Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ανακαλύφθηκαν δοχεία 2.400 ετών που χρησιμοποιούσαν βασιλείς για να καπνίζουν κάνναβη

Ανακαλύφθηκαν δοχεία 2.400 ετών που χρησιμοποιούσαν βασιλείς για να καπνίζουν κάνναβηΟι αρχαίοι «ναργιλέδες» βρέθηκαν μαζί με άλλα χρυσά αντικείμενα τυχαία, κατά τη διάρκεια ανασκαφών για έργα ηλεκτροδότησης σε μία περιοχή της Ρωσίας


Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στη Ρωσία δύο δοχεία από ατόφιο χρυσάφι ηλικίας 2.400 ετών, τα οποία φαίνεται πως χρησιμοποιούσαν οι  αρχηγοί των τοπικών φυλών για να καπνίζουν κάνναβη κατά τη διάρκεια των τελετών.


Αυτοί οι αρχαίοι «ναργιλέδες» βρέθηκαν μαζί με άλλα χρυσά αντικείμενα τυχαία, κατά τη διάρκεια ανασκαφών για έργα ηλεκτροδότησης σε μία περιοχή της Ρωσίας. Τα αντικείμενα είχαν θαφτεί σε έναν μικρό θάλαμο φτιαγμένο από πέτρα και είχαν καλυφθεί με ένα παχύ στρώμα πηλού.

Αν και οι αρχαιολόγοι δεν κατάλαβαν αμέσως τη χρησιμότητα των δύο ολόχρυσων δοχείων, η ανάλυσης της μαύρης ουσίας που βρέθηκε μέσα σε αυτά έδειξε ότι επρόκειτο για υπολείμματα κάνναβης και οπίου.

Ειδικοί πιστεύουν ότι τα πολύτιμα αντικείμενα άνηκαν στους Σκύθες, μία νομαδική φυλή πολεμιστών που κυριαρχούσε σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας από τον 9ο αιώνα π.Χ. μέχρι και τον 4ο αιώνα μ.Χ.




protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου