Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

H Τράπεζα Κύπρου αποδέσμευσε 950 εκατομμύρια

Στην αποδέσμευση καταθέσεων 950 εκατομμυρίων προχώρησε η Τράπεζα Κύπρου. Προβληματισμένη για την κίνηση αυτή της τράπεζας παρουσιάζεται η Τρόικα, ωστόσο, η τράπεζα  πιστεύει ότι μπορεί να στηριχτεί στις δυνάμεις της και προχωρεί ακάθεκτη.


Την αποδέσμευση των εξάμηνων εμπρόθεσμων καταθέσεων, ύψους 950 εκ ευρώ, που είχαν δεσμευτεί βάσει του διατάγματος ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Κύπρου τον Ιούλιο του 2013 και λήγουν στις 31 Ιανουαρίου 2014, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κρίστης Χασάπης.
Τα 900 εκ, υπόκεινται στη διακριτική ευχέρεια των καταθετών να τα χρησιμοποιήσουν, κάτω από τα περιοριστικά μέτρα. Την απόφαση για απελευθέρωση των 950 εκ. έλαβε το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, μετά από διαβούλευση με την ΚΤΚ και το ΥΠΟΙΚ.
O Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κρίστης Χασάπης, επεσήμανε ότι καθοριστικοί παράγοντες στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης ήταν η σημαντική βελτίωση της ρευστότητας της τράπεζας που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες και τα σημάδια σταθεροποίησης που παρουσιάζει η καταθετική βάση της τράπεζας.
Με αυτή την απόφασή της, σύμφωνα με τον κ. Χασάπη, η διοίκηση της τράπεζας ανταποδίδει την εμπιστοσύνη των καταθετών της και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινωνίας για ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και την κυκλοφορία χρήματος στην αγορά.
Το Υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (KTK) θεωρούν ως ιδιαίτερα σημαντική την απόφαση της Τράπεζας Κύπρου σε σχέση με την αποδέσμευση καταθέσεων προθεσμίας.

Η κίνηση αυτή της Τράπεζας Κύπρου καταδεικνύει ότι το τραπεζικό μας σύστημα βρίσκεται σε πορεία σταθεροποίησης και, παράλληλα, συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης του κοινού και των επενδυτών προς το τραπεζικό μας σύστημα.

Το Υπουργείο Οικονομικών και η ΚTK συνεχίζουν την προσπάθεια για την πλήρη αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας με συνέπεια και προσήλωση, η οποία, με την σειρά της, θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάκαμψη της οικονομίας της Κύπρου.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου