Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Αναζητώντας την αλήθεια πίσω από δύο εξωγήινες φωτογραφίες

Δύο φωτογραφίες ενός νεκρού εξωγήινου έκαναν την εμφάνισή τους το βράδυ της Τρίτης στην ιστοσελίδα Be Witness πυροδοτώντας μεγάλη διαμάχη για τη γνησιότητά τους.

Υποτίθεται ότι απεικονίζουν έναν εξωγήινο, το σκάφος του οποίου συνετρίβη στη γη το 1947, στο περίφημο Συμβάν του Ρόσγουελ. Τις ανακάλυψε ο δημοσιογράφος Adam Dew, ο οποίος αρνείται να μιλήσει στα ΜΜΕ χωρίς αμοιβή. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της γνησιότητας των ευρημάτων του υποστηρίζοντας ότι προέβη σε όλους τους τεχνικούς ελέγχους και ότι η Kodak χρονολόγησε τις εικόνες το 1947. Και κάπως έτσι προσπαθεί να τις αξιοποιήσει εμπορικά μέσα από έναν ντοκιμαντέρ της Dew Media για την ανακάλυψή τους, η οποία υποτίθεται ότι έγινε στην Αριζόνα, σε μια συλλογή φωτογραφιών ενός ζευγαριού γεωλόγων, που όμως έχουν πεθάνει.
 
Η γνώμες ων ειδικών πάντως διίστανται. Ο Nick Pope, πρώην επικεφαλής μιας ομάδας που ερευνούσε UFO για λογαριασμό του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε στην Mirror ότι κρατά μικρό καλάθι για τη γνησιότητά τους. Η εκτίμησή του είναι ότι πρόκειται για μια ψεύτικη εικόνα που επεξεργάστηκαν έτσι ώστε να μοιάζει με φωτογραφία του '40.
Για ποιο λόγο να μπει κανείς σε αυτή τη διαδικασία; "Για να βγάλει χρήματα ή απλώς για α έχει την ικανοποίηση ότι ξεγέλασε τον κόσμο όλο" απαντά ο Pope.
Σημειώνεται ότι οι επισκέπτες του Be Witness έπρεπε να καταβάλλουν 20 δολάρια για να δουν τις επίμαχες φωτογραφίες. 
Εξηγήσεις σαν του Pope, εξόργισαν και απογοήτευσαν τους απανταχού "ουφοκυνηγούς".
Ωστόσο, μια παράξενη σύμπτωση, δίνει ακόμα ένα επιχείρημα σε όσους υποστηρίζουν ότι οι φωτογραφίες είναι ψεύτικες. Την ίδια ακριβώς ημέρα πριν από 20 χρόνια κυκλοφόρησε ένα φιλμ που επίσης απεικόνιζε την αυτοψία του εξωγήινου που έπεσε στη Γη κατά το Συμβάν του Ρόσγουελ.
 
Από την άλλη, ο πρώην αστροναύτης Edgar Mitchell, υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες είναι γνήσιες και απεικονίζουν ένα είδος μικρόσωμου γκρι εξωγήινου.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Gary Heseltine του περιοδικού UFO Truth Magazine, υποστηρίζει ότι γνωρίζει τους εμπλεκόμενους και ότι δεν θα ρίσκαραν τη φήμη τους διακινώντας ψεύτικες φωτογραφίες για λίγα δολάρια.
(Πηγή: Mirror)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου