Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Διακοπές στο Κάτω Πύργο Τηλλυρίας!!!

Μερικοί υποστηρίζουν ότι όσο μακριά βρίσκεται κάποιο μέρος, τόσο πιο ειδυλλιακό και πανέμορφο είναι. Ίσως αυτό να ισχύει και στη περίπτωση του μακρινού Πύργου Τηλλυρίας!





Ο Κάτω Πύργος Τηλλυρίας είναι χτισμένος στους βόρειους πρόποδες της οροσειράς της οροσειράς του Τρόοδους, κατά μήκος μιας απαράμιλλης κρυστάλλινης παραλίας. 





Ο Κάτω Πύργος αριθμεί περίπου 1500 κατοίκους, ξακουστούς για την μοναδική τους φιλοξενία. Μην σας φανεί παράξενο αν σας μιλήσουν σαν να σας ξέρουν πολλά χρόνια ή επιμένουν να σας κεράσουν καφεδάκι, σουβλάκι ή τα μοναδικά σύκα τους... που προκαλούν ηδονή στη γλώσσα σας!




Οι πρασινάδες ποικίλουν, τα νερά άφθονα, τα μεσαιωνικά κτίσματα σκορπισμένα σε κάθε γωνιά της περιοχής, αλλά η μεγαλύτερη απόλαυση είναι η απίστευτα ζεστή θάλασσα του γραφικού χωριού. Τέτοιες θάλασσες στη Κύπρο σπανίζουν όχι μόνο για τα κρυστάλλινα  νερά αλλά και για τα ψαράκια που κάνουν... δωρεάν απολέπιση! Όσο για την παραλία που προτιμάτε, αυτό εναπόκειται σε εσάς αφού ο Κάτω Πύργος διαθέτει τόσο παραλίες με αμμουδιά όσο και με "τσιακκίλες".





Ο Κάτω Πύργος διαθέτει τέσσερα ξενοδοχεία και πολλά διαμερίσματα αφήνοντας σε εσάς τον ευχάριστο πονοκέφαλο να επιλέξετε την διαμονή σας.




Τα παραδοσιακά καφενεία στη πλατεία του Χωριού αποτελούν το σημείο κατατεθέν, δίνοντας σας την ευκαιρία να απολαύσετε το παλιό παραδοσιακό χαρμάνι του καφέ, όπως τον απολάμβαναν παλαιότερα οι παππούδες μας. Όσο για τους λάτρεις του καπουτσίνο και του εσπρέσο, μην σκιάζεστε, αφού ο Πύργος διαθέτει μοντέρνες καφετέριες που σας επιτρέπουν να δοκιμάσετε όχι μόνο τα προαναφερόμενα ροφήματα αλλά και πολλά άλλα.




Φυσικά σε ένα παραθαλάσσιο χωριό δεν πας μόνο για τα προαναφερόμενα αλλά και για το φρέσκο ψάρι και το παραδοσιακό σπιτίσιο φαγητό. Ο Κάτω Πύργος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα μέρη που διαθέτουν καλό φαγητό και φρέσκο ψάρι, αφού το φαγητό που τρως, σου δίνει την εντύπωση ότι είναι μαγειρεμένο στη κουζίνα του σπιτιού σου.




Ο Κάτω Πύργος εκτός από καλό φαγητό και πανέμορφα φυσικά τοπία διαθέτει και απίστευτα εξωκλήσια (πάνω από δέκα), με το πιο γνωστό αυτό της Παναγίας της Γαλόκτιστης, που είναι κτισμένο με γάλα και είναι ένα από τα αρχαιότερα εξωκλήσια της Κύπρου!




Σας προτρέπω να επισκεφθείτε το Κάτω Πύργο και δεν θα το μετανιώσετε. Και όταν επιστρέψετε στους παλιούς ρυθμούς ζωής σας, οι τονωτικές ενέσεις ηρεμίας που θα δεχθείτε στη παραμονή σας στο Πύργο θα σας δώσουν απεριόριστη ενέργεια.


Βίντεο από τον Κάτω Πύργο :





Βίντεο από Beach party:








Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και απόκτησε πρόσβαση στη καλύτερη ενημέρωση!

3 σχόλια:

  1. einai pragmatika ksexoristo meros gia diamoni... emeis pame kathe xrono gia camping ekei mia megali parea kai kanume ta panta !!! den iparxei pio telio pragma apo thn kristallini thalassa kai tis pagomenes mpires apo to krioneri !!!
    (koullis agrotis)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PAIDIA THELOUME NA KANETE ENA ARTHRO GIA TA KELLOKEDARA THS EPARXIAS PAFOU ... THELOUME DIAFIMISI TOU XORIOU MAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΥΛΛΙΡΙΑΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή