Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Νύχτα θρίλερ: Δεύτερος γύρος Τσίπρα - Θεσμών για την τελική λύση!

Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ξεκίνησε ο δεύτερος και τελικός, όπως όλα δείχνουν, γύρος αντιπαράθεσης του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των Θεσμών.
Νύχτα θρίλερ: Δεύτερος γύρος Τσίπρα - Θεσμών για την τελική λύση



Πρωθυπουργός και δανειστές δεν κατάφεραν, στη μαραθώνια συνεδρίαση της Τετάρτης, να βρουν κοινό τόπο κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί το προγραμματισμένο Eurogroup, και, πλέον, οι δύο πλευρές καλούνται να βρουν λύση μέσα στη νύχτα.
Ο νέος γύρος επαφών ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση, καθώς, η ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης συνεδρίασε στη βελγική πρωτεύουσα για να καθοριστεί η στάση του Αλέξη Τσίπρα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Τσίπρας, Δραγασάκης, Βαρουφάκης, Τσακαλώτος, ενώ, στην «παρέα» προστέθηκε και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρέθηκε στις Βρυξέλλες σε σύσκεψη για θέματα του ΝΑΤΟ.
Η ελληνική κυβέρνηση έφτασε στο κτίριο όπου πραγματοποιείται η σύσκεψη λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Τις φωτογραφίες δημοσίευσε στο Twitter η ανταποκρίτρια Εφη Κουτσόκωστα αναφέροντας ότι έφτασε η ελληνική αποστολή.
Στις 01:10 ο δημοσιογράφος Ντάνι Κεμπ ανέβασε φωτογραφία έξω από το κτίριο αναφέροντας ότι τα φώτα στον 13ο όροφο της Κομισιόν είναι αναμμένα.
Το τελεσίγραφο από το Eurogroup
Το Eurogroup που ήταν προγραμματισμένο κράτησε περίπου... 50 λεπτά προκαλώντας τον εκνευρισμό των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενώ, θα συνεδριάσει ξανά στις 2 (ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη.
Τι μήνυμα, πάντως, ήταν σαφές, καθώς, οι υπουργοί έδωσαν τελεσίγραφο σε όλες τις πλευρές για κατάθεση κειμένου συμφωνίας μέχρι αύριο 12 (ώρα Ελλάδας). 
Συνέντευξη Τύπου δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε σύντομες δηλώσεις κατά την αποχώρησή του από το κτίριο.
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δουλειά κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν είναι απαραίτητο. Ενημερώσαμε τους ΥΠΟΙΚ για το πού βρισκόμαστε. Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Δηλώσεις έκανε και ο Πιερ Μοσκοβισί τονίζοντας «Η συμφωνία είναι ακόμα πιθανή. Οι Θεσμοί έχουν απόλυτα κοινή θέση».

Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, ήταν εκείνος που ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του Eurogroup μέσω Twitter

Η Κριστίν Λαγκάρντ αποχωρεί μετά από την ολοκλήρωση του Eurogroup
Κυβέρνηση: Δεν μπορούμε να  συμφωνήσουμε σε αυτές τις προτάσεις
Η κυβέρνηση σε άτυπη ενημέρωση αναφέρει ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει με τις νέες προτάσεις των Θεσμών, ωστόσο, επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
Αναλυτικά:
  1. Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα. 
  2. Οι θεσμοί, από την πλευρά τους, κατέθεσαν νέα πρόταση, η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες. 
  3. Η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου