Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Σκοτώθηκε και ο 12ος τούρκος κομάντο που είχε ανέβει στα Ίμια το μοιραίο εκείνο βράδυ...

skotwthhke-kai-12os-toyrkos-komanto-poy-eixe-anebei-sta-imia-to-moiraio-ekeino-brady
Έκλεισε ο «κύκλος του θανάτου» των Τούρκων κομάντο που είχαν ανέβει το μοιραίο βράδυ της 31 Ιανουαρίου του 1996 πάνω στα Ίμια υψώνοντας τη σημαία της κόκκινου ημισελήνου. 





Αυτοί που θα μπορούσαν σίγουρα να απαντήσουν για το εάν πυροβόλησαν κατά του ελληνικού ελικοπτέρου, πήραν το μυστικό μαζί τους. Σκοτώθηκαν όλοι. Ο τελευταίος από αυτούς, που ζούσε στη Σομαλία(!) εκτελέστηκε από αγνώστους δράστες.

Τυχαίο;
Παιχνίδι της μοίρας;



Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα και τεκμηριωμένα.

Ο Σααντετίν Ντογάν το δωδέκατο μέλος της ομάδας εκείνη (σύμφωνα με τα τουρκικά νέα), εργάζονταν τα τελευταία χρόνια ως διευθυντής της εταιρίας ασφαλείας Τσετίν που συνεργάζονταν με την Τουρκική αεροπορική εταιρία ΤΗΥ η οποία έχει παράρτημα στη Σομαλία. Σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών αεροπορικών αερογραμμών όχημα που μετέφερε προσωπικό της ΤΗΥ δέχθηκε ένοπλη επίθεση ενώ κινούνταν στην Σομαλία. Μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος τύπου των ΤΗΥ Αλή Γκεντς, ανέφερε ότι ανάμεσα σε αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν και ο υπεύθυνος ασφαλείας Σααντετίν Ντογάν- διευθυντής της εταιρίας ασφαλείας Τσετίν.


Να θυμίσουμε ότι δεκαεπτά μέρες μετά την κρίση των Ιμίων, οι 9 από τους 12 καταδρομείς που κατέλαβαν τα δυτικά Ίμια σκοτώθηκαν κατά την πτώση του ελικοπτέρου "70A Black Hawk" στο οποίο επέβαιναν συμμετέχοντας σε άσκηση . Ο τότε επικεφαλής της συγκεκριμένης 12μελούς ομάδας ο Ζεκί Σεν στάλθηκε από την Άγκυρα , μερικά χρόνια μετά, σε αποστολή του ΟΗΕ στη Γεωργία. Εκεί ο Σεν γνωρίστηκε με μια γυναίκα ονόματι Λεϊλά και άρχισαν να συζούν. Όταν επέστρεψε στην Τουρκία το Μάιο του 2003 την έφερε μαζί του . Γυρνώντας μια νύχτα από γιορτή που διοργάνωσε για τα γενέθλια της φίλης του στο ξενοδοχείο Ciragan, μαχαιρώθηκε στη καρδιά στην πλατεία Ταξίμ από τρία άτομα. Έτσι χάθηκε και το 10ο άτομο που ήξεραν το τι είχε γίνει εκείνο το βράδυ στα Ίμια.


Το 11ο μέλος ο Αλί Τουρκσέν πέθανε από διαρροή γκαζιού μέσα στο διαμέρισμά του...


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου