Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Τσαβούσογλου: Λύση του Κυπριακού με φόρμουλα win-win

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλουτ Τσαβουσογλου. Δήλωσε ότι η  Άγκυρα στηρίζει λύση του Κυπριακού με φόρμουλα win-win, αναφέροντας ωστόσο ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη και θα παραμείνει. 



Μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι της Μερσίνας, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι το 2004 υπήρχε μια ευκαιρία για ειρήνη αλλά η ε/κ πλευρά δεν την αξιολόγησε σωστά και ψήφισε όχι στο δημοψήφισμα.

"Αυτή ήταν η πολιτική κατάσταση τότε. Σήμερα στην ε/κ πλευρά συγκριτικά υπάρχει μια πολύ καλύτερη κατάσταση. Αν κοιτάξετε στην `ΤΔΒΚ` υπάρχει πραγματικά ομοφωνία στο θέμα της λύσης. Και στην περίοδο του προηγούμενου `προέδρου` βλέπαμε αυτή την ομοφωνία. Και υπάρχει πάντοντε στήριξη από την Τουρκία", ανέφερε.

"Αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί. Αυτό το πρόβλημα που βρίσκεται; Στην ε/κ πλευρά και την Ελλάδα. Τώρα επιθυμούν να επιστρέψουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εμείς θέλουμε να επιστρέψουν το συντομότερο και να πάμε σε λύση δύο συνιστώντων κρατιδίων. Με φόρμουλα win-win. Να βρεθεί μια λύση προστατεύοντας τα συμφέροντα και των δύο πλευρών", σημείωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Επεσήμανε πως "η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και θα συνεχίσει να είναι. Η Τουρκία πήγε εκεί για να προστατεύσει τα συμφέροντα των αδελφών μας. Δεν πήγε να να κάνει κατοχή. Εδώ και χρόνια καταβάλλει προσπάθεια για να ανεβάσει το επίπεδο ζωής του λαού μας που ζει στην `ΤΔΒΚ`", επεσήμανε.


sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου