Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ο άνθρωπος που έχασε 15 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία ώρα

Δύσκολη εβδομάδα για τον πλουσιότερο άνθρωπο της Κίνας. Από την απότομη άνοδο σε μια δραματική πτώση



Ο πρόεδρος της Hanergy Li Hejun, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας, είδε την προσωπική του περιουσία να μειώνεται κατά 15 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν οι μετοχές της εταιρίας σημείωσαν "βουτιά" 47% μέσα σε μια ώρα συναλλαγών στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, την Τετάρτη. Ένα πιθανώς ανεπανόρθωτο πλήγμα για τη φίρμα ηλιακής ενέργειας, που απώλεσε 18,6 εκατομμύρια δολάρια της αγοραστικής της αξίας.
Η διαπραγμάτευση της μετοχής πάγωσε στις 10:40 το πρωί (τοπική ώρα) "εν αναμονή της ανακοίνωσης στοιχείων που περιέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες".
Εκείνη την ώρα ξεκινούσε η  ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ. ωστόσο, ο Li Hejun, ο οποίος κατέχει ποσοστό πάνω από 80% της Hanergy, δεν εμφανίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν στα εγκαίνια μιας έκθεσης στο Πεκίνο.
Μία ημέρα μετά, η εταιρεία εξακολουθεί να μην έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση, σημειώνει το CNN Money.
Σημειώνεται ότι πριν το "βατερλό", οι μετοχές της Hanergy είχαν καταγράψει άνοδο 625%, με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά τα 45 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο και τον Li Hejun να γίνεται ο πλουσιότερος Κινέζος, αφήνοντας πίσω του τον ιδρυτή της ALIBABA, Jack Ma.
Επενδυτές, αναλυτές και ρυθμιστικές αρχές προσπαθούσαν εδώ και μήνες να εξακριβώσουν πώς επετεύχθη το ράλι ανόδου των μετοχών της Hanergy και πώς η εταιρεία κατάφερνε να είναι κερδοφόρα, παρά τους κινδύνους που παρουσιάζουν οι επενδύσεις στις αναδυόμενες αγορές το τελευταίο διάστημα.
Τελικά, την απότομη άνοδο ακολούθησε μια δραματική πτώση.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου