Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Κύπελλο Ελλάδας: ΠΑΟΚ - Ηρακλής 5-1

O ΠΑΟΚ βρέθηκε νωρίς-νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ-οφσάιντ του Νίκου Πουρτουλίδη, ωστόσο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ανέτρεψε τα εις βάρος του δεδομένα και επικρατώντας 5-1 του Ηρακλή, πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα.


Πολύ γεμάτο ήταν το πρώτο 45λεπτο στην αναμέτρηση της Τούμπας, με τρία γκολ, ευκαιρίες, νεύρα και ένταση. Η ένταση μεταξύ των παικτών ξεκίνησε από νωρίς, μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Στοχ. Έληξε γρήγορα, αλλά το παιχνίδι εξελίχθηκε το ίδιο σκληρά, γεγονός που προκαλούσε συχνές λογομαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Το γήπεδο δε, άρχισε να βράζει ακόμη εντονότερα στο 4', όταν ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ: Ήταν μια εξαιρετική συνεργασία του Τσιλιανίδη που βρήκε με τακουνάκι τον Πουρτουλίδη, ο οποίος πλάσαρε με ωραίο τρόπο και σημείωσε το 0-1, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Όπως φάνηκε στο ριπλέι, η τελική πάσα βρήκε για λίγα εκατοστά εκτεθειμένο τον σκόρερ, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά.
Τα πράγματα αγρίεψαν. Ο Λούκας τσακωνόταν με τον Παπαστεριανό, ενώ στα επίσημα, οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή αντάλλαζαν ύβρεις και απειλούνταν συμπλοκή. Όμως αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν, ανέβασαν την απόδοσή τους και ανέτρεψαν γρήγορα το εις βάρος του 0-1, γεγονός που επανέφερε την ηρεμία στον αγωνιστικό χώρο και στην κερκίδα.
Στο 20', ο Αθανασιάδης ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ και έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Κάτσε. Δύο λεπτά αργότερα, σημειώθηκε και το 2-1, με τον -άκαπνο εδώ και μήνες- Στοχ, που πλάσαρε ιδανικά τον Κηπουρό μετά από ένα τραγικά λανθασμένο γύρισμα του Μπάμπα.
Ο ΠΑΟΚ έκανε πλέον ό,τι ήθελε στο ματς και συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, όπως αυτή στο 31' σε σουτ του Στοχ που απέκρουσε ο Κηπουρός σε κόρνερ, στο 34' σε ένα άστοχο σουτ του Κάτσε και στο 45' σε μακρινό σουτ του ίδιου παίκτη που έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή ο Ιντζόγλου. Οι δύο τελευταίες φάσεις, προκάλεσαν και το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου προς τον Κάτσε, ο οποίος στην εκφώνηση της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ πριν την έναρξη του αγώνα, είχε αποδοκιμαστεί πολύ έντονα! Όλα όμως φαίνεται ότι είχαν αλλάξει...
Για τον Ηρακλή οι πιθανότητες πρόκρισης που είχαν αναπτερωθεί με το 0-1, ήταν πλέον ελάχιστες, ωστόσο εξανεμίστηκαν τελείως στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 55' ο Αθανασιάδης βρήκε εντελώς αμαρκάριστο τον Στοχ, με τον Σλοβάκο να σημαδεύει και να πλασάρει εύστοχα, γράφοντας το 3-1 και σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί οριστικά, με τον ΠΑΟΚ να επαναπαύεται στη συνέχεια και τον "γηραιό" να αποκτά την πρωτοβουλία και να προσπαθεί να περιορίσει την ήττα ώστε να αποκλειστεί με το κεφάλι... πιο ψηλά. Οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν το ματς μέχρι το 80' και είχαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες: με τον Τσιλιανίδη στο 65' (απέκρουσε ο Γλύκος σε τετ-α-τετ), τον Ζάχορα στο 69' (απέκρουσε ξανά ο Γλύκος) και τον Ματσούκα στο 71' (ελάχιστα άουτ).
Όταν ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να περάσει μπροστά και να παίξει μπάλα, είχε αρχικά δοκάρι σε κεφαλιά του νεοεισελθόντα στο παιχνίδι, Νίνη στο 81' και ένα λεπτό αργότερα, σημειώθηκε το 4-1: Ήταν μια καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Στοχ για τον Ολίσε, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά.
Στις καθυστερήσεις δε, η θριαμβευτική πρόκριση του "δικεφάλου του Βορρά" πήρε μεγάλες διαστάσεις, με τον Μάρτενς να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα (από γύρισμα του Ολίσε) σημειώνοντας το τελικό 5-1! Ένα γκολ, μάλιστα, που σημειώθηκε με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τζαβέλλα στο 86'.
MVP
Έπειτα από πολύ καιρό, ο Μίροσλαβ Στοχ δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη σε αγώνα του ΠΑΟΚ. Ο Σλοβάκος ήταν ορεξάτος, δραστήριος, γενικά εξαιρετικός στο παιχνίδι του, με απολογισμό δύο γκολ και μια ασίστ ακριβείας στο 4-1.
Αδύναμος κρίκος
Η δεξιά κυρίως πλευρά του Ηρακλή ήταν για κλάματα. Ο ΠΑΟΚ έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε και οι περισσότερες προσπάθειές του εκδηλώνονταν από εκείνη την πλευρά, εκμεταλλευόμενος τα τεράστια κενά. Το πιο τραγικό λάθος στα γκολ που δέχτηκε ο "γηραιός", το κάνει ο Μπάμπα στο 2-1.
Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ πήρε μια άνετη και δίκαιη πρόκριση και πέρασε στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Ηρακλής του έβαλε δύσκολα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, κάτι που είχε κάνει και στο πρώτο ημίχρονο στο Καυτανζόγλειο. Όμως το συνολικό 6-1 των δύο αναμετρήσεων, δείχνει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, ανεξάρτητα από την μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο Ηρακλής, ο οποίος έχει να νικήσει στην Τούμπα από τη σεζόν 2002-2003 (1-0 με τον Φοφόνκα). Στα αξιοσημείωτα η μεταστροφή του κόσμου απέναντι στον Κάτσε που επανερχόταν μετά από 4,5 μήνες: στην αρχή αποδοκιμάστηκε πολύ έντονα, όμως το καλό του παιχνίδι και η ενεργή συμμετοχή του στο θρίαμβο του ΠΑΟΚ, άλλαξαν το κλίμα με αποτέλεσμα να χειροκροτηθεί.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Βιτόρ (21' Κατσουράνης), Τζαβέλλας, Λίνο, Μαντούρο, Μάρτενς, Κάτσε, Στοχ, Λούκας (78' Νίνης), Αθανασιάδης (68' Ολίσε).
ΗΡΑΚΛΗΣ: Κηπουρός, Ιντζόγλου, Παπαστεριανός, Βίτορ, Κοντοδήμος, Μπάμπα, Πουρτουλίδης, Ονουάτσι (46' Ματσούκας), Τάι (46' Σιατραβάνης), Τσιλιανίδης (72' Χιονίδης), Ζάχoρα.

πηγή:contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου