Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Λεβαδειακός - Άρης 4-3.... Βυθίζεται ο Άρης....

Ο Άρης των 10 παικτών στο τελευταίο τέταρτο προηγήθηκε δύο φορές με δύο γκολ διαφορά, αλλά ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύθηκε την αμυντική του ολιγωρία, σκόραρε τρεις φορές σε 11 λεπτά και επικράτησε 4-3!

H εικόνα του αγώνα
Ο Άρης των τεσσάρων νέων προσώπων (Βαλεντίνος Βλάχος, Μαυρουδής Μπουγαΐδης, Τάσος Μπακασέτας, Πέτρος Καμινιώτης) αντιμετώπισε δυσκολίες στο πρώτο ημίωρο, κατά κύριο λόγο από τη δεξιά του πλευρά, ενώ αντίθετα δεν πήρε καλό βαθμό στο δημιουργικό κομμάτι.
Ο Εμάνουελ Κονέ απείλησε με δύο σουτ (στο 19' και το 23'), αλλά ο Μπακασέτας έμελλε να ανοίξει το σκορ και μάλιστα στο ντεμπούτο του με την κίτρινη φανέλα (μετά από ωραία ενέργεια του Μαυρουδή Μπουγαΐδη).
Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε στο πιο συναρπαστικό της εφετινής σεζόν και αυτό φάνηκε με το καλημέρα, καθώς στο 48' ο Ολιβιέ Καπό άγγιξε την ισοφάριση και στο 49' ο Μπακασέτας έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στον Άρη.
Ο Σούλης Παπαδόπουλος πανηγύρισε έξαλλα τα γκολ με τους παίκτες του, λογάριαζε όμως, χωρίς την τραγική αμυντική λειτουργία της ομάδας του, η οποία ξέχασε τον Καπό στο 64', εκείνος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ηλίας Κώτσιος μείωσε με κεφαλιά.
Η δίκαιη αποβολή του Μπουγαΐδη στο 77' δεν πτόησε το σύλλογο της Θεσσαλονίκης, αφού στο 82ο λεπτό "χτύπησε" ξανά στην αντεπίθεση, με εκτελεστή αυτή τη φορά τον Μιχάλη Μανιά (ύστερα από ωραίο 1-2 με τον Καμινιώτη).
Ο Άρης βρισκόταν αγκαλιά με την τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα. Στο 82ο λεπτό. Δεν είχε παρά να θωρακίσει τα μετόπισθεν, να βάλει ένα... λεωφορείο μπροστά από την εστία του Στέφανου Γουναρίδη και να κρατήσει το προβάδισμα. Δεν το έκανε και το πλήρωσε με τον πιο σαδιστικό τρόπο.
Στο 84ο και το 86ο λεπτό ο Λεβαδειακός σκόραρε με δύο κεφαλιές (του νεοεισελθόντα/νεοαποκτηθέντα Χρήστου Ιντζίδη στο ντεμπούτο του και του Κώτσιου), έπειτα από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ και κυνήγησε την απόλυτη ανατροπή στα εναπομείναντα εννέα λεπτά (τα πέντε ήταν οι καθυστερήσεις).
Στο 91ο λεπτό ο Κονέ μπήκε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά αστόχησε για λίγα εκατοστά. Στο 95ο λεπτό, μετά από κόντρες έξω από τα καρέ του Άρη, η μπάλα στρώθηκε στο νεοαποκτηθέντα Τόνι Βαρέλα, ο οποίος δοκίμασε την τύχη του, η αλλαγή πορείας ξεγέλασε τον τραυματία Γουναρίδη (σ.σ. πρόβλημα στους προσαγωγούς) και το επικό 4-3 ήταν γεγονός.
MVP
Ο Ηλίας Κώτσιος. Στα ποδοσφαιρικά του γεράματα (σ.σ. βαδίζει αισίως στα 37), βρήκε τη δύναμη να προωθηθεί ουκ ολίγες φορές, σκόραρε σε δύο εξ αυτών και συνέβαλε τα μέγιστα για τη μεγαλύτερη ανατροπή της σεζόν.
Αδύναμος κρίκος
Ο Στέφανος Γουναρίδης. Από τη στιγμή που δέχθηκε δύο γκολ μετά από εκτελέσεις κόρνερ, φέρνει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Και δυστυχώς για εκείνον, αυτό ήταν το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη.
Σχόλιο
Τι να πρωτοσχολιάσεις για αυτό το ματς; Ο Άρης παρουσιάστηκε ψυχωμένος, "χτύπησε" στις αντεπιθέσεις και ανέβηκε επίπεδο με τον Μπακασέτα, αλλά τα επιπέδου... Football League λάθη στην άμυνά του, έδωσαν τη δυνατότητα στον Λεβαδειακό να βάλει τρία γκολ σε 11 λεπτά και να πανηγυρίσει μία ανέλπιστη νίκη που τον απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι συνθέσεις
Λεβαδειακός: Πρζιρόβσκι, Γεωργίου (80' Γιάντσης), Λυκογιάννης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Καπό, Κονέ, Πετράτσι (80' Βαρέλα), Μάρτινς (74' Ιντζίδης), Ορτέγκα.
Άρης: Γουναρίδης, Βλάχος, Τσουμάνης, Μπουγαΐδης, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Καμινιώτης, Σουνάς (70' Ηρακλής), Μπακασέτας (80' Κύργιας), Μανιάς, Αγκάνθο (46' Τάτος).



 πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου