Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Αναστασιάδης: Να απασχολήσει το φαινόμενο της αποχής

ΠτΔ: Να απασχολήσει το φαινόμενο της αποχήςΛεμεσός: Το φαινόμενο της αποχής από τις ευρωεκλογές θα πρέπει να απασχολήσει και τους ηγέτες της ΕΕ και τις πολιτικές δυνάμεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.





 Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στη Λεμεσό με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η αποχή στις σημερινές ευρωεκλογές ήταν τεράστια, είπε ότι «πραγματικά και βεβαίως δεν είναι φαινόμενο της Κύπρου. 

Εξ όσων μου έλεγε ο Σλοβάκος Υπουργός Εξωτερικών και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός ενωρίτερα στη συνάντηση μας, η κατάσταση στη Σλοβακία είναι ακόμη χειρότερη. Η συμμετοχή (εκεί) δεν υπερέβη το 20%. Αυτό το φαινόμενο θα πρέπει να απασχολήσει τους ηγέτες της ΕΕ και νομίζω ότι θα είναι ένα εκ των πρώτων που θα μας απασχολήσει την ερχόμενη Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

 Αλλά θα πρέπει και τις πολιτικές δυνάμεις ειδικότερα να απασχολήσει τι είναι αυτό που οδηγεί τους Κύπριους, τους Ευρωπαίους πολίτες γενικότερα να κρατούν μια απόσταση από το σημαντικότερο των γεγονότων που είναι η ανάδειξη εκλελεγμένων αντιπροσώπων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων». 

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου