Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Κύπελλο Ελλάδος: Εύκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό στο Βόλο

Επιβλήθηκε 4-0 του Ολυμπιακού Βόλου για το Κύπελλο Ελλάδος

Εύκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό στο ΒόλοΣαρωτικός ο Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ολυμπιακό Βόλου τον οποίο «σκόρπισε» με σκορ 4-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» πριν τη ρεβάνς μια θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Μεγαλειώδης η εμφάνιση του Ζέκα στο ματς που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό.


Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (το πρώτο του με το «τριφύλλι»), Μπεργκ και Καρέλης (είχε και δοκάρι) τα γκολ των «πρασίνων» που έκαναν ό,τι ήθελα απέναντι σε μια ομάδα που πριν από αυτό το ματς μετρούσε 16 παιχνίδια αήττητη…

Το ματς

Για τον φετινό Παναθηναϊκό το Κύπελλο δεν είναι απλά ένας θεσμός, είναι μια τεράστια ευκαιρία. Ευκαιρία για να πάρει η ομάδα έναν τίτλο εξασφαλίζοντας παράλληλα ευρωπαϊκή παρουσία αλλά και ευκαιρία για τον Αναστασίου και τους παίκτες του να κεφαλαιοποιήσουν τη δουλειά που γίνεται από την αρχή της χρονιάς.

Ως τέτοια, ευκαιρία δηλαδή, αντιμετώπισαν οι «πράσινοι» τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, μπαίνοντας από την αρχή δυνατά και δείχνοντας πως παρά τις απουσίες ήταν αποφασισμένοι να πάρουν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση.
Συνεπικουρούμενοι από την επιλογή του Μάνουελ Ρόκα να παίξει αμυντικά και να ποντάρει στο… λόττο των αντεπιθέσεων και τον οίστρο των Μπρέσκα και Γκούρμα, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» έπαιξαν σαν τη γάτα με το ποντίκι τους αντιπάλους τους και –μοιραία- το ματς μετατράπηκε σε μονόλογο των «πρασίνων».

Η διπλή ζώνη άμυνας της ομάδας της Μαγνησίας και η τοποθέτηση τριών χαφ μπροστά από την τετράδα της άμυνας αποδείχθηκε μάλλον χαμηλό εμπόδιο για τους παίκτες του Αναστασίου. Οι γηπεδούχοι χτύπησαν από τα πλάγια και θα μπορούσαν να έχουν βρει από νωρίς δίχτυα εάν ο κατά τα άλλα ορεξάτος Ατζαγκούν δεν συλλαμβανόταν χαλαρός όχι μία αλλά δύο φορές, με αποτέλεσμα να πετάξει δύο καλές ευκαιρίες.

Στο τέλος του ημιχρόνου, οι «πράσινοι» έμειναν να κοιτάζουν απορημένοι δύο πράγματα: Το φωτεινό πίνακα που… επέμενε να γράφει 0-0 σε ένα ματς που οι τελικές προσπάθειες ήταν 13-0 υπέρ τους (οι 8 στην εστία, με τον Γεωργίου να είναι πολύ σταθερός) και τον διαιτητή Κουκουλάκη, ο οποίος δεν είδε πέναλτι στο τράβηγμα του Ρόκα πάνω στο Μπεργκ στο 45’…
Κι αν στο πρώτο μέρος 13 τελικές δεν ήταν αρκετές για ένα γκολ, στο δεύτερο –και μάλιστα με το «καλησπέρα»- η πρώτη τέτοια φάνηκε αρκετή. Και για τον Ατζαγκούν που εξιλεώθηκε για τις προηγούμενες χαμένες αλλά και για τον Παναθηναϊκό που κατάφερε να ανοίξει το σκορ πριν αρχίσουν τα… καρδιοχτύπια.

Πριν καν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, ο Γιάννης Αναστασίου βρήκε πολλούς λόγους για να χαίρεται και να χειροκροτήσει τους παίκτες του. Είδε τον Ζέκα που νωρίτερα είχε βραβευθεί καθώς συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με την πράσινη φανέλα να το γιορτάζει με ένα εκπληκτικό σόλο το οποίο τελικά οδήγησε σε δύο εξαιρετικά για το «τριφύλλι» νέα. Ένα δεύτερο γκολ που έκανε τα πάντα πιο εύκολα, αλλά και το γεγονός πως αυτό ήταν το «παρθενικό» για τον ταλαιπωρημένο φέτος Μπαϊράμι, που για πολλούς θεωρείται εσωτερική χειμερινή μεταγραφή και ο Σουηδός έκανε ό,τι μπορεί για να τους δικαιώσει.

Λίγο αργότερα ήρθε ένας συμπατριώτης του, ο συνήθης ύποπτος Μάρκους Μπεργκ, ήρθε λίγο αργότερα να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά -να σκοράρει δηλαδή- και να κάνει το 3-0, που δεν ήταν το τελικό σκορ αφού ο Καρέλης που είχε και δοκάρι, είδε και αυτός δίχτυα στο τέλος.

Ένα σκορ δηλαδή, που ουσιαστικά τελειώνει από τώρα την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, το οποίο –μη γελιόμαστε- είναι ο μεγάλος στόχος των «πρασίνων» για φέτος.

Πέρα από τη διαφαινόμενη πρόκριση, τα κέρδη του Παναθηναϊκού είναι πολλαπλάσια. Κατάφερε σε ένα παιχνίδι που ο Αναστασίου προφύλαξε πολλούς παίκτες να «καθαρίσει» πολύ εύκολα, γεγονός που γίνεται σημαντικότερο αν σκεφτεί κανείς πως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι μια ομάδα Football League, αλλά ένα συγκρότημα που είχε δείξει με τις εμφανίσεις του μέχρι τώρα πως αξίζει μια θέση στη Σούπερ Λίγκα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
 Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης (71’ Πράνιτς), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Ντίνας, Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (69’ Καρέλης), Μπεργκ (77’ Κλωναρίδης).

Στον πάγκο: Ταμπάκης, Μαρινάκης, Αμπεΐντ, Σίλντενφελντ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Μελίσσης, Κατσίκης (83’ Καπετάνος), Πινδώνης (69’ Κρέσπο), Μπρέσκα, Γκούρμα, Κατσιαρός, Γιαλούσης, Ρόκας, Ολίσε (50’ Δεινόπαπας), Κωστούλας.

Στον πάγκο:
 Γκίτκος, Κομνός, Καρράς, Νικολιάς.

Διαιτητής: Κουκουλάκης, Βοηθοί: Καρσιώτης, Βλάσσης.

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου