Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

«Τρομοκράτες» στο Πόρτο Αλέγκρε!

Δέκα λεπτά ήταν αρκετά για να ανατινάξουν οι «τρομοκράτες» του Χαλίλχοτζιτς τη Ν.Κορέα (4-2). Η Αλγερία ήταν καταιγιστική και θέλει 1 βαθμό απέναντι στη Ρωσία για να σιγουρέψει το θαύμα της πρόκρισης. 
«Τρομοκράτες» στο Πόρτο Αλέγκρε!


«Τρομοκρατικό» χτύπημα θύμισε η επικράτηση, 4-2, της Αλγερίας απέναντι στη Νότια Κορέα στο Πόρτο Αλέγκρε. Η ομάδα του Χαλίλχοτζιτς «σάρωσε» τους Ασιάτες σε διάστημα δέκα λεπτών και πηγαίνει φουλ για την πρόκριση!

Τα γκολ των Σλιμανί (26’), Χαλίσε (28’) και Ντζαμπού (38’) καθάρισαν από πολύ νωρίς το «τρίποντο» για τους Αλγερινούς, που έκαναν ότι ήθελαν στην αντίπαλη άμυνα στο πρώτο 45 λεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κορεάτες μπήκαν ψυχωμένα, μείωσαν με τον Σον στο 50, όμως Φεγκουλί και Μπραχίμι χόρεψαν και πάλι την άμυνα με τον δεύτερο να κάνει το 4-1 στο 62’. Οι Ασιάτες δεν εγκατέλειψαν και ο Κου στο 72’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Έτσι, οι παίκτες του Χαλίλχοτζιτς έφτασαν τους 4 βαθμούς και χρειάζονται άλλον έναν απέναντι στη Ρωσία για να σιγουρέψουν την πρόκρισή τους μέσω του 8ου ομίλου του Μουντιάλ.

Το ματς:



Πολύ δυνατό ξεκίνημα για τους Αλγερινούς στο ματς. Οι παίκτες του Χαλίλχοτζιτς πίεσαν από τα πρώτα λεπτά και μάλιστα ζήτησαν –δικαιολογημένα- πέναλτι στο 4ο λεπτό, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε την «άσπρη βούλα». Η εικόνα δεν άλλαξε, μέχρι που οι Κορεάτες ανέβασαν τις γραμμές τους στο γήπεδο και πήραν ανάσες στην άμυνα, την οποία είχε ταλαιπωρήσει αρκετά ο Σλιμανί.

Η ομάδα του Μπο Χονγκ δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στον χώρο του κέντρου και οι γρήγοροι Αλγερινοί το εκμεταλλεύτηκαν. Έπειτα από λάθος στον άξονα η μπάλα έφτασε στον Σλιμανί ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0. Η παίκτες του Χαλίλχοτζιτς πήραν φόρα και με τον Χαλίσε στο 28’ έκαναν με κεφαλιά δύο τα τέρματά τους. Οι Κορεάτες τα έχασαν και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου δέχτηκαν και τρίτο γκολ με τον Ντζαμπού (38’). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε, ωστόσο, οι Αλγερινοί πήραν και με το παραπάνω αυτό που ήθελαν.

Παρά το 3-0 η Νότια Κορέα δεν τα παράτησε και μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο 45 λεπτο. Οι παίκτες του Μπο Χονγκ πίεσαν και δικαιώθηκαν αφού ο Σον στο 50’ νίκησε τον Εμπολί και ξύπνησε τις ελπίδες. Οι Αλγερινοί έχασαν μέτρα στο γήπεδο και οι Ασιάτες το εκμεταλλεύτηκαν, όμως ο Εμπολί με δύο πολύ καλές επεμβάσεις δεν άφησε το ματς να γίνει θρίλερ.

Αντίθετα, ο εξαιρετικός Φεγκουλί «σέρβιρε» στον Μπραχίμι στο 62ο λεπτό και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 4-1. Για άλλη μια φορά οι Ασιάτες δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και ζόρισαν την αντίπαλη άμυνα. Η δικαίωση δεν άργησε να έρθει αφού ο Κου στο 72’ μείωσε εκ νέου για την ομάδα του. Το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του προς το τέλος, ωστόσο, η Ν.Κορέα συνέχιζε να πιέζει μέχρι τέλους την άμυνα του Εμπολί. 

Ν. Κορέα (Μπο Χονγκ): Γιουνγκ, Γιουν, Κβον Κιμ, Χο Χονγκ, Γιονγκ Λι (64’ Κέουν Χο Λι), Κι, Τσουνγκ Γιονγκ Λι, Κου, Χαν (78’ Γι), Τσου Γιουνγκ Παρκ (57’ Τσαν Σου Κιμ), Σον 

Στον πάγκο:, Κουακ, Χουάνγκ, Μπο Κιούνγκ Κιμ, Χα, Γιόνγκ Γου Παρκ, Σιν Γουκ Κιμ, Σέουνγκ Γκιου Κιμ, Τζου Χο Παρκ, Μπέομ Γιουνγκ Λι 

Αλγερία (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς): Εμπολί, Μπουχέρα, Μεσμπά, Χαλίσε, Μαντί, Μεντζανί, Μπραχίμι (77’ Λασέν), Φεγκουλί, Ντζαμπού (73’ Γκιλάς), Μπενταλέμπ, Σλιμανί 

Στον πάγκο: Μοχάμεντ, Γκουλάμ, Μπελκαλέμ, Γιεμπντά, Σουντανί, Ζεμαμούσε, Κανταμούρο, Ταϊντέρ, Μαχρέζ, Μοστέφα 

Διαιτητής: Ρολδάν Πέρεζ 

Γήπεδο: Εστάδιο Χοσέ Πινέιρο 


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου