Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Κύπρος: "Αγκαλιάζει" το πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ

Αγκαλιά με τον τίτλο
Φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου είναι το ΑΠΟΕΛ, που επικράτησε 3-2 της Ομόνοιας, σε ένα ντέρμπι με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή Αντώνη Χριστοδούλου, ο οποίος χάλασε τον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο με τις αποφάσεις του.


Πολύ καλύτερο το δεύτερο ημίχρονο, με την Ομόνοια να ανατρέπει το προβάδισμα των γαλαζοκιτρίνων με δύο γκολ του Νούνο Ασίς, όμως το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει τη νίκη με γκολ του Τζιμπούρ στο φινάλε το αγώνα. Νωρίτερα είχαν σκοράρει για τους επιδοξους πρωταθλητές οι Ντε Βινσέντι και Αλεξάνδρου.

Α’ Ημίχρονο

Αρνητικός πρωταγωνιστής στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο διαιτητής Αντώνης Χριστοδούλου, ο οποίος έχασε ολοκληρωτικά τον έλεγχο, προκάλεσε εκνευρισμό με τις αποφάσεις του, ήταν αψυχολόγητος και όλα αυτά μέσα σε 45 λεπτά.

Στο 23’ έδειξε δύο κίτρινες κάρτες στον Λομπζιανίτζε για διαμαρτυρίες. Συγκεκριμένα, ο Γεωργιανός αμυντικός διαμαρτυρόταν στον βοηθό για ένα πλάγιο άουτ, ενώ κάτι είπε και προς την εξέδρα των φίλων του ΑΠΟΕΛ. Ο διαιτητής αποφάσισε να τον τιμωρήσει, μια αυστηρή απόφαση για το χρονικό σημείο που βρισκόταν ο αγώνας.

Από εκείνο το σημείο ο διαιτητής έχασε τον έλεγχο του αγώνα, με δυνατά φάουλ και ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Κυρίως οι παίκτες της Ομόνοιας ήταν πολύ εκνευρισμένοι και θα μπορούσε να αποβληθεί και ο Λεάντρο στο 40’ μετά από επικίνδυνο φάουλ στον Χαραλαμπίδη.

Όσον αφορά τον αγώνα, η Ομόνοια είχε δοκάρι στο 7’ με την κεφαλιά του Γκουλόν, ενώ στο 16’ θα μπορούσε να σφυριχθεί πέναλτι μετά από τράβηγμα του Καρλάο στον Σκέμπρι, στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ.

Μετά την αποβολή, το ΑΠΟΕΛ είχε την υπεροχή και στο 35' με την εκτέλεση φάουλ του Χαραλαμπίδη, ο Μοράις έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα καταλογίστηκε πέναλτι σε χέρι του Φοφανά, και ο Ντε Βινσέντι με εύστοχο κτύπημα πέναλτι άνοιξε το σκορ.

Β’ Ημίχρονο

Η Ομόνοια μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο, και παρότι αγωνιζόταν με 10 ποδοσφαιριστές, κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα. Στο 54' μετά από βαθιά μπαλιά, ο Νούνο Ασίς βρέθηκε μόνος με τον Χιώτη και με ψηλοκρεμαστό πλασέ ισοφάρισε. Δύο λεπτά αργότερα, ο αρχηγός της Ομόνοιας εκμεταλλεύθηκε το τραγικό λάθος του Χιώτη, και ο Ασίς πλάσαρε σε κενή εστία δίνοντας το προβάδισμα στους πράσινους.

Ακολούθησαν δύο καλές ευκαιρίες για το ΑΠΟΕΛ, με Χαραλαμπίδη και Τζιμπουρ, όμως ο Παναγή απομάκρυνε την μπάλα, ενώ στο 59’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια, όταν ο Οικονομίδης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χιώτη, αλλά καθυστέρησε και οι αμυντικοί τον σταμάτησαν. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για το ΑΠΟΕΛ, όταν ο Ρίισε έστρωσε την μπάλα στον Αλεξάνδρου, ο οποίος με δυνατό σουτ εντός περιοχής διαμόρφωσε το 2-2.

Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα ενώ από την πλευρά τους οι παίκτες της Ομόνοιας προσπάθησαν να κυνηγήσουν το τρίτο γκολ με αντεπιθέσεις. Μεγάλη ευκαιρία για τους πράσινους στο 79’, όταν από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Ασίς ανάμεσα σε δύο αμυντικούς του ΑΠΟΕΛ, όμως το πλασέ του όμως έφυγε ελάχιστα έξω.

Το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις με το γκολ του Τζιμπούρ, μετά από σέντρα του Ρίισε.

ΑΠΟΕΛ (Τόρστεν Φινκ): Χιώτης, Σέρζιο, Καρλάο (55' Κακά), Αμορίν, Ρίισε, Μοράις, Αλεξάνδρου (62' Αλωνεύτης), Γκόμες, Ντε Βινσέντι, Χαραλαμπίδης (84' Εφραίμ), Τζιμπούρ.

Ομόνοια (Κώστας Καϊάφας): Παναγή, Λομπζιανίτζε, Ρουνιέ, Γκουλόν, Μαργκάσα, Λεάντρο, Οικονομίδης, Ασίς (82' Ρούμπιο), Ράμος (85' Γκαρθία), Φοφανά, Σκέμπρι (46' Ποτέ).

Σκόρερ: Ντε Βινσέντι 37', Αλεξάνδρου 60',Τζιμπούρ 94 / Ασίς 54', 56'

Κίτρινες: Ράμος, Σκέμπρι (4η), Λεάντρο, Ασίς (6η), Γκουλόν / Αλεξάνδρου, Ρίισε (4η)

Αποβολές: Λομπζιανίτζε (2η κίτρινη)
Διαιτητής: Αντώνης Χριστοδούλου
Α' Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου

shootandgoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου