Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Έρογλου: Ούτε ένας Τ/κ δεν μπορεί να ζήσει υπό ε/κ διοίκηση

Με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου να δηλώνει ότι ούτε ένας Τ/κ δεν θα μπορούσε να ζήσει κάτω από ε/κ διοίκηση, άρχισαν στα κατεχόμενα οι «επίσημοι» εορτασμοί για την 30η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

 
Οι εμπρηστικές αναφορές Έρογλου γίνονται  μεσούσης της προσπάθειας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.   
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι εορτασμοί ξεκίνησαν με ομιλία του Ντερβίς Έρολγου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τον παράνομο τηλεοπτικό σταθμό Μπαϊράκ.
 
O κ. Έρογλου ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Τ/κ ο οποίος θα αποδεχόταν να ζήσει υπό ε/κ διοίκηση και πρόσθεσε ότι οι Τ/κ δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τις θέσεις για διζωνικότητα, πολιτική ισότητα και ντε φάκτο τουρκικές εγγυήσεις.
 
Ανέφερε ότι ο ίδιος κάνει το καθήκον του με την υποστήριξη του κόσμου και κάλεσε την ε/κ πλευρά να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
 
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι το ψευδοκράτος πέτυχε πολλά αυτά τα 30 χρόνια, δηλώνοντας ωστόσο πως υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να γίνουν.
 
Ανέφερε, τέλος, πως οι Τ/κ αναγνωρίζουν τη σημασία του ψευδοκράτους, το οποίο και χαρακτήρισε σημαντικό και στρατηγικό βήμα στην ιστορία των Τ/κ.
 
Τούρκος υψηλόβαθμος στρατιωτικός στα κατεχόμενα
 
Ο Γενικός Διοικητής του 1ου Στρατού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Αχμέτ Τούρμους που βρίσκεται στα κατεχόμενα για τα 30χρονα του ψευδοκράτους έγινε δεχτός σήμερα από τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, τη λεγόμενη πρόεδρο του κοινοβουλίου Σιμπέλ Σιμπέρ και το λεγόμενο πρωθυπουργό Οζκάν Γιοργκανζίογλου.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τούρκους δήλωσε ότι η Τουρκία θα στηρίζει πάντα τους Τ/κ και πως είναι αισιόδοξος για το μέλλον του ψευδοκράτους.
 
Από πλευράς του, ο Τ/κ ηγέτης εξέφρασε την αποφασιστικότητα του για συνεργασία με την Τουρκία, προσθέτοντας πως είναι έτοιμοι για συμφιλίωση με την ε/κ πλευρά που την αναμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.
 
Είπε πως η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Εθνη θα πρέπει να δουν την καλή θέληση που υποδεικνύει η τ/κ πλευρά αναφέροντας ότι το λεγόμενο εμπάργκο στους Τ/κ είναι άδικο.
 
Η λεγόμενη πρόεδρος της ψευδοβουλής είπε ότι το ψευδοκράτος έχει μικρή αλλά δυναμική δομή.
Ο Γιοργκαντζίογλου αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας με την Τουρκία, την οποία ευχαρίστησε για τη στήριξη της.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου