Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Κύπελλο Ελλάδας: Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 3-0

Ξανά τρι-φύλλι!Χθες, χαμογέλασε με την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής του παρουσίας για τη νέα σεζόν. Σήμερα, γιατί μπορεί να ονειρεύεται την επιστροφή του στους τίτλους! 



Παρά το εις βάρος του σκορ απ' τον πρώτο αγώνα (1-0) και παρά το ότι χρειάστηκε την παράταση στην κατάμεστη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός... δάγκωσε τον ΟΦΗ με σκορ 3-0 και θα διεκδικήσει το 18ο Κύπελλο στην ιστορία του (26 Απρλίου)! 

Ο Αμπέντ έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς (20'), ο Λαγός στο φινάλε της κανονικής διάρκειας έχασε... δύο άχαστα (δοκάρι και κλασική ευκαιρία), αλλά στον έξτρα χρόνο ο ηγέτης του τριφυλλιού, ο Μπεργκ "καθάρισε" την μπουγάδα (με δύο γκολ) κι έστειλε την ομάδα του στον τελικό του θεσμού! 

«Τρελαμένος ο κόσμος ζητούσε εν χορώ την κατάκτηση του τροπαίου! 

Το ματς: 

Δεν χρειαζόταν και μαντικές ικανότητες για να προβλέψει κάποιος το πώς θα εξελισσόταν το παιχνίδι. Πίεση του Παναθηναϊκού εξ’ αρχής, άμυνα ο ΟΦΗ και… βλέπουμε. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι πράσινοι όλο και περισσότερο αύξαναν την πρωτοβουλία τους με τον Αμπέντ από κοντά να χάνει την πρώτη μεγάλη στιγμή και την κατάμεστη Λεωφόρο να «ζεσταίνεται» για τα καλά. Και λίγο μετά… πήρε φωτιά! Διότι ο Αναστασίου δικαιώθηκε πλήρως για την επιλογή του να παίξει με Πέτριτς στην επίθεση, αφού ο Κροάτης έκανε εξαιρετική ενέργεια, γύρισε στον Αμπέντ κι ο Αλγερινός στο 20’ άνοιξε το σκορ! 

Κατά το ήμισυ το τριφύλλι είχε κάνει τη δουλειά. Είχε ισοφαρίσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Αλλά δεν του αρκούσε και συνέχισε την πίεση για να σκοράρει ξανά και να μπει σε θέση ισχύος στην υπόθεση πρόκριση. Και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και δίχως να ‘χει απειλήσει μέχρι τότε, ο ΟΦΗ λίγο έλειψε να βάλει… θηλιά γύρω απ’ το λαιμό του τριφυλλιού, όμως η κεφαλιά του Παπάζογλου πέρασε ελάχιστα άουτ. Λίγο αργότερα ο Φερνάντεζ δήλωσε «παρών» στο τετ-α-τετ με τον (εξαιρετικό) Πέτριτς κι εν τέλει ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα. 

Ο Αναστασίου έριξε στον αγώνα τον Καρέλη. Αλλά η ομάδα του έδειχνε αγχωμένη και τον νεοεισελθόντα άσο να μην μπορεί να βρει λύσεις. Οι γιόμες διαδεχόταν η μία την άλλη που φυσικά δεν έφερναν αποτέλεσμα, την ώρα που και ο Πέτριτς ήταν κουρασμένος. Την προσπάθεια των γηπεδούχων για ένα γκολ πρόκρισης πήγε να «ξεράνει» ο Παπάζογλου, αλλά ο Σίλντενφελντ στα μισά του δεύτερου μέρους έβαλε το πιο καθοριστικό τάκλιν της σεζόν(;) Προφανώς οι δύο ομάδες δεν ήθελαν να ρισκάρουν περισσότερο. Τα πάντα… κρέμονταν σε μια κλωστή. Και σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να τα βάλει με την ατυχία του! Διότι ο Λαγός (που είχε μπει σαν αλλαγή) είχε μοναδική ευκαιρία να χαρίσει στην ομάδα του την πρόκριση, αλλά μία το δοκάρι και μια ο Φερνάντεζ στην εκπνοή του το στέρησαν, με την παράταση να έρχεται σαν… φυσιολογικό επακόλουθο. 

Άγχος δεν υπήρχε μόνο στους πράσινους. Υπήρχε και στους οπαδούς. Άλλωστε τα πάντα θα μπορούσαν πλέον να συμβούν. Αλλά το κλισέ που λέει πως οι ηγέτες είναι για τα δύσκολα, βρήκε εφαρμογή ξανά. Κι ο Μπεργκ ήταν ο «υπεύθυνος» γι αυτό. Διότι στο 96’ μπορεί ο γκολκίπερ του ΟΦΗ να είπε εκ νέου «όχι» στον Καρέλη, αλλά δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τον Σουηδό απ’ το γκολ (παίρνοντας το ριμπάουντ) και το σκορ πρόκρισης. Κι αφού η καρδιά των οπαδών του τριφυλλιού πήγε κι ήρθε (στο δοκάρι του Νούνιες στο 105’), δέκα λεπτά μετά ο Μπεργκ σκόραρε για δεύτερη φορά (απ’ την άσπρη βούλα και μετά από ανατροπή του Ζόρο στον Καρέλη) δίνοντας πανηγυρική νότα στον θρίαμβο για το 3-0! 


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Αμπεΐντ, Ζέκα, Πράνιτς (105’ Δώνης), Κλωναρίδης (46’ Καρέλης), Πέτριτς (68’ Λαγός), Μπεργκ. 

Στον πάγκο: Καπίνο, Χουχούμης, Ατζαγκούν, Ρισβάνης. 

ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Ντουντού (54’ Κουτσιανικούλης), Καλάιτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (76’ Ροβίθης), Μπούρμπος (101’ Νούνιες), Μακρής, Μιλιάζες. 

Στον πάγκο: Γιαγκόζης, Δαμιανάκης, Φραγκουλάκης, Στάθης. 

Αποστόλης Σπυρόπουλος


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου