Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Νέο Nissan NOTE : Αναμένεται να ταράξει τα νερά της αυτοκίνησης

Προηγμένη τεχνολογία, δυναμική σχεδίαση και  ποιότητα με προσοχή στη λεπτομέρεια, είναι μερικά από τα βασικά γνωρίσματα του νέου Nissan ΝΟΤΕ. Έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να κυριαρχήσει στην κατηγορία Β.



Το νέο Nissan NOTE, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2013, ενώ οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, από το προσεχές φθινόπωρο. Με έμφαση στην καινοτομία και με την τεχνολογία στην υπηρεσία του οδηγού και των επιβατών του , το νέο Nissan NOTE, προσφέρει  εμπειρία που ικανοποιεί απόλυτα τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες τους.

Συγκεκριμένα, το  σύστημα Nissan Safety Shield, κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με το νέο Nissan NOTE, προσφέροντας στον οδηγό του ένα πακέτο τεχνολογιών που συνδυάζονται έξυπνα, προκειμένου να καρπωθεί απτά οφέλη. Αποτελούμενο από ένα πακέτο λειτουργιών και συστημάτων όπως η προειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning) , η λειτουργία προειδοποίησης απότομης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), καθώς και το προηγμένο σύστημα ανίχνευσης εμποδίων (Moving Object Detection System), το Nissan Safety Shield προσφέρει ένα νέο επίπεδο υποστήριξης στον οδηγό του.


Το άγρυπνο “μάτι” του Nissan Safety Shield, αποτελεί μια κάμερα με ευρυγώνιο φακό, επιμελώς τοποθετημένη στην πίσω πόρτα του νέου NOTE. Η καινοτομία σε αυτή την κάμερα, έγκειται στο σύστημα πλύσης και στεγνώματος που έχουν αναπτύξει οι μηχανικοί της Nissan : εκτός από την εκτόξευση νερού και πλυστικού υγρού στον φακό της, υπάρχει και σύστημα για το στέγνωμά της με πεπιεσμένο αέρα. Έτσι παρέχει ανά πάσα στιγμή την απόλυτα καθαρή ορατότητα, αποδεικνύοντας το βάθος της καινοτομίας του νέου Nissan NOTE.

Παράλληλα, το σύστημα πανοραμικής θέασης (Around View Monitor), προσφέρει στον οδηγό του νέου Nissan NOTE την απεικόνιση του αυτοκινήτου από όλες τις γωνίες , γεγονός που κάνει τη στάθμευση, ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία, παιχνιδάκι. Το πακέτο όλων αυτών των προηγμένων τεχνολογιών συμπληρώνει το προσφάτως εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης Nissan Connect, συνδυάζοντας τη δορυφορική πλοήγηση, τη συνδεσιμότητα με Bluetooth, αλλά και τη συμβατότητα (και με θύρα USB) με iPod/iPhone, σε μια εύκολη σε χρήση, οθόνη αφής.

Και δεν είναι μόνο η τεχνολογία αιχμής, όπου το νέο Nissan NOTE ξεχωρίζει από τα ανταγωνιστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας Β. Η έννοια της πρακτικότητας είναι το σημεία αναφοράς σε κάθε επιμέρους γνώρισμα του νέου Nissan ΝΟΤΕ, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του. Συγκεκριμένα, οι πίσω επιβάτες του απολαμβάνουν την μεγαλύτερη ευρυχωρία για τα πόδια τους, στην συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτου, ενώ λεπτομέρειες όπως το άνοιγμα σε σχεδόν 90 μοίρες για τις πίσω πόρτες, έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη ζωή των επιβατών ευκολότερη.

Ο χώρος αποσκευών προσφέρει επίσης κορυφαία πρακτικότητα, αποτελούμενος και από ένα έξυπνο σύστημα διαχωρισμού και τακτοποίησης των αποσκευών που βρίσκεται κάτω από το πάτωμά του. Αυτό το σύστημα αποτελείται από έναν μηχανισμό που χωρίζει το διαθέσιμο χώρο φόρτωσης σε δύο επιπλέον επίπεδα, καθώς και από ένα συρόμενο μηχανισμό της πίσω πλάτης των καθισμάτων, που παρέχει ένα πρόσθετο χώρο 86 λίτρων στον χώρο των αποσκευών.

Το νέο Nissan NOTE τροφοδοτείται από μια γκάμα κινητήρων υψηλής απόδοσης, που συνδυάζουν το χαμηλό κόστος λειτουργίας με ισχυρές επιδόσεις : έναν 1.2 λίτρων βενζίνης με 80PS, έναν υπερτροφοδοτούμενο 1.2-λίτρων DIG-S βενζίνης με 98PS, καθώς και έναν 1.5 λίτρων turbodiesel dCi, ισχύος 90PS. Όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με σύστημα Start / Stop ως στάνταρ, ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι πολύ χαμηλά με 95g/km για το πετρέλαιο και 99g/km για τη βενζίνη. Η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται σε εξίσου εξαιρετικά χαμηλά μεγέθη : από 4,7 l/100km για τον 1.2 λίτρων κινητήρα βενζίνης των 80PS μέχρι και 3,6 l/100km για το 1.5 λίτρων dCi.
 


Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου