Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ξανά στη κορυφή η ΑΕΛ - Ήττα σοκ για τον ΑΠΟΕΛ



Ο Ερμής πάγωσε το ΓΣΠ, πανηγυρίζοντας παλικαρίσια νίκη με σκορ 1-2 απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, που υποχρεώθηκε σε οδυνηρή ήττα. Στην κορυφή ξανά η ΑΕΛ μετά την Νίκη επι της Ανόρθωσης με 4-3.


Τον γκρέμισε ο Ερμής

Το γκολ του Ζάρκοβιτς στο 85' υποχρέωσε την ομάδα του Γιώργου Δώνη στην πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα του ΑΠΟΕΛ ενώ έβαλε τέλος σε ένα αήττητο σερί 23 ολόκληρων αγωνιστικών (προηγούμενη ήττα του ΑΠΟΕΛ ήταν στις 2 Νοεμβρίου).
Η εμφάνιση των ποδοσφαιριστών και η απώλεια βαθμών κόντρα στον Ερμή, έριξαν στα σκουπίδια τον θρίαμβο της περασμένης Τετάρτης επί της ΑΕΛ, καθώς το ΑΠΟΕΛ πέταξε το προβάδισμα στην μάχη του τίτλου και βρίσκεται πάλι στο -3 από την κορυφή της βαθμολογίας, τέσσερις αγώνες πριν το τέλος της σεζόν.
Στον αντίποδα, ο Ερμής έδειξε άλλη μια φορά ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα και απέκτησε ταυτόχρονα μεγάλη αυτοπεποίθηση ενόψει του τελικού κυπέλλου όπου θα αναμετρηθεί ως γνωστόν με το ΑΠΟΕΛ. Οι παίκτες του Νίκου Παναγιώτου, όπως και με την Ομόνοια, έδειξαν χαρακτήρα και παρά την ισοφάριση του ΑΠΟΕΛ στο 81', κατάφεραν να αντιδράσουν και να πάρουν ένα τρίποντο, που αυξάνει τις πιθανότητες κατάκτησης της τέταρτης θέσης.
Όσον αφορά την αναμέτρηση, το ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο αλλά φάνηκε να έχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, με συνέπεια να μην απειληθεί ιδιαίτερα η εστία του Αραμπατζή, κυρίως στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.
 
Η ομάδα του Δώνη σταδιακά ανέβασε τον ρυθμό της και έγινε περισσότερο ουσιαστική, όμως ο τερματοφύλακας του Ερμή έδειξε σε αρκετές περιπτώσεις την μεγάλη του κλάση. Ο Ερμής προσπαθούσε με αντεπιθέσεις, όμως δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος για την εστία του Πάρντο, με εξαίρεση την φάση στο 10' με το σουτ του Μπέμπα.
 
Διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Ερμής παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένος και εγκώβισε τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ. Η υπεροχή ήταν εναλλασσόμενη και στο 58' οι παίκτες του Νίκου Παναγιώτου πάγωσαν το ΓΣΠ, όταν ο Ταγκμπατζούμι αξιοποίησε την σέντρα του Τσίνα από αριστερά και σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά (το 17ο γκολ του Νιγηριανού).
Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ προσπάθησαν να ανασυνταχθούν, ενώ ο Δώνης πέρασε στο γήπεδο Αλωνεύτη, Χαραλαμπίδη και αργότερα τον Μπενασούρ. Υπήρχε μεγάλη πίεση και άγχος στους γηπεδούχους, που κατάφεραν ωστόσο να ισοφαρίσουν στο 81' με κοντινή προβολή του Αντωνιάδη.
Ωστόσο, δεν χάρηκαν πολύ την ισοφάριση, αφού στο 85' ο Δημητρίου έπιασε στον ύπνο την άμυνα του ΑΠΟΕΛ, έστρωσε στον Ζάρκοβιτς που με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-2, αφού στα τελευταία λεπτά δεν είχε τις δυνάμεις να αντιδράσει το ΑΠΟΕΛ.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Κακά, Αμορίν, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Γκόμες (61' Χαραλαμπίδης), Βινίσιους (76' Μπενασούρ),  Μοράις, Μαντούκα, Ντε Βινσέντι (57' Αλωνεύτης), Σαντίν.
ΕΡΜΗΣ (Νίκος Παναγιώτου): Αραμπατζής, Μαχράτζε, Τσίνα, Πίνα, Ζάρκοβιτς, Μπέμπα, Ταραλίδης (67' Οκκάς), Αλίμι, Μοράν (77' Δημητρίου), Τακπατζούμι, Ενρικέ (60' Παπαθανασίου).

ΑΕΛ: Ξανά στην πρωτιά


Δραματική νίκη με σκορ 4-3 πανηγύρισε η ΑΕΛ, που επανήλθε στις επιτυχίες και ταυτόχρονα στην κορυφή της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη την ήττα του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ από τον Ερμή. Ήταν έξαλλα τα πανηγύρια των ποδοσφαιριστών του Ιβάιλο Πέτεφ μετά το φινάλε της αναμέτρησης, καθώς η λεμεσιανή ομάδα ξέφυγε πλέον στο +3 από το ΑΠΟΕΛ και έχει προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν.
Στον αντίποδα, η Ανόρθωση έδωσε συνέχεια στο αρνητικό της σερί, καθώς πλέον συμπλήρωσε 13 αγώνες μετρώντας δώδεκα ήττες, εκ των οποίων οι οκτώ συνεχόμενες. Επίσης, με τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε από την ΑΕΛ συμπλήρωσε 52 παθητικό, ένα γκολ περισσότερο από όσα έχει σκοράρει στην φετινή σεζόν, και πλέον είναι πολύ ορατό το σενάριο να τελειώσει το πρωτάθλημα με αρνητικό συντελεστή τερμάτων. Πάντως, η εμφάνιση της ομάδας του Νίκου Κωστένογλου ήταν πολύ καλή, και θα μπορούσε να αποσπάσει βαθμολογικό κέρδος, αλλά στοίχισαν άλλη μια φορά οι αμυντικές αδράνειες.
Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Μοντέιρο, ο οποίος σημείωσε το καθοριστικό τέταρτο τέρμα στο 83' και χάρισε το σπουδαίο τρίποντο στην ΑΕΛ. Ο Πορτογάλος πέτυχε δύο τέρματα στην αναμέτρηση, και συμπλήρωσε συνολικά 16 στον πίνακα των σκόρερ. Για την λεμεσιανή ομάδα σκόραραν επίσης ο Ζόρζε με αυτογκόλ, και ο Θεοφίλου. Για την Ανόρθωση πέτυχε δύο γκολ ο Γκριγκαλασβίλι, και ένα ο Κολαούτι.
Όσον αφορά την αναμέτρηση, η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ χωρίς να απειλήσει, στο 4', όταν ο Καρλίτος έκανε την σέντρα και ο Ζόρζε στην προσπάθεια του να διώξει πέτυχε αυτογκόλ.
Η Ανόρθωση όχι μόνο αντέδρασε αλλά προηγήθηκε. Στο 10' ισοφάρισε από λάθος του Ποτοκάρ, που έχασε την μπάλα από τον Λαϊφη, ο οποίος πρόλαβε και την έξοδο του Φεγκρούς, γύρισε την μπάλα στον Κολαούτι και με σουτ σημείωσε το 14ο τέρμα του στο πρωτάθλημα. Στο 22' από νέο λάθος του Πότοκαρ, η «Κυρία» κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκριγκαλασβίλι, ο οποίος έγραψε το 1-2.
Στο 25' πάγωσε το Τσίρειο περισσότερο όταν ο Μακρής έχασε μεγάλη ευκαιρία αλλά Φεγκρούς κράτησε την ΑΕΛ στο παιχνίδι, ενώ στο 28' η κεφαλιά του Γκριγκαλασβίλι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Η ΑΕΛ σταδιακά ανέβηκε και ισοφάρισε στο 34'. Ο Εντμάρ έβγαλε την σέντρα στον Μοντέιρο, που κεφαλιά έγραψε το 2-2.
Στην επανάληψη, παραλίγο να είχαμε τραγωδία στο 48' όταν από εναέρια διεκδίκηση του Καλουντζέροβιτς με τον Ζορζε, ο Σέρβος επιθετικός έπεσε άσχημα στο έδαφος με αποτέλεσμα να γυρίσει η γλώσσα του. Ο Σιέλης τον βοήθησε άμεσα και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ενώ στην συνέχεια ο Καλουντζέροβιτς μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.
Με την επανέναρξη του αγώνα η ΑΕΛ σημείωσε τρίτο τέρμα με τον Θεοφίλου στο 56`. Έγινε η εκτέλεση φάουλ από τον Εντμάρ από αριστερά, και ο Θεοφίλου αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή αφού με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ωστόσο, η Ανόρθωση αντέδρασε εκ νέου άμεσα, αφού στο 58` έγινε η σέντρα από τον Λοϊζίδη και ο Γκριγκαλασβίλι με κεφαλιά ισοφάρισε εκ νέου.
Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, όμως το πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 82' με τον Μοντέιρο, μετά από σέντρα του Εντμάρ. Στην εννιάλεπτη καθυστέρηση τίποτα δεν άλλαξε και η ΑΕΛ πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη.
ΑΕΛ (Ιβάιλο Πέτεφ): Φεγκρούς, Μοντέιρο, Εντμάρ, Νικολάου, Ποτοκάρ (46' Θεοφίλου), Καρλίτος, Ελευθερίου, Οριόλ (46' Ινταμπντελάϊ), Ντεντέ, Οχένε, Καλουντζέροβιτς (56' Γκέντσεφ).
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Νίκος Κωστένογλου): Βαλβέρδε, Ζόρζε, Κάλβο, Κολαούτι, Σιέλης, Λαΐφης, Λοϊζίδης, Θεοδώρου (46' Μαραγκός), Γκριγκαλασβίλι, Οχαγιόν, Μακρής (68' Μπεσέρα).

shootandgoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου