Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Το μεγαλύτερο και πιο απόκοσμο εστιατόριο του κόσμου που βρίσκεται 250 μέτρα κάτω από τη γη [εικόνες]

Κάτω από τις απόκρημνες και βραχώδεις πλαγιές του Εθνικού Πάρκου στο Guadalupe Mountains στο νοτιοανατολικό Νέο Μεξικό, υπάρχει ένας κρυφός υπόγειος θησαυρός.

Το μεγαλύτερο και πιο απόκοσμο εστιατόριο του κόσμου που βρίσκεται 250 μέτρα κάτω από τη γη [εικόνες]



Πρόκειται για ένα εκτεταμένο σύστημα σπηλαίων που αποτελείται από 118 μικρότερα σπήλαια και πολλές εκατοντάδες μίλια από σήραγγες τα οποία διαμορφώθηκαν όταν το θειικό οξύ «κατέφαγε» τους γύρω ασβεστόλιθους.

Το μεγαλύτερο μέρος της σπηλιάς ονομάστηκε Μεγάλη Αίθουσα και αποτελεί ένα χώρο 1,2 χλμ. που καλύπτει εμβαδόν 33.210 τετραγωνικά μέτρα και στο ψηλότερό του σημείο φτάνει τα 78 μέτρα ύψος.


Σε μια γωνιά του Big Room, υπάρχουν οι ανελκυστήρες που οδηγούν από το κέντρο επισκεπτών μέσα στη σπηλιά, όπου βρίσκεται ένα μεγάλο εστιατόριο.

Το υπόγειο εστιατόριο άρχισε να λειτουργεί το 1928 , δύο χρόνια πριν το σπήλαιο μετατραπεί σε εθνικό πάρκο . Εκείνη την εποχή υπήρχε μια απεγνωσμένη ανάγκη για την εύρεση ενός χώρου για τους τουρίστες που είχαν εξαντληθεί από την απόσταση έξι ωρών που απαιτούνται για να διανύσουν το σπήλαιο.

Πλέον το Underground Lunchroom όπως το αποκαλούν σερβίρει μικρά γεύματα, όπως σάντουιτς, σαλάτες, γιαούρτι και άλλα τρόφιμα που δεν απαιτούν μαγείρεμα για να προστατεύει το ευαίσθητο περιβάλλον του σπηλαίου.
Στο σπήλαιο υπάρχει ακόμα και ένα κατάστημα με σουβενίρ , όπου μπορείτε να αγοράσετε t -shirts, και διάφορα άλλα πραγματάκια. Μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες για τους επισκέπτες είναι να γράφουν και να στέλνουν μια καρτ-ποστάλ από το υπόγειο στους φίλους τους με υστερόγραφο: «Στάλθηκε από 250 μέτρα κάτω από το έδαφος».











Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου