Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ταξιδέψτε στο χρόνο με τη βοήθεια της «Google Street View»!

Κρατάει τα παλιά δεδομένα στους χάρτες όλου του κόσμου και σε συνδυασμό με την ενημέρωση των νέων δεδομένων δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα της σύγκρισης

Ταξιδέψτε στο χρόνο με τη βοήθεια της «Google Street View»!Οι χρήστες του διαδικτύου θα μπορούν πλέον να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία «ταξιδιού στο χρόνο», μέσα από την νέα εφαρμογή της Google με την ονομασία «Street View».



Συγκεκριμένα θα μπορούμε να «επισκεπτόμαστε» διάφορα μέρη του πλανήτη μας και να βλέπουμε τι έχει συμβεί στο παρελθόν!

Η σκέψη για την δημιουργία αυτής της εφαρμογής ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, όταν ένας σεισμός μεγέθους 9,0 Ρίχτερ στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας μετακίνησε ολόκληρο το νησί, ενώ το καταστροφικό τσουνάμι που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα τεράστιες ζημιές στις επιχειρήσεις και τις υποδομές της χώρας.

Στον απόηχο της τρομερής αυτής φυσικής καταστροφής, η Google αποφάσισε να κρατήσει τις εικόνες που είχε τραβήξει πριν από την καταστροφή , συμπεριλαμβανομένων των αρχικών Street View εγγραφών.

Έτσι δημιούργησε το «Memories» όπου οι θεατές μπορούν να δουν ορισμένες περιοχές πριν και μετά την καταστροφή.

Από τότε κάθε φορά που η Google ενημερώνει με νέα δεδομένα τους χάρτες όλου του κόσμου, κρατάει και τα παλιά, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να τα δουν και να κάνουν τη σύγκριση.

Eξερευνήστε την υπέροχη αυτή εφαρμογή https://www.google.com/maps/views/home?hl=en&gl=us


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου