Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΟΚ: Ευρωπαίoς, άνετος και ωραίος!

Νίκη με πολλά οφέλη πέτυχε ο ΠΑΟΚ (0-2) κόντρα στη Σαχτιόρ Γκαραγκάντι. Ο "Δικέφαλος", καταρχήν, εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση για τους "32" του Europa League, μία αγωνιστική πριν το τέλος της φάσης των ομίλων. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι το πρόσωπο που παρουσίασε ο "Δικέφαλος" για περισσότερα από 60 λεπτά, κάνοντας τους οπαδούς του να χαμογελούν.


Ο "Δικέφαλος" παρέμεινε αήττητος στη φάση των ομίλων και πλέον στο ματς με την Αλκμαάρ θα κυνηγήσει την πρωτιά, σε ένα ματς "γιορτή" στην Τούμπα.
Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ, αλλά αυτό ήρθε στο 54' με το πανέμορφο τέρμα- με τη βοήθεια της τύχης- που πέτυχε ο Λούκας. Βέβαια, μετά την επίτευξη του τέρματος, ο "Δικέφαλος" απειλήθηκε πολλές φορές από την Σαχτιόρ, με τον Λίνο να έχει προβλήματα από την πλευρά του, αλλά όσες φορές χρειάστηκε ο Γλύκος φώναξε "παρών" και κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Κίτσιου έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, πετυχαίνοντας το 0-2 για τον ΠΑΟΚ.
Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Χουμπ Στέφενς. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Παναγιώτης Γλύκος. Στην άμυνα (από αριστερά προς τα δεξιά) αγωνίστηκαν οι Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσουράνης και Κίτσιου. Αμυντικά χαφ ήταν οι Λάζαρ και Τζιόλης, με τον Στοχ στα αριστερά, ο Λούκας στα δεξιά, με τον Σωτήρη Νίνη να αγωνίζεται ως "μπαλαντέρ" πίσω από το μοναδικό προωθημένο Αθανασιάδη.
Μπορούσε να ανοίξει νωρίς το σκορ ο ΠΑΟΚ
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 3ο λεπτό και άνηκε στον ΠΑΟΚ. Ο Στοχ πάσαρεν όμορφα στον Νίνη, αυτός έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή και προ του Αθανασιάδη έδιωξε η άμυνα της Σαχτιόρ. Η μπάλα, όμως, έφτασε στον Νίνη που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ. Στο 7' ο Νίνης μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
Έφτασε κοντά στο γκολ η Σαχτιόρ
Στο 18' η Σαχτιόρ έφτασε και αυτή κοντά στο γκολ, όταν ο Σίμτσεβιτς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Γλύκος απέκρουσε εντυπωσιακά, η μπάλα έφτασε στον Χιζνιτσένκο που έκανε το γύρισμα, αλλά ο Φινοτσένκο δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.
Στο 19' ο ΠΑΟΚ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Λίνο έκανε τη σέντρα, αλλά η προβολή του Αθανασιάδη έφυγε ψηλά άουτ. Στο 21' οι παίκτες του "Δικεφάλου" άλλαξαν πολύ ομορφα την μπάλα, ο Λάζαρ πάσαρε στον Κίτσιου που μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
Στο 22' ο Σίμτεβιτς από καλή θέση έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Γλύκος με εντυπωσιακό τρόπο μπλόκαρε την μπάλα. Στο 23' οι παίκτες του ΠΑΟΚ για ακόμη μια φορά άλλαξαν πολλές φορές την μπάλα, αυτή έφτασε στον Στοχ που σέντραρε αλλά οι αμυντικοί της Σαχτιόρ απομάκρυναν την μπάλα.
Στο 24' ο Κάνας δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Λούκας.
Καλή κυκλοφορία, προβλήματα στα άκρα
Στο πρώτο μισό του ημιχρόνου, οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν τον έλεγχο της μπάλας, αλλά και πολύ κυκλοφορία με αποτέλεσμα να "υπνωτίζουν" τους παίκτες της Σαχτιόρ. Η άμυνα του "Δικεφάλου", όμως, και κυρίως τα άκρα (Λίνο, Κίτσιου) είχαν κάποια προβλήματα με τους επιθετικούς των Καζάκων.
Στο 31' μία ακόμη καλή συνεργασία των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Νίνης πάσαρε έξυπνα στον Λάζαρ, ο Ρουμάνος σούταρε στην έξω πλευρά των διχτύων του Μόκιν. Στο 37' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Στοχ και απομάκρυνση των αμυντικών της Σαχτιόρ, η μπάλα έφτασε στον Νίνη, ο οποίος έκανε τη σέντρα, ο Κατσουράνης έκανε την έξυπνη προβολή, αλλά ο Μόκιν έστειλε την μπάλα κόρνερ.
Μια... ανάσα από το 0-1 ο ΠΑΟΚ
Στο 38' Στοχ και Λούκας συνεργάστηκαν υπέροχα, ο Σλοβάκος βγήκε απέναντι από τον Μόκιν έκανε το πλασέ στην απέναντι γωνία, αλλά ο τερματοφύλακας της Σαχτιόρ απέκρουσε την μπάλα.
Μία ακόμη καλή φάση για τον ΠΑΟΚ στο 40' με τον Στοχ να "χορεύει" τους αμυντικούς της Σαχτιόρ, να κάνει τη σέντρα, αλλάτην τελευταία στιγμή και ενώ ο Αθανασιάδης είχε... οπλίσει ο Ταρασόφ απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 41' ο Ποριβάεφ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Κίτσιου.
Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, με άριστες συνεργασίες, πολύ καλή κυκλοφορία, αλλά και πολλές τελικές προσπάθειες. Οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς έφτασαν δυο φορές κοντά στο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η αμυντική γραμμή του "Δικεφάλου" είχε κάποια προβλήματα, αλλά ο Γλύκος φώναξε παρών όσες φορές χρειάστηκε.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλάγες για τις δύο ομάδες.
Με το "καλημέρα" άγγιξε το γκολ ο ΠΑΟΚ
Στο 46' ο Αθανασιάδης στόπαρε όμορφα την μπάλα έξω από την περιοχή και έστρωσε στον Λούκας, ο οποίος έπιασε έναν κεραυνό, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μόκιν.
Φουριόζος μπήκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος και στο 48' έφτασε για δεύτερη φορά κοντά στο γκολ. Ο Αθανασιάδης έβγαλε πολύ όμορφη μπαλιά στον Στοχ, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα και έφυγε μόνος απέναντι από τον Μόκιν, αλλά το πλασέ του ήταν πολύ χλιαρό με τον Μόκιν να μπλοκάρει εύκολα.
Στο 49' η Σαχτιόρ δημιούργησε σύγχυση στα καρέ του ΠΑΟΚ, καθώς μετά από λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Φινοτσένκο βγήκε μόνος του από τα πλάγια, έκανε την παράλληλη μπαλιά, αλλά δε βρέθηκε κάποιος παίκτης στην πορεία της μπάλας. Στην επόμενη φάση, ο Χιζνιτσένκο σουτάρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Λίνο και απομακρύνθηκε.
Εντυπωσιακό γκολ από τον Λούκας
Στο 54' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 0-1, χάρη σε ένα εντυπωσιακό γκολ του Λούκας. ο Στοχ πάσαρε στον Ισπανό, ο οποίος σήκωσε το κεφάλι και πήγε να βγάλει τη σέντρα, αλλά η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ταράσοφ, πήρε παράξενη πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της Σαχτιόρ.
Στο 69' η Σαχτιόρ απείλησε δύο φορές την άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά αρχικά ο Κατσουράνης και έπειτα η καλή αντίδραση του Γλύκου δεν έδωσαν το δικαίωμα στη Σαχτιόρ να φτάσει στην ισοφάριση.
Στο 71' ο Λάζαρ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα.
Στο 74' η Σαχτιόρ έφτασε δύο φορές κοντά στην ισοφάριση. Αρχικά, ο Κάνας μετά από εκτέλεση πλαγίου του Βίτσιους και ασυννενοησία του Τζιόλη με τον Λίνο έκανε το σουτ από κοντινή απόσταση, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Στην επόμενη φάση ο Φινοτσένκο έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Χιζνιτσένκο από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου.
Στο 78' ο ΠΑΟΚ μπορούσε να "τελειώσει" το ματς, αλλά η επιλογή του Λούκας να σουτάρει από δύσκολη θέση, παρά να πασάρει στους Αθανασιάδη και Στοχ που περίμεναν μέσα στην περιοχή, δεν έφερε αποτέλεσμα, καθώς η μπάλα έφυγε άουτ.
Ο Χουμπ Στέφενς στο 78' έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο παιρνώντας στο ματς τον Βούκιτς στη θέση του Στοχ. Ο Ολλανδός τεχνικός στο 83' πραγματοποίησε τη δεύτερη αλλαγή με τον Σαλπιγγίδη να παίρνει τη θέση του Νίνη.
Σωτήρια επέμβαση του Γλύκου στο 86' σε ανεπανάληπτο τετ α τετ Φινοτσένκο.
Πανέμορφο τέρμα από τον Κίτσιου
Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ και πάλι συνεργάστηκαν όμορφα με τον Βούκιτς να πασάρει στον Σαλπιγγίδη, αυτός με τη σειρά του στον Κίτσιου και ο νεαρός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σαχτιόρ, κάνοντας το 0-2.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Σαχτιόρ Γκαραγκάντι: Μόκιν, Ταρασόφ, Μάλι, Ντίντιτς, Σίμσεβιτς, Ποριβάεφ (82' Παϊζάνοφ), Κάνας, Βίσιους, Γκαζαριάν (66' Λουνίν), Φινοτσένκο, Χιζνιτσένκο (76' Ζένκοβιτς)
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας (90+ Νέτσιντ), Στοχ (78' Βούκιτς), Νίνης (82' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης

olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου