Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Στην επόμενη φάση η Ξάνθη!

Πρώτη και... καλύτερη!


Πέρασε από σαράντα κύματα, αλλά τελικά κατάφερε να γράψει ιστορία η Ξάνθη. Οι ακρίτες βρέθηκαν μια ανάσα από τον αποκλεισμό που θα ήταν ένας ακόμα στην τέταρτη φορά που έπαιξαν στην Ευρώπη. Όμως το τραγικό λάθος του Φλίσκα που αποβλήθηκε διόρθωσε ο Μαρσελίνιο. Ο Βραζιλιάνος με δύο γκολ έδωσε την πρώτη νίκη στην ιστορία των εκτός Ελλάδας αγώνων στην ομάδα του (1-2) και την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί θα αντιμετωπίσουν την Βελγική Σαντάρ Λιέγης, με το πρώτο ματς να γίνεται στα Πηγάδια την 1η Αυγούστου.
Γιατί ρε Φλίσκα;
Πήγε να παίξει στο Μπέλφαστ κόντρα στη Λίνφιλντ έχοντας ηττηθεί στο πρώτο ματς στα Πηγάδια με 1-0 και γνωρίζοντας πως στις μέχρι τώρα Ευρωπαϊκές εξορμήσεις της δεν είχε καταφέρει να πετύχει νίκη. Και όμως η Ξάνθη το πάλεψε και με το παραπάνω στο πρώτο μέρος. Και λέμε πρώτο μέρος γιατί απλά το δεύτερο ήταν ένα άλλο ματς. Ας όψεται ο Φλίσκας που με ένα ανόητο τάκλιν του Φλίσκα στο 45', οι ακρίτες έμειναν με 10 παίκτες.
Δύο διαφορετικά ματς
Μια αποβολή που είχε ως συνέπεια να δούμε ουσιαστικά δύο διαφορετικούς αγώνες. Αρχικά στο πρώτο μέρος έναν γρήγορο με φάσεις και από τις δύο ομάδες και κυρίως τους ακρίτες που στάθηκαν εξαιρετικά και εν συνεχεία το δεύτερο, στο οποίο η Λίνφιλντ ήθελε να πιέσει, αλλά να μην μπορεί και τους παίκτης του Νίκου Καραγεωργίου να διώχνουν με ευκολία. Με την εικόνα των δύο ομάδων, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μην πετύχαινε δεύτερο τέρμα η Ξάνθη αν δεν είχε βγει με τραγικό λάθος ο Φλίσκας.
Άνετα μέχρι το 45'
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που είχε την ομάδα του Καραγεωργίου σε ρόλο πρωταγωνιστή. Οι ακρίτες χωρίς να κάνουν και κάποια φοβερή ευκαιρία είχαν τον έλεγχο του ματς και μετά το 20' χτύπησαν. Αρχικά στο 21' ο Μαρίν από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει και στο 27' ήρθε το γκολ. Ο Μάνταλος που ήταν ο πιο δραστήριος της ομάδας του βρήκε ωραία τον Μαρσελίνιο που από αριστερά έκανε το σουτ και έκανε το 0-1.
Μεγάλη ευκαιρία και αποβολή
Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου η Ξάνθη κρατούσε χαλαρά το μηδέν στην άμυνα και στο 43' έχασε με τον Βασιλακάκη μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 0-2 και να κλειδώσει ουσιαστικά την πρόκριση. Σαν να μην έφτανε αυτό όμως, ήρθε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου το τραγικό λάθος του Φλίσκα για να αλλάξουν οι ισορροπίες. Ο παίκτης της Ξάνθης μπήκε άγαρμπα στην φάση με προβολή και αποβλήθηκε σωστά με απευθείας κόκκινη.
Έκανε αυτό που έπρεπε και παράταση
Έτσι με δέκα παίκτες στο δεύτερο μέρος οι ακρίτες έκαναν αυτό που έπρεπε. Κλείστηκαν πίσω και πήγαν το ματς στην παράταση κρατώντας το μηδέν και αν ο Ντιέ ήταν λίγο πιο τυχερός σε εκτελέσεις φάουλ θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη-πρόκριση πιο γρήγορα. Βέβαια θα μπορούσαν και στο 84' μετά το τραγικό λάθος του Βάλλα να είχαν αποκλειστεί, αλλά ο έμπειρος αμυντικός μετά και το λάθος πλασέ του Μακάλιστερ πρόλαβε και έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Πρώτη επαφή και γκολ
Και έτσι πήγαμε στην παράταση, όπου και εκεί ο ρυθμός ήταν ίδιος. Η Λίνφιλντ προσπάθησε να πιέσει και η Ξάνθη κρατούσε καλά. Μέχρι το 98', όταν ο Μποχούρι στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έδιωξε άσχημα και ο Γκολτ στη κίνηση έκανε το 1-1.
Μίλησε και πάλι ο Μαρσελίνιο
Έτσι όλα έδειχναν πως οι Βόρειο Ιρλανδοί θα έφταναν αυτοί στην πρόκριση. Όμως ο Μαρσελίνιο είχε διαφορετική άποψη. Ο Βραζιλιάνος στο 105' και ενώ μέχρι εκείνη την ώρα και μετά το γκολ που πέτυχε, δεν είχε ακουμπήσει τη μπάλα, έφυγε και πάλι από αριστερά, σούταρε δυνατά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και συνέβαλε τα μέγιστα στο να γράψει ιστορία η ομάδα του.
Λίνφιλντ (Τζέφρεϊ): Τάφι, Έρβιν, Γκολτ, Μπ. Μπερνς (91' Μακόλ), Κλαρκ, Γουόρντ, Νόουλς (46' Μάλγκριου), Λόρι, Κάρβιλ, Α. Μπερνς (70' Μακάλιστερ), Τόμπσον.
Skoda Ξάνθη (Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Παϊτο, Ντιε, Φλίσκας, Μαρίν (57' Μπέρτος), Μάνταλος (56' Μπαξεβανίδης), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (98' Μποχουρί).

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου