Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Δεν τον Τούμπαρε!

Ο Αστέρας αιφνιδίασε και προηγήθηκε στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ «μπλόκαρε». Ο «δικέφαλος», αν και ισοφάρισε (1-1), δεν τούμπαρε το ματς, έχασε έδαφος για την κορυφή και κράτησε ζωντανούς τους Αρκάδες.




Στο 1-1 έμεινε ο ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα για την 1η αγωνιστική των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας. Ο αιφνιδιασμός των Αρκάδων με τον Μπαράλες στο 12ο λεπτό έπιασε τόπο καθώς ο «δικέφαλος του Βορρά» μπλόκαρε και έχασε αρκετό χρόνο μέχρι να επιστρέψει στο ματς. 

Ο Στοχ μαζί με τον Νάτχο και αργότερα και τον Κουλούρη βοήθησαν την ομάδα του Γεωργιάδη, που με τον Σλοβάκο στο 59’ ισοφάριση. Τον δρόμο για την ανατροπή «μπλόκαρε» ο Ερνάντες, που με αρκετές επεμβάσεις και κορυφαία την «τριπλή» στο 90+1’ στέρησε από τον ΠΑΟΚ το πρώτο του τρίποντο στο μίνι πρωτάθλημα, κρατώντας παράλληλα την ομάδα του ζωντανή στο κόλπο. 

Η βαθμολογία των πλέι οφ (ένας αγώνας): 

1. Παναθηναϊκός 3 
2. Ατρόμητος 3 
3. ΠΑΟΚ 3 
4. Αστέρας Τρίπολης 1 


Το ματς: 


Πολύ νωθρό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες στο ματς. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει τον Αστέρα Τρίπολης, όμως η άμυνα των Αρκάδων δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα απέναντι στις προσπάθειες των αντίπαλων μεσοεπιθετικών. Εκεί, που οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να γίνονται πιο κινητικοί, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη κατάφερε να κάνει τη ζημιά. Ο Μπαράλες έκλεψε τη μπάλα από τον Σκόνδρα (οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για φάουλ) και με ωραία ενέργεια και συρτό σουτ νίκησε τον Γλύκο στο 12’. Η ήδη παγωμένη ατμόσφαιρα στην Τούμπα, πάγωσε ακόμη περισσότερο μετά το γκολ και ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να ξαναβρεί ρυθμό.

Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα για αρκετή ώρα απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά απ’ την εστία του Ερνάντεζ. Τελικά, ο Στοχ έδωσε τις λύσεις για τον ΠΑΟΚ και κατάφερε με τις κινήσεις του να «ξεκλειδώσει» και τον Νάτχο, ο οποίος βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ξύπνησε, έβγαλε αρκετά σουτ, όμως δεν κατάφερε να φτιάξει κλασική ευκαιρία και έτσι οι Αρκάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 στην τσέπη τους.

Η καλή αμυντική οργάνωση των παικτών του Αστέρα Τρίπολης συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Αρκάδες άφησαν το χώρο και την κατοχή της μπάλας στους γηπεδούχους, οι οποίοι παρά και την είσοδο του Βούκιτς δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν εστίες κινδύνου. Η εικόνα του ματς αλλάξε όταν πέρασε στο ματς ο Κουλούρης. Ο νεαρός επιθετικός βοήθησε στο να δημιουργηθούν χώροι και μαζί με τον Νάτχο, «έβγαλαν» το γκολ στον Στοχ στο 59ο λεπτό.
Η Τούμπα «ξύπνησε» και πάλι, οι παίκτες του Γεωργιάδη πήραν θάρρος και συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του Βεργέτη ανέβασε τις γραμμές τις προσπαθώντας να απωθήσει τους μεσοεπιθετικούς του ΠΑΟΚ. Η μεσαία γραμμή του «δικέφαλου του Βορρά» ανταποκρίθηκε σωστά και μετέφερε και πάλι το παιχνίδι έξω από την περιοχή του Ερνάντεζ. Τελικά, ο γκολκίπερ του Αστέρα έγινε και ο παίκτης που έκρινε το αποτέλεσμα, καθώς χάρη στη σταθερότητά του στο φινάλε και με κορυφαία του στιγμή την τριπλή επέμβαση στο 90+1' κράτησε τον βαθμό για τον Αστέρα. 

Οι συνθέσεις:



ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκο, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Σκόνδρα, Λίνο (79’ Τζαβέλλας), Κάτσε, Νάτχο, Λούκας (56’ Κουλούρης), Μάρτενς (46’ Βούκιτς), Στοχ, Αθανασιάδη

Στον πάγκο: Γκσπούρνινγκ, Σπυρόπουλος, Ολίσε, Σαββίδης

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Κουρμπέλη, Εντό (83’ Μουνάφο), Ουσέρο, Καράσκο (65’ Nαβάρο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (73’ Χουάνμα)

Στον πάγκο: Μπαντής, Ζησόπουλος, Βάλντο, Παπαχρήστος

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου