Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0: Γκολ και ξύλο και... τελικός για «Δικέφαλο»

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0: Γκολ και ξύλο και... τελικός για «Δικέφαλο» | onsports.gr
Η... ιλαροτραγωδία έλαβε τέλος στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να νικά 1-0 τον Ολυμπιακό και να περνά στον τελικό του Κυπέλλου, σε ματς που άργησε να ξεκινήσει 75 λεπτά, διακόπηκε άπειρες φορές και η ατμόσφαιρα θύμιζε Βιεντάμ παρά γήπεδο.


Μόλις... τέσσερις ώρες και τρία λεπτά διήρκησε ο δεύτερος ημιτελικός των «ασπρόμαυρων» με τους «ερυθρόλευκους» στην Τούμπα, σε ένα σκηνικό που μόνο ποδοσφαιρικό αγώνα δεν θύμιζε. Όσο… παίχθηκε ποδόσφαιρο, οι Θεσσαλονικείς σκόραραν με τον Αθανασιάδη στο 47’ και πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 26 Απριλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Ο αγώνας άρχισε με 75 λεπτά καθυστέρησης, ελέω… ψαριών στον πάγκο του Ολυμπιακού! Συγκεκριμένα, μόλις τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας και οι παίκτες που ήταν στην 18άδα πήγαν να κάτσουν στον πάγκο, αντίκρισαν πολλά ψάρια να έχουν… τοποθετηθεί στις καρέκλες του πάγκο, κάτι που προκάλεσε έντονα παράπονα από τους ανθρώπους των φιλοξενούμενων.
Ο Σταύρος Μάνταλος ζήτησε να διευθετηθεί άμεσα το… ζήτημα, αλλά η καθυστέρηση… προκάλεσε την αντίδραση του Έλληνα διαιτητή, ο οποίος κάλεσε τις δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να γίνει αλλαγή στους πάγκους. Ακολούθησαν πολλές διαβουλεύσεις μεταξύ των ανθρώπων των δύο ομάδων, ενώ για να ξεκινήσει το ματς, χρειάστηκε η συζήτηση μεταξύ του Σταύρου Μάνταλου μεταξύ των Ιβάν Σαββίδη, Γιάννη Βρέντζου, Ζήση Βρύζα, Σάββα Θεοδωρίδη και… πολλών που ήταν δίπλα στους… πρωταγωνιστές.
Ο «άρχων» του αγώνα ζήτησε εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ του τις έδωσαν και έπειτα από 75 λεπτά, οι παίκτες των δύο ομάδων βρέθηκαν στην σέντρα προκειμένου να εκκινήσει ο ημιτελικός που από την αρχή… μύριζε μπαρούτι και κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί για την ολοκλήρωση!
Σέντρα έπειτα από μία ώρα και ένα τέταρτο!
Το κλίμα των προηγούμενων λεπτών είχε περάσει και στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και μόλις στο 3’ λίγο έλειψε να… τιναχθεί στον αέρα ελέω μιας… μπανάνας. Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει φάουλ από τα δεξιά κοντά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, οπαδός του «Δικέφαλου» πέταξε στον αγωνιστικό χώρο μπανάνα στον Σαλίνο, αυτός αντέδρασε και… επέστρεψε το «δώρο», με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές των δύο παικτών να έρθουν στα χέρια.
Ο Σταύρος Μάνταλος, έπειτα από διακοπή λίγων λεπτών αποφάσισε να δώσει… σύνθημα για να ξεκινήσει και πάλι το ματς, χωρίς να δείξει την κίτρινη κάρτα σε κανέναν «πρωταγωνιστή». Έπειτα ακολούθησαν μερικά λεπτά… ποδοσφαίρου με έντονα μαρκαρίσματα και δυνατές «μάχες» μεταξύ των παικτών.
Η πρώτη… απειλή – στον αγωνιστικό… τομέα – ήρθε από τον Αθανασιάδη στο 8’ αλλά η κεφαλιά κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 16’ ο Μέγιερι αντέδρασε σωστά στο σουτ του Νάτχο. Ο ΠΑΟΚ είχε μπει πιο δυνατά και προσπάθησε να ελέγξει την αναμέτρηση, αλλά μετά την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησαν τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου, αλλά στο 24’ το σουτ του Εντινγκά πέρασε άουτ.
Τα πολλά νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, καθώς ουδείς είχε το… μυαλό του στην δημιουργία φάσεων και τα πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή ήταν φυσικό… επακόλουθο.
Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πάρει και πάλι την πρωτοβουλία, αλλά στο 35’ το σουτ του Στοχ πέρασε άουτ δίπλα από το δοκάρι του Μέγιερι, ενώ στο 43’ ο Σλοβάκος είδε τον Ούγγρο πορτιέρο να διώχνει σε κόρνερ τη νέα… απειλή, με αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.
Προβάδισμα με Κλάους και... μάχες
Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό της «επανάληψης», με την απίστευτη κεφαλιά του Στέφανου Αθανασιάδη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Μέγιερι, που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Αμέσως μετά το γκολ, η Τούμπα πήρε… φωτιά, δεκάδες πυρσοί άναψαν, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική, ενώ δεν έλειψαν και νέα νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών.
Έπειτα από ολιγόλεπτη διακοπή, το ματς άρχισε και πάλι, ωστόσο νέα νεύρα μεταξύ των παικτών έφεραν νέα διακοπή και… βροχή τις κίτρινες κάρτες από τον Σταύρο Μάνταλο. Οι αλλαγές του Μίτσελ με τους Σαβιόλα και Μασάντο έφεραν τον Ολυμπιακό πιο κοντά στην περιοχή του Γλύκου, όμως για μία ακόμα φορά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Έλληνα τερματοφύλακα.
Το ματς ξέφυγε στο 83’ όταν Μανιάτης και Κατσουράνης αντάλλαξαν… γαλλικά και προκλήθηκε μεγάλη ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, αλλά δεκάδων ανθρώπων των δύο συλλόγων, με το σκηνικό να είναι… πολεμικό. Στην συνέχεια, ο Μάνταλος έδειξε την κόκκινη κάρτα στους δύο παίκτες, με τον Ολυμπιακό να μένει με αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς ο «Κατσούρ» είχε δώσει την θέση του νωρίτερα στον Λάζαρ.
Στις καθυστερήσεις, ο τέταρτος διαιτητής έδειξε εννέα λεπτά καθυστερήσεων, αλλά νέα ένταση μεταξύ Νάτχο και Μαρκάνο προκάλεσε νέα διακοπή στον αγώνα. Οι δύο πρώην συμπαίκτες στην Ρούμπιν Καζάν, ήρθαν στα χέρια, αντίκρισαν από μία κίτρινη κάρτα, με τον Ισραηλινό να αποχωρεί με κόκκινη. Ουδείς γνώριζε τον χρόνο που είχε απομείνει για την ολοκλήρωση του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να πιέζει για την ισοφάριση. Μάλιστα στο 103’ (!) ο Μασάντο δεν κατάφερε να «σπρώξει» την μπάλα προς τα δίχτυα και στο επόμενο λεπτό, ο Κίτσιος έδιωξε πάνω στην γραμμή την καρφωτή κεφαλιά του Βαλντέζ.
Το τελευταίο σφύριγμα του Σταύρου Μάνταλου έβαλε εκ… νέου φωτιά στην Τούμπα, ενώ κατά την αναχώρηση των παικτών του Ολυμπιακού για τα αποδυτήρια, οπαδοί του ΠΑΟΚ κινήθηκαν εναντίον τους και έπεσαν μερικές… ψιλές, αλλά έπειτα από λίγο, άπαντες αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο.
onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου