Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Στημένη η ψηφοφορία της "Χρυσής Μπάλας;"

Τουλάχιστον εφτά προπονητές εθνικών συγκροτημάτων ισχυρίζονται πως οι ψήφοι τους για την "Χρυσή Μπάλα" αλλοιώθηκαν εκφράζοντας τα παράπονα τους. Διαβάστε ποιοι είναι και τι ψήφισαν...
Όπως τονίζεται οι προπονητές της Εθνικής Βολιβίας, της Ισημερινής Γουϊνέας, της Δομινικανής Δημοκρατίας, των νησιών Φίτζι, του Κουβέιτ και του Βανουάτου υποστηρίζουν πως οι ψήφοι τους δεν κατέληξαν στους ποδοσφαιριστές που επέλεξαν.
Ο Τζορβάν Βιέιρα, ομοσπονδιακός τεχνικός του Κουβέιτ, σύμφωνα με την FIFA ψήφισε τους Μέσι, Νεϊμάρ και Ρονάλντο.
Ο ίδιος έχει ωστόσο διαφορετική άποψη αφού δηλώνει πως ψήφισε τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. "Νομίζω ότι υπήρξε κάποια απάτη, ψήφισα τον Ιμπραχίμοβιτς".
Ο προπονητής των νησιών Φίτζι, Χουάν Κάρλος Μπουτζέτι, επισήμως έδωσε την ψήφο τους στους Ρονάλντο, Ριμπερί και Λεβαντόφσκι.
Έγινε όμως έτσι;  "Ψήφισα τον Κριστιάνο, τον Μέσι και τον Ριμπερί. Δεν ψήφισα ποτέ τον Λεβαντόφσκι, δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους τρεις", δήλωσε ο ίδιος.
Σε έντονο ύφος ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αλβανίας έκανε λόγο για αλλοίωση της ψήφου του.
"Έδωσα πέντε βαθμούς στον Ρονάλντο, τρεις στον Μέσι και μια στον Ιμπραχίμοβιτς. Δεν έδωσα πέντε στον Ιμπραχίμοβιτς. Αυτά είναι μ…. και ψέματα".
Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες, ο προπονητής της εθνικής Κατάρ, Φαχάντ Αλ Ζαάρα παραδέχθηκε πως ο πρόεδρος της ομοσπονδίας του, του ζήτησε να ψηφίσει τον Ρονάλντο ως χάρη στον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ,
"Μου είπε ο πρόεδρος μου να ψηφίσω τον Ρονάλντο, για να βοηθήσω τον Μπλάτερ να καθαρίσει την εικόνα του και αυτό θα ήταν μια ένδειξη εκτίμησης για το Μουντιάλ που θα γίνει εδώ", είχε πει χαρακτηριστικά.

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου