Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Κύπρος: Ο Παπουλής κράτησε τον Απόλλωνα σε τροχιά τίτλου

Ο Παπουλής τον κράτησε ζωντανόΟ Απόλλωνας ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι κορυφής με το ΑΠΟΕΛ, καθώς επικράτησε με σκορ 1-0 και παρέμεινε ζωντανός στην μάχη του τίτλου.




Χρυσός σκόρερ για τους γαλάζιους ήταν ο Φώτης Παπουλής στο 66’, που έφτασε τα 13 γκολ στην σεζόν, και οδήγησε τον Απολλωνα σε μια μεγάλη επιτυχία.
Α’ Ημίχρονο

Ο Απόλλωνας παρουσιάστηκε καλύτερος και πιο επιθετικός στο πρώτο ημίχρονο, σε αντίθεση με το ΑΠΟΕΛ που περιορίστηκε σε συντηρητικό παιχνίδι.
Κυρίως μετά το 15λεπτο, οι κυανόλευκοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και έφτασαν πιο κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις.
Στο 18’ ο Χαμντανί έκανε το σουτ, ο Παπουλής έκανε την προβολή όμως ο Χιώτης έπεσε εντυπωσιακά και έδιωξε, ενώ στο 19' ο Ελλαδίτης τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Μερκή στην περιοχή.
Νέα ευκαιρία για τον Απόλλωνα στο 35' όταν ο Μεριέμ έκανε ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία. Στο 36' νέα ευκαιρία για τον Απόλλωνα, πάλι με τον Μεριέμ, πάλι όμως ο Χιώτης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

B’ Ημίχρονο

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε το δεύτερο μέρος όπως το τελείωσε, ασκώντας πίεση στον ΑΠΟΕΛ και ψάχνοντας με μανία το γκολ, ενώ στο 53’ ο ΑΠΟΕΛ μετά από αρκετή ώρα έχασε καλή ευκαιρία με το σουτ του Τζιμπούρ που έφερε κέρδος μόνο ένα κόρνερ.
Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα και να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του και οργανωμένα να φτάσει σε κάποιες επιθέσεις, ωστόσο ο Απόλλωνας κατάφερε να πάρει αυτό που δικαιούταν με τον Παπουλή να ανοίγει το σκορ με γυριστό σουτ στο 66!
Ο Απόλλωνας έχασε τεράστιες ευκαιρίες με Τουράμ και Στυλιανού στο 73’ και 75’ και θα μπορούσε να έκανε το 2-0!
Ο ΑΠΟΕΛ ήθελε να αντιδράσει στην συνέχεια ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα με την εμφάνιση τους δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο να έρθει η ισοφάριση και έφτασαν σε μια πανάξια νίκη!
ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Απόλλων (Τον Κάανεν): Βάλε, Στυλιανού, Μερκής, Ν. Λόπες, Γουίλερ, Χαμντανί, Γκουγιόν, Μεριέμ (68' Κυριάκου), Παπουλής (88' Ρόσα), Χ. Λόπες, Τουράμ (90'+3 Στογιάνοβιτς).
ΑΠΟΕΛ (Τόρστεν Φινκ): Χιώτης, Σέρτζιο (79' Χαραλαμπίδης), Καρλάο, Κακά, Αντωνιάδης, Μοράις, Λάνιγκ, Εφραίμ (90' Αμορίν), Αλεξάνδρου (65' Γκόμες), Ντε Βινσέντι, Τζιμπούρ.
Σκόρερ: 66' Παπουλής
Κίτρινες: Μεριέμ (6η), Κονσεϊσάο (4η) / Αντωνιάδης, Αλεξάνδρου (4η), Αμορίν (8η)
Κόκκινη: Χ. Λοπες (2η κίτρινη)
Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος
Α' Βοηθός: Μιχάλης Τσεντής
Β' Βοηθός: Κυριάκος Κυριάκου
Τέταρτος: Πέτρος Πέτρου
1ος Επιπρόσθετος: Χαράλαμπος Σκαπούλλης
2ος Επιπρόσθετος: Κώστας Ψευδιώτης
Παρατηρητής: Ιωάννης Χατζηιωσήφ

shootandgoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου