Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Επίδειξη δύναμης η Μπάρτσα, εφιάλτης για ΑΠΟΕΛ!

Εκδίκηση και 1η θέση πήρε η Μπαρτσελόνα χάρη στο 3-1 απέναντι στην Παρί στο «Καμπ Νου». Σε δράμα εξελίχθηκε το όνειρο πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ, που παραδόθηκε στις ορέξεις του Άγιαξ 4-0 και αποχαιρέτησε. 

Επίδειξη δύναμης η Μπάρτσα, εφιάλτης για ΑΠΟΕΛ!




Νίκη-πρωτιάς πήρε η Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», επικρατώντας, 3-1, κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Σε… εφιάλτη εξελίχθηκε η επίσκεψη του ΑΠΟΕΛ στην Ολλανδία. Οι Κύπριοι όχι μόνο δεν μπόρεσαν να κυνηγήσουν τη νίκη που θα τους έδινε το εισιτήριο του Europa, αλλά υποχρεώθηκαν σε βαριά ήττα με σκορ 4-0. 

H Βαθμολογία στον 6ο όμιλο: 
1. Μπαρτσελόνα 15 
2. Παρί 13 
3. Άγιαξ 5 
4. ΑΠΟΕΛ 1 

Μπαρτσελόνα – Παρί 3-1 
(19’ Μέσι, 41’ Νεϊμάρ, 77’ Σουάρες – 15’ Ιμπραΐμοβιτς) 

Εξαιρετικό ρυθμό είχε από τα πρώτα λεπτά το ματς στο «Καμπ Νου». Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έδειξε τις διαθέσεις του μόλις στο 15’, όταν και άνοιξε το σκορ για την Παρί. Η απάντηση της Μπαρτσελόνα άμεση με τον Λιονέλ Μέσι να φτάνει τα 75 γκολ στο Champions League με κοντινή προβολή στο 19’. Μετά το γκολ ο ενθουασιασμός των Καταλανών ήταν εμφανής, η Παρί άντεξε αμυντικά, όμως στο φινάλε του ημιχρόνου έγινε η ζημιά με τον Νεϊμάρ να πιάνει τρομερό σουτ έξω από την περιοχή και στο 41’ στέλνοντας του Καταλανούς με το 2-1 στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός σταδιακά έπεφτε. Πάντως και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες για γκολ. Τελικά, αυτή που χαμογέλασε ήταν η Μπάρτσα που έφτασε στο τελικό 3-1 με τον Σουάρες στο 77’ «κλειδώνοντας» παράλληλα την 1η θέση. 

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μπουσκέτς, Πέδρο, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ, Μαστσεράνο, Μπαρτρά, Ματιέ 

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Μάξουελ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Φαν ντερ Βιλ, Μότα, Ματουϊντί, Βεράτι, Καβάνι, Λούκας Μόουρα, Ιμπραΐμοβιτς 

Άγιαξ – ΑΠΟΕΛ 4-0 
(45’, 50’ Σένε πεν. 53’ Κλάασεν, 74’ Μίλικ) 

Πολύ καλά έδειχνε να κυλάει το πρώτο ημίχρονο για τον ΑΠΟΕΛ. Οι Κύπριοι παρότι δέχτηκαν πίεση από τους παίκτες του Άγιαξ, όμως ήλεγχαν την κατάσταση. Μάλιστα, η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε και κάποιες φάσεις, όμως ήταν φανερό πως προτεραιότητά της ήταν το «μηδέν» στην άμυνα. Στόχος, που θα μπορούσε να επιτευχθεί αν ο Αντωνιάδης δεν είχε υποπέσει σε παράβαση εντός περιοχής στο 45’, όπου ο Σένε δεν άφησε να πάει χαμένη κάνοντας το 1-0 για τον «Αίαντα». 

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο ο ΑΠΟΕΛ… δεν μπήκε στο γήπεδο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Άγιαξ ήθελε να ξεμπερδεύει και δεν χαρίστηκε. Ο Σένε διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, έπειτα από φάση διαρκείας στο 50’ και… καπάκι ο Κλάασεν έφτασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι Ολλανδοί διατήρησαν τα ηνία και τελικά έφτασαν και σε τέταρτο τέρμα με τον Μίλικ στο 74’. Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το τελευταίο σφύριγμα έφερε τον Άγιαξ άνετα στους «32» του Europa League. 

Άγιαξ (Φρανκ ντε Μπουρ): Σίλεσεν, Βαν Ριν, Φέλτμαν, Μοϊσάντερ, Φίργκεφερ, Κλάασεν, Σερέρο, Άντερσεν, Σένε, Μίλικ, Κίσνα 

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Αντωνιάδης, Μάριο Σέργιο, Καρλάο, Παπάζογλου, Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες, Αλεξάνδρου, Εφραίμ, Σέρινταν 


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου