Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ομόνοια-Άστρα 1-2: Πάλι τα ίδια... στο ίδιο έργο θεατές

«Αυτοκτόνησε» η Ομόνοια σ΄ ένα κατάμεστο ΓΣΠ, και παίζοντας παράλληλα με παίκτη περισσότερο. Οι παίκτες του Τόνι Σαβέβσκι γνώρισαν την ήττα με 2-1 από την Άστρα και δεν κατάφεραν να προκριθούν στον γ’ προκριματικό γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, όπου τους περίμενε η Τρένστιν. Το μοναδικό γκολ για την Ομόνοια πέτυχε ο Γκικίεβιτς στο 55’, ενώ και τα δύο γκολ της ρουμανικής ομάδας σημείωσε ο Μπουντέσκου.




Με το εις βάρος της προβάδισμα οδηγήθηκε η Ομόνοια στα αποδυτήρια, αφού δεν άντεξε την πίεση της Άστρα στο πρώτο ημίχρονο και ο συνήθης ύποπτος για την ρουμανική ομάδα Κονσταντίν Μπουντέσκου σκόραρε στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης.

Πιο απειλητική η Άστρα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αφού μόλις στο 6’ ο Μοράις με σέντρα έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από την εστία του Μορέιρα. Η Ομόνοια έπρεπε να περάσει το 10άλεπτο για να δημιουργήσει την πρώτη της καλή ευκαιρία στον αγώνα με τον Τέιλορ να σουτάρει εντός περιοχής, η μπάλα όμως κτύπησε σε αμυντικό και βγήκε κόρνερ.

Στο 20' οι παίκτες του Τόνι Σαβέβσκι απείλησαν και πάλι την εστία του Λουγκ από πλάγια με τον Σκέμπρι έδιωξε σε κόρνερ όμως ο πορτιέρο της Άστρα. Στο 23’ ο διαιτητής της αναμέτρησης έκλεισε τα μάτια σε κόκκινη κάρτα του Λαμπάν όταν μάρκαρε τον Ασίς από πίσω, δίνοντας του λανθασμένα την κίτρινη κάρτα. 
Ένα λεπτό αργότερα, η Ομόνοια πετυχαίνει την καλύτερη της ευκαιρία στο παιχνίδι, διπλή μάλιστα με τους Τέιλορ και Σκέμπρι, με τον πρώτο να κάνει την σέντρα, τον Σκέμπρι να παίρνει την κεφαλιά αποκρούοντας ασταθώς ο Λουγκ. Ο Μαλτέζος όμως συνέχισε ην φάση, δείχνοντας σημάδια αδυναμίας να σκοράρει σε κενή εστία. 

Κόρνερ για την Άστρα στο 38', το εκτελεί ο Τέμπο, ο Μπουντέσκου παίρνει το μακρινό σουτ, το οποίο κτυπάει αρχικά στον Χοσέ αλλάζει πορεία η μπάλα και καταλήγει στα δίχτυα. Η Άστρα άνοιξε το σκορ και πάγωσε το κατάμεστο ΓΣΠ.

Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ανήκε στην Ομόνοια και στον Σκέμπρι που μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Τέιλορ έκανε το σουτ, η μπάλα όμως κοντράρε στους αμυντικούς της Άστρα. Η φάση συνεχίστηκε με τον Σουάρες που έκανε μακρινό σουτ, έδιωξε όμως με τα ακροδάχτυλα ο Λουγνκ. 

Αυτή ήταν η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, πρωτού οι δύο ομάδες αναχωρήσουν για τα αποδυτήρια.



Με μια αλλαγή προτίμησε ο Τόνι Σαβέβσκι να ξεκινήσει στο δεύτερο μέρος. Μια κίνηση που όλοι περίμεναν, αφού η είσοδος τους Γιώργου Εφραίμ στον αγώνα άλλαξε και πάλι το παιχνίδι. 

Στο 56’ μετά από πολύ όμορφο συνδυασμό από τους Εφραίμ και Ασίς, ο Πορτογάλος έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκικίεβιτς και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. «Σεισμός» στο ΓΣΠ από τους «πράσινους» οπαδούς που έβλεπαν την ομάδα τους να βελτιώνεται. 

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα ο διεθνής μας Λαμπάν, αλλά στο δεύτερο δεν του χαρίστηκε ο Μκλίν. Ο Λαμπάν στο 60’ έκανε σκληρό φάουλ στον Γιώργο Εφραίμ, είδε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) και πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια, αφήνοντας την Άστρα με δέκα παίκτες. 

Πέντε λεπτά αργότερα η Ομόνοια κέρδισε δύο απανωτά κόρνερ με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Εφραίμ που έκανε ότι περνούσε από τα πόδια του. Στο τρίτο κόρνερ οι «πράσινοι» μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους όταν μετά από εκτέλεση του Εφραίμ οι της Άστρας έδιωξαν, ο Σουάρες όμως πήρε το ριμπάουντα και το μακρινό σουτ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Στο 69’ οι πράσινοι έσκυψαν τα πρόσωπα τους όταν με όμορφο πλασέ του Μπουντέσκου από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνιά του Μορέιρα δίνοντας το προβάδισμα στους Ρουμάνους διπλασιάζοντας τα τέρματα τους. Πάγωσε και πάλι το κατάμεστο ΓΣΠ…

Αδικαιολόγητη η Ομόνοια, αφού έπαιζε και με παίκτη περισσότερο, αλλά και σ’ ένα κατάμεστο ΓΣΠ με την βοήθεια του 12ου της παίκτη. Πάει το όνειρο για τους πράσινους, με την Ομόνοια να μένει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκτός Ευρώπης από τον πρώτο γύρο. Αυτοκτονία, κατρακύλα και αγωνία για την επόμενη μέρα.

Οι συνθέσεις
Ομόνοια: 
Μορέιρα, Χοσέ (74’ Πλατινί), Σκαραμοτσίνο, Αλαμπί, Αντράντε, Σοάρες, Λεάντρο, Ασίς, Σκέμπρι, Τέιλορ (45’ Εφραίμ), Γκικίεβιτς
Άστρα: Λούνγκ, Γιουσεφ, Τέμπο (75’ Ενατσέ), Σέτο, Μπουντέσκου, Μοράις, Φατάι (59’ Μπουκαρί/86’ Μπαρμποίνιου), Καμάν, Λαμπάν, Ματέλ, Αμορίμ

Κόκκινη: Λαμπάν

Κίτρινες: 
Χοσέ/ Λαμπάν, Μπουντέσκου, Φατάι

Διαιτητής: 
Στίβεν Μκλιν


balla.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου