΛ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, ωστόσο ο Μερκής έδιωξε με το κεφάλι μετά την εκτέλεση του Μπεμπέ.

Η ΑΕΛ έχασε νέα ευκαιρία στο επόμενο λεπτό όταν ο Μοντέιρο προσπάθησε να απειλήσει από τα πλάγια ωστόσο άνοιξε τη μπάλα περισσότερο από όσο έπρεπε με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Μπρούνο Βάλε.

Οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να πάρουν το ζητούμενο στο 89ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ δημιουργήθηκε φάση διαρκέιας στην εστία του Απόλλωνα με τη μπάλα να περνά από πολλά πόδια, να προσκρούει στο κάθετο δοκάρι και τον Μοντέιρο από κοντά να τη σπρώχνει στα δίκτυα.



MVP: 
Μοντέιρο, στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα άνοιξε το σκορ, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Ο Μοντέιρο που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα τελευταία.

UP: Μπεμπέ-Ήθελε πολύ αυτό το ντέρμπι, έπαιξε με πάθος δημιούργησε φάσεις για να σκοράρει.

DOWN: Μεριέμ-Αρκετά κακό παιχνίδι από τον Γάλλο, που συμπαρέσυρε την ομάδα του, που δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: 
Το ματς κρίθηκε στο γκολ στο φινάλε που κατάφερε να αποδώσει δικαιοσύνη.  


balla.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου