Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ισόβια και 25 χρόνια για το κτήνος της Πάρου – Δάκρυσε και ο εισαγγελέας


Ισόβια και 25 χρόνια για το κτήνος της Πάρου - Δάκρυσε και ο εισαγγελέας
Καταπέλτης το δικαστήριο για τον Πακιστανό, Άχμετ Βακάς, έπειτα από την εκδίκαση της υπόθεσης του βιασμού και...



απόπειρα ανθρωποκτονίας το καλοκαίρι του 2012 στο νησί της Πάρου.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του δράστη με ισόβια για τη ληστεία, η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, 18 χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, τρεις μήνες για την παράνομη εργασία και 18 μήνες για τον βιασμό της 16χρονης - τότε - Μυρτούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εξάντλησε την κτηνωδία του. Υπήρχε παράλληλος δόλος. Ήθελε και να κλέψει το κινητό και να βιάσει... Η μάνα ήταν συγκινητική και γλαφυρή στην περιγραφή της. Δεν τον θεωρώ ένοχο, επειδή είναι Πακιστανός ή αλλοδαπός. Γιατί λίγους μήνες μετά, θυμόμαστε την περίπτωση στην Ξάνθη, όπου Έλληνας βίασε και έκαψε ζωντανή την κοπέλα έξω από το σπίτι της. 


Είναι ένοχος για την κτηνωδία που προκάλεσε και αυτό οφείλεται στον ίδιο τον άνθρωπο, την ψυχή του, το χαρακτήρα του. Να ευχηθώ καλό κουράγιο στην οικογένεια της Μυρτούς». Μάλιστα όταν ο εισαγγελέας αντίκρισε τις φωτογραφίες της Μυρτούς - όπως την βρήκαν στην παραλία της Χρυσής Ακτής της Πάρου - δάκρυσε και ζήτησε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα.

Η τραγική μητέρα, Μαίρη Κοτρώτσου μετά το πέρας της δίκης και την απόφασή να καταδικάσει σε ισόβια τον δράστη, είπε πως αισθάνεται δικαιωμένη, την ίδια στιγμή όμως η χαρά της μετριάζεται αφού επιστέφει στη Λάρισα και θα βλέπει το παιδί της στην κατάσταση που βρίσκεται. Μάλιστα, όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν την κυρία Κοτρώτσου γιατί σε όλη τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στεκόταν όρθια εκείνη απάντησε πως προσπαθούσε να δει ξανά αυτό το άδειο βλέμμα, τα κενά μάτια που είχε ξαναδεί στο νησί της Πάρου λίγες στιγμές πριν από την επίθεση στην άτυχη κοπέλα.

Μάλιστα, η μητέρα της 18χρονης σήμερα κοπέλας, όταν είδε τον δράστη να μπαίνει στην αίθουσα προσπάθησε να του επιτεθεί. Αστυνομικοί την συγκράτησαν και εκείνη επέστρεψε στη θέση της. «Η Μυρτώ δεν είναι πολύ καλά! Περιμέναμε περισσότερα πράγματα από την θεραπεία στο εξωτερικό, αλλά δεν έγιναν! Το παιδί μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν. Γι' αυτό ζητώ την καταδίκη του, όχι για μένα αλλά για να δικαιωθεί το παιδί μου» είπε στην κατάθεσή της.

Κατά την διάρκεια της δίκης η οποία ξεκίνησε στις 09:30 στην Σύρο, ο Πακιστανός δράστης ζήτησε συγγνώμη για ό,τι έκανε. «Δέχομαι όλες τις κατηγορίες! Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς για ο,τι έχω κάνει», είπε κατά την διάρκεια της απολογίας του.

koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου