Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Απίστευτη προπαγάνδα υπέρ Τουρκοκυπρίων από το Economist!

Απίστευτη προπαγάνδα υπέρ Τουρκοκυπρίων από το EconomistΠαρομοιάζει την Κυπριακή Δημοκρατία… με τη Ρωσία του Πούτιν - Παρουσιάζει ως εμπόδιο στη λύση το γεγονός πως το νησί κατοικείται κατά 80% από Ελληνοκύπριους





Σε απίστευτες δηλώσεις προχώρησε δημοσίευμα του Βρετανικού οικονομικού περιοδικού The Economist. Ο Economist, με έδρα του το Λονδίνο, συχνά δημοσιεύει άρθρα που συμμερίζονται τις θέσεις της Τουρκίας, το άρθρο του όμως με τίτλο: «Το Κυπριακό πρόβλημα. Απρόσιτο ή άλυτο;», ξεπέρασε το κάθε προηγούμενο παρομοιάζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία… με τη Ρωσία του Πούτιν! 



Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα ξεκινάει κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση για διπλά σταθμά, με έναν άτοπο παραλληλισμό της Κύπρου, με τη συγκρουσιακή πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας την τελευταία δεκαετία γράφοντας πως: «Οι Ευρωπαϊκές χώρες ασκούν δριμεία κριτική στην Ρωσία για τη δημιουργία συγκρούσεων στη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία. Από την άλλη όμως, είναι εμφανώς πιο ήσυχοι όσον αφορά στη δική τους περίπτωση της Κύπρου, ένα ευρωπαϊκό κράτος, με τον μη αναγνωρισμένο Τουρκοκυπριακό βορρά». 

Συνεπώς, κατά τον Economist, η Κύπρος έχει την ίδια συμπεριφορά και επιθετικότητα με την Ρωσική Ομοσπονδία ως προς τους Τουρκοκύπριους. 

Η Κυπριακή «προκλητικότητα».

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναλύοντας τις προεκτάσεις της οικονομικής κρίσης της Κύπρου που οδήγησαν στην ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και την ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου, που θα μπορούσαν να είναι ο καταλύτης μιας λύσης. 

Όμως, το αέριο παρουσιάζεται ως επικείμενο «εμπόδιο» στη λύση, και το δημοσίευμα τονίζει πως: «Τα Κυπριακά σχέδια για εκμετάλλευση του αερίου χωρίς διασύνδεση του μέσω αγωγού στην Τουρκία φαίνονται προκλητικά»(!). 

Φτάνοντας σε επίπεδα πρόκλησης δίχως προηγούμενο, ο Economist προσπαθεί να εξηγήσει την πολυπλοκότητα της λύσης τους ζητήματος, φιλοξενώντας δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερόγλου. Ο κύριος λόγος για την ιδιαιτερότητα της λύσης παρουσιάζεται να είναι η πληθυσμιακή κατανομή του νησιού, όπου το 80% είναι Ελληνοκύπριοι.

Είναι άξιο απορίας πραγματικά πως έγκριτα έντυπα, όπως το The Economist, φιλοξενούν τέτοιου επιπέδου αναλύσεις και κάνουν παραλληλισμούς της Κύπρου με την Ρωσία, όταν η Κύπρος είναι το κράτος που υπέστη εισβολή και μέρος της εδαφικής του ακεραιότητας είναι διαφιλονικούμενο, ακριβώς όπως η Ουκρανία!

Πιθανώς η σύγκριση να ήταν πιο εύστοχη αν στη θέση της Κύπρου ήταν η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση καλούταν να λογοδοτήσει για το λόγο που δεν έχουν επιβληθεί αντίστοιχες κυρώσεις στην Τουρκία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου