Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Τα 10 ακριβότερα πράγματα στο κόσμο!

Ποδήλατο κατασκευασμένο από χρυσό και διαμάντια;

Κινητό, φτιαγμένο από καθαρό χρυσό 25 καρατίων; Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε ποια είναι τα 10 πιο ακριβά πράγματα στον κόσμο..





1. Το πιο ακριβό γιοτ

Το «Eclipse» είναι το πιο ακριβό γιότ στον κόσμο. Κοστολογείται περίπου 370.000.000 ευρώ και ανήκει στον Ρώσο Roman Abramovich. Έχει μήκος 170 μέτρα ενώ το βάρος του φτάνει τους 12 τόνους.
Είναι εξοπλισμένο με δύο ελικοδρόμια, δύο πισίνες, βιβλιοθήκη, σάουνα, γυμναστήριο, κάβα κρασιών, bar, cinema, τρεις τραπεζαρίες και ένα μικρό νοσοκομείο. Πηγές της «Ντέιλι Μέιλ» αναφέρουν πως το «Eclipse» σχεδιάστηκε με μοναδικό στόχο να επισκιάσει το μέχρι πρότινος μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο, αυτό του ηγέτη του Ντουμπάι, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, που το μήκος του φτάνει τα 160 μέτρα!

2. Το πιο ακριβό αυτοκίνητο




Το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο είναι το «»Bugatti Type 57SC Atlantic». Αγοράστηκε για 31.000.000 ευρώ και λόγω της σπανιότητας του αφού υπαρχουν μόνο δύο σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο ανήκει στον Αμερικανό Designer R.Lorenu και το δεύτερο έχει γίνει έκθεμα στο μουσείο Mullina.


3. Το πιο ακριβό ποδήλατο


Το πιο ακριβό ποδήλατο στον κόσμο είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου στο χέρι. Κύριο υλικό του ο χρυσός 24 καρατίων ενώ ο σκελετός του είναι ντυμένος με 600 διαμάντια Swarovski. Η αξία του ανέρχεται στα 79.200 ευρώ.


4. Η πιο ακριβή μηχανή



Η πιο ακριβή μηχανή στον κόσμο είναι η «Dodge Tomahawk V10 Superbike» . Έχει κινήτηρα 8.300 κυβικών και 4 τροχούς αντί για δυο. Θεωρείται όμως μηχανή αφού ο ένας τροχός από τον άλλο απέχουν μόλις λίγα εκατοστά ενώ ο κάθε τρόχος έχει τη δική του ανάρτηση. Ο περίεργος αυτός σχεδιασμός είναι απαραίτητος για να μπορεί ο αναβάτης να τιθασεύσει την τεράστια ισχύ αλλά και τα 680 κιλά που ζυγίζει. Η Tomahawk εκτός από η πιο ακριβή είναι και η πιο γρήγορη μηχανή στον κόσμο. Η τελική της ταχύτητα είναι 644km/h και από στάση τα πρώτα 100km/h έρχονται μόλις σε 2,5 δευτερόλεπτα!Για να την αγοράσετε θα χρειαστεί να ξοδέψετε περίπου 430.000 ευρώ.

5. Το ακριβότερο κινητό


 Tο ακριβότερο κινητό στον κόσμο είναι το «iPhone 3GS SUPREME» . Κατασκευάστηκε ειδικά για ένα επιχειρηματία από την Αυστραλία ενώ για να φτάσει στην τελική του μορφή χρειάστηκαν πάνω από 4 μήνες. Το τηλέφωνο είναι κατασκευασμένο από καθαρό χρυσό 25 καρατίων, η οθόνη περιβάλλεται από διαμάντια 68 καρατίων και το βάρος του είναι 271 γραμμάρια. Η συσκευασία του είναι φτιαγμένη από γρανίτη Kashmir Gold. Για να το αγοράσετε θα χρειαστεί να ξοδέψετε 2.320.000 ευρώ.

6. Η πιο ακριβή τσάντα



Η πιο ακριβή τσάντα ονομάζεται «Mouawad 1001 Nights Diamond Purse» και ανήκει στο κοσμηματοπωλείο Mouawad. Η αξία της φτάνει τα 2.939.000 ευρώ και για αυτό έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες ώς «Η πιο ακριβή τσάντα του κόσμου» .


7. Το πιο ακριβό ρολόι



Το πιο ακριβό ρολόι στον κόσμο έχει κατασκευαστεί από την Ελβετική Εταιρία Chopard diamond-studded. Με την πρώτη ματιά μοιάζει περισσότερο με δαχτυλίδι παρά με ρολόι. Οι μεγαλύτερες πέτρες του είναι λευκές, κόκκινες και μπλε και έχουν σχήμα καρδιάς. Η αξία του ανέρχεται στα 19.340.000 ευρώ.



8. Το πιο ακριβό νυφικό




Το πιο ακριβό νυφικό στον κόσμο είναι σχεδιασμένο από τη διάσημη σχεδιάστρια νυφικών Renee Strauss. Διακοσμημένο με διαμάντια 150 καράτιων κοστίζει σε όποια θελήσει να το αγοράσει μόλις 9.285.000 ευρώ.

9. Τα πιο ακριβά γυναικεία παπούτσια



Τα πιο ακριβά γυναικεία παπούτσια στον κόσμο, στοιχίζουν 2.320.000 ευρώ. Σχεδιάστηκαν από τον διάσημο designer Ronald Winston και είναι επιστρωμένα από αμέτρητα ρουμπίνια. Δύο ολόκληροι μήνες σκληρής δουλείας χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους. Τα «κόκκινα παπούτσια» , όπως είναι γνωστά, δημιουργήθηκαν ειδικά για την ηθοποιό Gerlands Judy για τον ρόλο της Dorothy Gale στην ταινία του 1939 «Ο Μάγος του Οζ». Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, τα «κόκκινα παπούτσια» ακόμη και σήμερα θεωρούνται από τα ακριβότερα πράγματα στον κόσμο.

10. Τα πιο ακριβά ανδρικά παπούτσια



Η διάσημη ιταλική μάρκα υποδημάτων Testoni κυκλοφόρησε τα πιο ακριβά ανδρικά παπούτσια αξίας 30.000 ευρώ. Είναι κατασκευασμένα από δέρμα αλιγάτορα και διακοσμημένα με διαμάντια και χρυσό.

grizosgatos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου