Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Χιλή-Χιλή με σκοτώνεις!

Η καρδιά του πρωταθλητή… σταμάτησε να χτυπάει! Η απογοητευτική εικόνα της Ισπανίας έκανε ξανά την εμφάνισή της (όπως και στην πεντάρα απ’ την Ολλανδία) και η Χιλή την τιμώρησε παραδειγματικά. 

Χιλή-Χιλή με σκοτώνεις!


Οι εξαιρετικοί Χιλιανοί θριάμβευσαν κόντρα στους Ίβηρες και με το υπέρ τους 2-0 προκρίθηκαν (παρέα με τους «οράνιε») στους «16» του Μουντιάλ, την ώρα που οι κάτοχοι του τροπαίου έμειναν πρόωρα εκτός συνέχειας (μαζί με την Αυστραλία), πληρώνοντας στο έπακρο την κακή τους παρουσία στη Βραζιλία. 

Πολύ όμορφο το πρώτο τέρμα των Λατινοαμερικάνων με τον Βάργκας (20’), προτού ο Αρανγκίς (43’)… υπογράψει την «ταφόπλακα» και την «αποκαθήλωση» της ομάδας του Ντελ Μπόσκε που θα γυρίσει πρόωρα σπίτι της (αφότου παίξει το τελευταίο της αδιάφορο ματς). 

Οι Λατινοαμερικάνοι θα παίξουν στο φινάλε του δεύτερου ομίλου με την Ολλανδία για την πρωτιά (αμφότεροι έξι πόντους). 

Το ματς: 

Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα για τους Ισπανούς. Ήθελαν νίκη για να μείνουν ζωντανοί. Αλλά δεν μπήκαν με την πρέπουσα προσοχή. Γιατί αν το είχαν κάνει, τότε δεν θα κινδύνευαν να μείνουν πίσω στο σκορ, μόλις δευτερόλεπτα με την έναρξη του ματς. Κι αφού λίγο αργότερα ο Τσάμπι Αλόνσο νικήθηκε από κοντά (με τον Μπράβο να το βγάζει), ήρθαν τα πολύ δύσκολα για τους πρωταθλητές Κόσμου κι Ευρώπης. Οι Χιλιανοί έκαναν ό,τι ήθελαν την αντίπαλη άμυνα, οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε… σχεδόν δεν είδαν την φάση και ο Βάργκας δεν έχασε την ευκαιρία να «εκτελέσει» από κοντά τον Κασίγιας. 

Προς στιγμήν, οι «φούριας ρόχας» έδειξαν να βγάζουν ένα… παλμό. Αλλά με τον Ινιέστα να παλεύει μόνο του, τους Πέδρο, Σίλβα εκτός αγώνα και τον Ντιέγκο Κόστα να επιβεβαιώνει (με χαμένη ευκαιρία) πως δεν είναι σε καλή κατάσταση, δεν μπορούσε να αλλάξει η ροή του ματς. Και σα να μην έφτανε αυτό, οι Λατινοαμερικάνοι έσφιξαν ακόμα περισσότερο τη θηλιά γύρω απ’ το λαιμό των Ιβήρων. Γιατί όταν ξεχνάς τον Αρανγκίς αφύλαχτο στην περιοχή σου, θα το πληρώσεις. Όπως κι έγινε δύο λεπτά πριν το φινάλε, με τον Χιλιανό να δίνει θριαμβευτικό χαρακτήρα στην υπεροχή της ομάδας του. 

Για να ‘μαστε και δίκαιοι, δεν είχε και τύχη η Ισπανία. Διότι αν την είχε, τότε ο Μπουσκέτς (όσο κι αν δεν είναι επιθετικός) δεν θα έχανε το… άχαστο με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος, που θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιστρέψει την κατάσταση. Κι όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο με αυτοπεποίθηση γέμιζε η Χιλή, την ώρα που η αντίπαλός του έδειχνε να ‘χει παραδώσει ολίγον τι πνεύμα. Και λίγο έλειψε ο Ίσλα να «υπογράψει» τον διασυρμό των πρωταθλητών, αλλά «μιμήθηκε» εν μέρει τον άσο της Μπαρτσελόνα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία. 

Οι δύο προπονητές έκαναν εκατέρωθεν αλλαγές. Ο Ντελ Μπόσκε για να παλέψει για το come back, ο Πόρκι για να διατηρήσει το προβάδισμα της ομάδας του. Ο κλοιός είχε σφίξει για τα καλά. Ας είμαστε ρεαλιστές, δεν μπορούσε να γυρίσει το συγκεκριμένο ματς. Και οι τελευταίες απέλπιδες προσπάθειες των «φούριας ρόχας» (με Καθόρλα και Ράμος) κατέληξαν είτε στο… τείχος του Μπράβο, είτε έφευγαν στα περιστέρια. Και κάπως έτσι, η Χιλή πανηγύρισε μέσα σε αποθέωση την πρόκρισή της (με το τελικό 2-0) και τους Ισπανούς να φεύγουν για τα αποδυτήρια απογοητευμένοι! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Χάβι Μαρτίνεθ, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (46’ Κόκε), Ινιέστα, Πέδρο, Ντιέγκο Κόστα (64’ Τόρες), Σίλβα 

Χιλή (Πόρκι): Χιλής: Μπράβο, Χάρα, Σίλβα, Μεδέλ, Ίσλα, Αρανγκίς (64’ Γκουτιέρεζ), Ντίαζ, Μένα, Βιδάλ (88’ Καρμόνα), Βάργκας (85’ Βαλντίβα), Αλέξις 

Γήπεδο: «Μαρακανά» 




sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου