Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Αντίο Γλαύκο Κληρίδη (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Αντίο Γλαύκο Κληρίδη (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)Mε τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους λαός και πολιτεία αποχαιρέτησαν σήμερα τον πρώην Πρόεδρο της δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη. 



Η κηδεία ολοκληρώθηκε γύρω στις 12.15. Στη συνέχεια η σορός του Γλαύκου Κληρίδη μεταφέρθηκε εν πομπή στην τελευταία του κατοικία,  στο στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου τάφηκε στον οικογενειακό τάφο δίπλα από την αγαπημένη του σύζυγο, Λίλα - Ειρήνη.
Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τη σορό του πρώην Προέδρου με χειροκροτήματα,  φωνάζοντας «Άξιος». 
Της κηδείας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, συμπαραστατούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου. Τον επικήδειο εκφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Παρουσία ανώτατων αξιωματούχων
Στην κηδεία παρέστησαν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και ανώτατοι αξιωματούχοι ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών. Πολυμελής και σε ανώτατο υψηλό επίπεδο είναι η εκπροσώπηση της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων.
Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Υπουργός  Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος βρέθηκαν από το πρωί της Τρίτης στην Κύπρο για να παρευρεθούν στην κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη. 
Την ισραηλινή κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπουργός Τουρισμού, Ούζι Λαντάου.
Εκ μέρους του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος παρίσταται ο εκπρόσωπος Τύπου της Γραμματείας του κόμματος, Κώστας Σασματζόγλου. 
Η Ολομέλεια της Βουλής συνήλθε εκτάκτως στις 9 το πρωί για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος ήταν και ο πρώτος πρόεδρος του Κυπριακού Κοινοβουλίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργικού Συμβουλίου, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω και του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου. 
Κατάθεση στεφάνων
Πρώτος κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ακολούθησαν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β, η κόρη του αείμνηστου πρώην Προέδρου, Καίτη Κληρίδη, εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Βασίλης Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ, Ούζι Λάνταου εκ μέρους της κυβέρνησης του Ισραήλ.
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Εκ μέρους του ΔΗΣΥ ο Πρόεδρός του, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, ο ΓΓ των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας. Στεφάνι κατέθεσε επίσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, Θάσος Σοφοκλέους. Ανακοινώθηκε ότι στεφάνια κατέθεσαν ακόμη η Καγκελάριος της Γερμανίας, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου και Δημήτρης Χριστόφιας, η οικογένεια Ντενκτάς. Λόγω του χρόνου τα εκατοντάδες στεφάνια που κατατέθηκαν δεν κατέστη δυνατό να ανακοινωθούν.
Και τ/κ πολιτικοί στην κηδεία
Πολιτικοί από την τουρκοκυπριακή κοινότητα παρέστησαν επίσης στην κηδεία του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη. Μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο τέως ηγέτης των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με τη σύζυγό του, Όγια, ο ΓΓ του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, Ασίμ Ακανσόι, ο πρόεδρος του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιζτζιάν, ο πρόεδρος του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Οζγιγίτ, ο εγγονός του Ραούφ Ντενκτάς και γιος του Σερντάρ, Ραούφ Ντενκτάς.
Εκτός απο τους αρχηγούς κομμάτων στεφάνια κατέθεσαν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, ο τέως πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και η οικογένεια του Ραουφ Ντενκτάς.

sigmalive.com/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου