Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ποιος Κιμ Γιονγκ Ουν; Ο ηγέτης του Τουρκμενιστάν έχει χρυσό άγαλμα

Φαίνεται πως ο ηγέτης του Τουρκμενιστάν ζήλεψε τη δόξα του Κιμ Γιόνγκ Ουν και αποφάσισε να κάνει τη κίνηση ματ που θα στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Διαβάστε πως (pics)


Η Δευτέρα ήταν μια μοναδική ημέρα για το Τουρκμενιστάν, αλλά και για τους κατοίκους του, που είδαν στο κέντρο της πρωτεύουσας Ashgabat να κάνει την εμφάνισή του ένα χρυσό άγαλμα.
Το "λιτό" άγαλμα απεικονίζει τον ηγέτη της χώρας Gurbanguly Berdymukhamedov πάνω σε ένα άλογο με παρατεταμένο το ένα του χέρι, πάνω στο οποίο στέκεται ένα περιστέρι. Το άγαλμα βρίσκεται τοποθετημένο πάνω σε ένα μαρμάρινο κατασκεύασμα ύψους 21 μέτρων και υποτίθεται πως δημιουργήθηκε μετά από λαϊκή απαίτηση.
 
Ο ηγέτης του Τουρκμενιστάν δήλωσε πως "Ο κυρίαρχος στόχος μου είναι να υπηρετήσω την πατρίδα και τους πολίτες, έτσι είμαι υποχρεωμένος να υπακούσω στις επιθυμίες τους". 
Παράλληλα, για να αποδείξει τη σεμνότητά του δεν έδωσε το "παρών" στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του χρυσού αγάλματος του.
Το άγαλμα είναι το πρώτο που έχει κατασκευαστεί από την ανάληψη της εξουσίας από τον Berdymukhamedov και φέρει την ονομασία "Ο Προστάτης". Στις τελευταίες εκλογές στην χώρα του κατάφερε να συγκεντρώσει το 97% των ψήφων με πολλούς κακεντρεχείς να αμφισβητούν την διαφάνεια στην διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων. Μάλιστα, η Βουλή της χώρας τον έχει ορίσει σε επίτιμο Μέντορα και προστάτη του έθνους.
(Πηγή: Mashable)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου