Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η Φώφη Γεννηματά, πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Η Φώφη Γεννηματά, πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αθήνα: Η Φώφη Γεννηματά, κόρη του εκ των ιδρυτικών στελεχών του κόμματος Γιώργου Γεννηματά (1939-1994), είναι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 14 Ιουνίου η 5η πρόεδρος του κόμματος, η 1η γυναίκα που εκλέγεται σε αυτή τη θέση. 



Συγκέντρωσε άνω του 50% των ψήφων περίπου 60 χιλιάδων μελών και φίλων του κόμματος, ενώ οι συνυποψήφιοί της, Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κινήθηκαν περί το 25% ο καθένας. 

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την νίκη της, η Φώφη Γεννηματά, είπε πως αναλαμβάνει την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών. Πιστεύω, συμπλήρωσε, ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία. Αναφερόμενη στο γεγονός ότι η εκλογή της συμπίπτει με  την «πιο κρίσιμη στιγμή για την χώρα», μίλησε για «ώρα της ιστορικής ευθύνης του  Πρωθυπουργού», υπενθυμίζοντάς του ότι «λογοδοτεί στον Ελληνικό Λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ». 

«Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας και ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά», δήλωσε η κ. Γεννηματά. Τη νέα πρόεδρο συνεχάρη τηλεφωνικώς ο απερχόμενος αρχηγός Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα συναντηθεί μαζί της στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, παρόντων και των δύο αντιπάλων της, τους οποίους επίσης συνεχάρη για το «υψηλό επίπεδο» του αγώνα που έδωσαν. Ο Ανδρέας Λοβέρδος συνεχάρη την Φώφη Γεννηματά και είπε ότι θα σταθεί δίπλα της «ως στρατιώτης, βάζοντας τρεις φορές δίπλα από το όνομα ΠΑΣΟΚ τη Δημοκρατική Παράταξη». 

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε με έκδηλη ικανοποίηση στο γεγονός ότι «η συμμετοχή της νέας γενιάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία» και, συγχαίροντας την νέα Πρόεδρο, είπε ότι «στην πιο δύσκολη φάση της χώρας θα δώσουμε μαζί την μάχη της ευθύνης». Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) ιδρύθηκε το 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου (1919-1996). Τον διαδέχτηκαν κατόπιν, ο Κώστας Σημίτης, ο γιος του Γιώργος Παπανδρέου, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

 Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου