Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Κύπρος: Επεισοδιακή σύλληψη του Ανδρέα Ονουφρίου

Επεισοδιακή σύλληψη του Ανδρέα ΟνουφρίουΧειροπέδες στον καταζητούμενο πρώην κατάδικο Ανδρέα Ονουφρίου κατάφερε να περάσει η Αστυνομία μετά από δραματική καταδίωξη στο χωριό Λάγια της Επαρχίας Λάρνακας.


Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης. Όπως εξήγησε τις τελευταίες ώρες υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Ονουφρίου βρισκόταν σε συγκεκριμένο χώρο και υποστατικά στην περιοχή του χωριού Λάγια.
Μέλη του ΕΑΟ, είπε είχαν μεταβεί στην περιοχή, όπου εντόπισαν τον Ονουφρίου σε ανοικτό χώρο. Όταν ο ίδιος αντιλήφθηκε την παρουσία των μελών της Αστυνομίας, πρόταξε το παιδάκι και έριξε ριπή εναντίον τους. Τα μέλη του ΕΑΟ απάντησαν με προειδοποιητικές βολές στον αέρα, αφού ο Ονουφρίου κρατούσε με το ένα χέρι τον 5χρονο γιο του, τον οποίο είχε πάρει χθες από το σπίτι της αδελφής του. 
Στη συνέχεια, ο Ονουφρίου άφησε το παιδάκι και έπεσε σε χαράδρα. Η αστυνομικοί συνέχισαν να τον καλούν να παραδοθεί, όπως και έκανε, αφήνοντας κάτω το όπλο.
Η Αστυνομία καταζητούσε τον Ονουφρίου από τις 24 Απριλίου, μετά που αυτός τράπηκε σε φυγή, φερόμενος να ρίχνει ριπή στον αέρα με στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3, όταν γύρω στις 6.30 το πρωί αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του στον Κάψαλο, έχοντας πληροφορίες ότι ο 63χρονος είχε στην κατοχή του οπλισμό.
Ο Ανδρέας Ονουφρίου είχε καταδικαστεί το 1996 σε 18ετή φυλάκιση για απόπειρα δολοφονίας δικαστή στη Λεμεσό και αποφυλακίστηκε το 2008. Το 2012 η Αστυνομία τον κατονόμασε ως τον ηθικό αυτουργό του υπό διερεύνηση σχεδίου δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου