Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Γκέφλε-Ανόρθωση 4-0: Τραγωδία και φέτος!

Τι κι αν είχε κερδίσει 3-0 στο πρώτο παιχνίδι; Τι κι αν αντιμετώπιζε μία ομάδα που έπαιζε 200 χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική της έδρα, ενώπιον μόνο 100 οπαδών της; Η Ανόρθωση αυτοκτόνησε και φέτος και αποκλείστηκε πρόωρα από την Ευρώπη, καθώς συνετρίβη με 4-0 από τη Γκέφλε.


Αντίο Ευρώπη λοιπόν από το β' προκριματικό γύρο για την ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία φαίνεται πως δεν εκλαμβάνει ως μαθήματα τα παθήματα... Η Γκέφλε ως άλλη Ντίλα Γκόρι έφερε τα πάνω-κάτω και έκανε αυτό που έμοιαζε αδιανόητο, ανατρέποντας το 3-0 του πρώτου αγώνα, καθώς συνέτριψε την Ανόρθωση με 4-0 στη ρεβάνς! 

Η εικόνα του αγώναΗ Γκέφλε μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα 25 λεπτά δημιούργησε 3-4 καλές προϋποθέσεις για γκολ. Οι Σουηδοί προσπάθησαν να απειλήσουν και με στημένες φάσεις, αλλά τα συνεχόμενα κόρνερ του Φαλτσέτας δεν τα αξιοποίησαν οι συμπαίκτες του (15' Ασπ, 17' Μαρντ).

Το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου για την Γκέφλε και ήρθε στο 25' μετά από ενέργεια του Λούντεβαλ, ο οποίος βρήκε στον Όρλοφ, με τον τελευταίο να πλασάρει για το 1-0. 
Το γκολ αφύπνισε κάπως την Ανόρθωση, από την άποψη ότι περιόρισε τους κινδύνους στην εστία της, καθώς οι Σουηδοί δεν είχαν κάποια κλασική ευκαιρία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ωστόσο, από την άλλη, δεν μπόρεσε να απειλήσει και έβγαλε το πρώτο μέρος χωρίς ουσιαστική ευκαιρία.




Η Ανόρθωση έδειξε να μπαίνει κάπως καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και είχε δύο προσπάθειες με φάουλ του Οχαγιόν (47') και κεφαλιά του Κολαούτι (57'). Ακόμη και σε εκείνο το σημείο όμως η "Κυρία" δεν πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Και η Γκέφλε ήταν αυτή που έφτασε και πάλι στο γκολ, βάζοντας φωτιές στο παιχνίδι. Στο 67' ο Φαλτσέτας διαμόρφωσε το 2-0 με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά δεν ξύπνησε την υπνωτισμένη "Κυρία".
Η Γκέφλε πίστεψε στην πρόκριση και προσπάθησε με περισσότερη επιμονή από την Ανόρθωση για το γκολ. Η ομάδα του Χριστάκη Κασσιανού είχε μόνο μία μεγάλη ευκαιρία μετά το 2-0, με Γκονσάλο και Κολαούτι στο 72'. Η Γκέφλε έδειχνε πιο ζωηρή και μέσα σε τρία λεπτά μετέτρεψε το όνειρο σε εφιάλτη! 

Αρχικά στο 85' ο Όρλοφ με κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0 και στη συνέχεια στο 87' έφτασε σε σκορ πρόκρισης, κάνοντας την ολική ανατροπή! Με κοντινή προβολή του Ντάλμπεργκ ολοκληρώθηκε η τραγωδία για την Ανόρθωση, η οποία αποχαιρετά και φέτος από νωρίς την Ευρώπη.

Οι συνθέσεις: 
Ανόρθωση: 
Μάστρου, Λαΐφης, Παβίτσεβιτς, Ζόρζε, Γκάλαμαζ, Αλέξα, Μαραγκός (46' Οχαγιόν), Μάκος (88' Οκκάς), Φοφάνα, Γκαρσία, Κολαούτι.
Γκέφλε: Χέντβαλ, Μαρντ, Όλσον, Ασπ, Πορτίν, Φαλτσέτας, Λούντεβαλ, Χάνσον, Όρεμο, Όρλοφ, Ντάλμπεργκ.


balla.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου