Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχιστούν με την υπάρχουσα κυβέρνηση ακόμα και με «ναι» στο δημοψήφισμα

Δυσάρεστη έκπληξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, την απόφαση της ελληνικής πλευράς να εγκαταλείψει, όπως είπε, τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές και να κόψει κάθε σχετική συζήτηση.Ντάισελμπλουμ: Οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχιστούν με την υπάρχουσα κυβέρνηση ακόμα και με «ναι» στο δημοψήφισμα


Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ευρωζώνης πλην της Ελλάδας θα έχουν διαβουλεύσεις σήμερα το απόγευμα για να καθορίσουν τις γραμμές άμυνας έναντι ενδεχομένων προβλημάτων.
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, άφησε επίσης να εννοηθεί ότι ακόμη και στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός δεν ακολουθήσει τη γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης και ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, οι διαπραγματεύσεις δεν θα μπορέσουν να συνεχιστούν με την υπάρχουσα σήμερα κυβέρνηση δεδομένου ότι αυτή έχει ταχθεί σαφώς κατά των προτάσεων των δανειστών. 
«Οι πόρτες ήταν ανοιχτές ως χθες βράδυ», είπε ο Ολλανδός υπουργός, σημειώνοντας ότι οι θεσμοί λειτουργούσαν με πνεύμα ελαστικότητας και θα μπορούσαν να δεχθούν αλλαγές με ισοδύναμα μέτρα που θα πρότεινε η ελληνική πλευρά. Η συζήτηση έχει τελειώσει για εμάς, είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα λήγει το βράδυ της Τρίτης. Ερωτηθείς ο Ντάισελμπλουμ, τί θα γίνει με τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, απάντησε ότι είναι θέμα της ΕΚΤ που λειτουργεί ανεξάρτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου